Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    645 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2697 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    41,5 g

    47 %

    42 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    53,5 g

    85 %

    79 %

  • Tuky

    28,9 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    8,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuře a drůbky očistíme, opláchneme a dáme do hrnce se studenou vodou. Osolíme, přidáme nové koření, celý pepř a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut do poloměkka.
  2. Mezitím očistíme kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a oloupeme cibuli. Vše přidáme do polévky a pozvolna vaříme doměkka.
  3. Vlasové nudle nasypeme do vroucí osolené vody a uvaříme. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  4. Když jsou drůbky a kuře měkké, polévku scedíme, maso obereme od kostí a spolu s drůbky a vařenou zeleninou nakrájíme na nudličky.
  5. Maso, zeleninu a nudle vložíme zpět do vývaru, přidáme vařené vlasové nudle a krátce vše prohřejeme. Dochutíme solí a ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Soljanka

Výživná polévka „Soljanka“ je oblíbeným jídlem ve východní Evropě.

Špenátová polévka

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.

Špenátový krém

Lahodná polévka, která stojí za vyzkoušení.

Špenátová polévka se sázeným vejcem

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.

Špenátová polévka s telecím masem

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.