Polévka z červené řepy

Uvařte si lahodný krém podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

K podávání:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    148 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    620 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    19,5 g

    22 %

    20 %

  • Vláknina

    4,3 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    4,1 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    6,2 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Řepu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Na olivovém oleji opečeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme řepu a chvíli za stálého míchání restujeme. Přilijeme drcená rajčata, vývar a za občasného míchání povaříme do změknutí asi 10 minut.
  2. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem na hladký krém, dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
  3. Podáváme s jogurtem nebo zakysanou smetanou a s petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.