Ingredience150 g brambor 300 g bílého chřestu 300 ml mléka sůl podle chuti mletý pepř podle chuti 200 ml smetany ke šlehání 40 g másla 6 hlaviček zeleného chřestu na ozdobu hrst pistácií |
1. Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, nasypeme do hrnce a zalijeme vodou. Chřest oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme ho k bramborám, přilijeme mléko, osolíme, opepříme a necháme na mírném ohni vařit asi 30 minut.
2. Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem a přes jemné sítko scedíme do čistého hrnce. Přilijeme smetanu, dochutíme solí a pepřem, necháme projít varem a nakonec přidáme máslo.
3. Hlavičky zeleného chřestu povaříme v osolené vodě, pistácie nasekáme na menší kousky a při podávání jimi polévku ozdobíme.
Tento článek sponzoruje Penny: