Polévka z červené řepy s tymiánovými krutony

Uvařte si lahodný krém podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na krutony:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    418 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1749 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    44,7 g

    51 %

    45 %

  • Vláknina

    8,7 g

    29 %

    29 %

  • Bílkoviny

    8,8 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    20,8 g

    32 %

    30 %

  • nasycené

    5,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli s česnekem očistíme a nasekáme nahrubo. Brambory, mrkev a řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rohlíky nakrájíme na kolečka a rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem. Pak je pokapeme olivovým olejem a posypeme dvěma lžícemi tymiánu. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a opečeme dozlatova.
  2. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme česnek, mrkev, řepu a brambory, přisypeme 1 lžičku tymiánu a vše osmahneme. Směs zalijeme 1000 ml vody, osolíme a přivedeme k varu. Pozvolna vaříme, než bude zelenina měkká.
  3. Na závěr polévku rozmixujeme dohladka a dochutíme ji citronovou šťávou, solí a pepřem. Před podáváním jednotlivé porce ozdobíme zakysanou smetanou a posypeme tymiánovými krutony.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.