Polévka z kysaného zelí

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    154 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    645 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    16,3 g

    19 %

    16 %

  • Vláknina

    5,0 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    3,5 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    7,4 g

    11 %

    11 %

  • nasycené

    0,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Houby namočíme na 10 minut do vlažné vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci zahřejeme olej a krátce na něm orestujeme cibuli a kmín.
  2. Houby scedíme, přidáme je k cibuli a restujeme, až se všechna tekutina vyvaří. Pak přidáme zelí, opět krátce orestujeme a zalijeme vývarem.
  3. Do základu přisypeme oloupané brambory nakrájené na kostičky a vaříme 10 minut. Přidáme překrojené kapustičky a vaříme dalších 10 minut. Polévku dochutíme solí a špetkou pepře.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.