Rajčatová polévka

Snadná a rychlá polévka.

Obtížnost

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

2 PORCE +

Postup

  1. V kastrolu nahřejeme olej, přidáme rajčata, 200 ml vody, necháme přejít varem a pak rozmixujeme. Přidáme cukr, jemně nakrájený česnek a necháme zvolna vařit asi 10 minut.
  2. Zvlášť uvaříme těstoviny, scedíme je a vložíme do polévky. Podle chuti osolíme a dochutíme bylinkami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    299 KCal

    14 %

    12 %

  • Energie

    1251 KJ

    14 %

    12 %

  • Sacharidy

    43,7 g

    50 %

    44 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    5,4 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    12,2 g

    19 %

    17 %

  • nasycené

    0,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka minestrone s rajčaty

Skvělá italská polévka plná zeleniny.

Hráškový krém s citronovým creme fraîche

Recept na lahodný hráškový krém, který si zaručeně oblíbíte.

Kuřecí polévka s vaječnou sedlinou a zeleninou

Uvařte si skvělou polévku podle našeho receptu.

Kuřecí polévka s kukuřicí

Uvařte si skvělý vývar podle našeho receptu.

Kuřecí polévka s vínem a chilli

Uvařte si skvělou polévku podle našeho receptu.