Zapečená cibulačka se sýrem a krutony

Tato silná cibulačka vám pomůže při nachlazení.

Obtížnost

Lehké

Vaření 55 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Vložíme do zapékací misky a přidáme máslo. Pečeme při 160°C za občasného míchání asi 30 minut. Pak zalijeme sherry, worcestrem a až se tekutina malinko odpaří, přidáme vývar, bobkový list, osolíme a opepříme. V troubě pečeme dalších 15 minut.
  2. Toastový chléb nakrájíme na proužky, opečeme v troubě dozlatova a posypeme nastrouhaným sýrem. Pak polévku rozdělíme do misek, krutony vložíme do polévky a posypeme nasekaným tymiánem. Vše ještě jednou zapečeme a podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    456 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1909 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    31,4 g

    36 %

    31 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    13,5 g

    21 %

    20 %

  • Tuky

    29,2 g

    45 %

    42 %

  • nasycené

    16,8 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Nepravá rybí polévka

Podávejte na štědrovečerní večeři výbornou rybí polévku.

Ostrá zelňačka

Zahřejte se výbornou pikantní zelňačkou.

Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.