Nepravá rybí polévka

Podávejte na štědrovečerní večeři výbornou rybí polévku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    185 KCal

    8 %

    8 %

  • Energie

    772 KJ

    8 %

    8 %

  • Sacharidy

    14,3 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    2,9 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    12,5 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    6,9 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krupici opražíme na polovině dávky másla dozlatova a necháme vychladnout. Kořenovou zeleninu pečlivě očistíme, nakrájíme na drobné kousky a uvaříme v osolené vodě. po uvaření vyjmeme z vody a zeleninový vývar uchováme.
  2. Z hery a hladké mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vodou, osolíme a za stálého míchání povaříme asi 15 minut. Tvrdší rohlík opečeme na zbytku připraveného másla.
  3. Po provaření polévky přidáme opraženou krupici, povaříme asi 5 minut, přidáme uvařenou zeleninu a vývar ze zeleniny dochucený masoxem a zelenou petrželkou.
  4. Polévku podáváme s na kostičky opečeným rohlíkem.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.