Polévka ze zelených fazolek
Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
124 KCal
6 %
5 %
-
Energie
519 KJ
6 %
5 %
-
Sacharidy
15,7 g
18 %
16 %
-
Vláknina
6,9 g
23 %
23 %
-
Bílkoviny
5,4 g
9 %
8 %
-
Tuky
2,9 g
4 %
4 %
-
nasycené
1,5 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, poté přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a cuketu. Společně restujeme asi 10 minut, přilijeme vývar a vaříme do změknutí.
- Mezitím omyjeme fazolky, seřízneme oba konce, nakrájíme je na třícentimetrové kousky a vaříme je v osolené vodě asi 6 minut.
- Polovinu uvařených fazolek přidáme do polévky, okořeníme ji a rozmixujeme dohladka. Polévku nakonec zjemníme smetanou, zakápneme olivovým olejem, přidáme zbytek vařených fazolek a pro zvýraznění chuti můžeme přidat lístky máty.