Podzimní kuchařka
Pošlete nám recept do Podzimní kuchařky
Máte doma zajímavý recept na jakékoliv vynikající jídlo z typicky podzimních surovin? Chystáme...
Celer, růžičková kapusta a šípky aneb listopad na vašem talíři
Za okny už to pěkně fouká, stromy jsou téměř bez listí a Vánoce vám pomalu koukají pod pokličku....
Na svatého Martina si dejte sklenku vína
Dnešní den, tedy 11. listopad, je spjat nejen se svátkem svatého Martina, který by k nám podle...
Dýně: podzimní klasika na pět způsobů
Neznámo proč tahle oranžová koule v české kuchyni stále ještě nezdomácněla. Přitom při vaření má...
Chcete ochutnat božskou manu? Jmenuje se kaki
Jasně oranžové exotické ovoce, které vypadá trochu jako přerostlé rajče, své místo v českém...
Lahodné podzimní nápoje z jablečného cideru zahřejí i osvěží
Chystáte rodinnou oslavu, setkání s přáteli nebo romantický večer s partnerem? Pak určitě...
Ořechový říjen: recepty na slaná i sladká jídla s „lískáči“ i „vlašáky“
Sezona oříšků právě začala. Dozrály vlašáky i lískové ořechy, ale nemusíte se držet jen klasicky...
Ochutnejte zelí a kapustu s masem a přijdete jim na chuť
Jestli jste ještě nepřišli zeleným listům na chuť, vyzkoušejte je v kombinaci s masem... a možná...
Jablka, ořechy, dýně aneb říjen v kuchyni
Není proč litovat, že léto už skončilo. Je tady přece období sklizně těch nejúžasnějších plodů,...
Zkuste brambory nasladko, nakyselo i naplacato
Podzim a brambory k sobě neodmyslitelně patří. Vybavte si vůni pálené naťě a chuť pečených brambor...
Chcete čerstvé ovoce, zeleninu a další dobroty? Najděte si svůj Farmářský trh!
Češi se znovu postavili do fronty. Tentokrát ale nečekají na mandarinky a banány z dalekých krajů,...
Nejlepší recepty ze zvěřiny: jelení hřbet nebo divoká kachna
Zvěřina nepatří mezi nejlevnější masa, proto se pořád řadí mezi lahůdky, které si dopřáváme spíše...
Bohyně české kuchyně: přichází sezóna zvěřiny
Zvěřina je delikatesa, která před sto lety patřila téměř do každé rodiny, se vrací na české stoly....
Vaše recepty a rady. Podzimní nádivka, domácí sádlo a další rodinné poklady
Soutěžili jste s magazínem ONA DNES o Bohyni české kuchyně. Vítězné recepty jsme představili v...
Pečeme vepřové i srnčí. Moravský vrabec a srnčí kýta na víně
Péct se dá v podstatě každé maso, a pokud k němu přidáte zeleninu, nemůžete nic pokazit. Vepřové...
Jalovcové zelí: podzimní pochoutka
Podzim s sebou přináší i takové radosti, jako je třeba zelí za pár korun. Pochutnejte si na něm!
Učíme se nakládat okurky i jinou zeleninu
Nakládané okurky byly u nás vždycky rodinným pokladem, o rychlokvaškách nemluvě. Do sladkokyselého...
Grilované jehněčí kotletky
Ideálními chuťovými partnery jehněčího jsou česnek a rozmarýn. Citronová kůra a vícebarevný čerstvě...
Pečená martinská husa
Pečená husa zahajuje procesí zimních lahůdek, které prověřila tradice. Aby chutnala opravdu...
Bažant s krémovou houbovou omáčkou
Oslavte podzim tím nejlepším, co nabízí. Bažant s houbovou omáčkou, pórkem a rozinkami, to je přímo...
Podzimní kuchařka: naučíme vás připravovat zvěřinu
Začíná sezona divočiny, přípravy masa se ale nemusíte bát – podle našich receptů se do srnčího...
Hustá polévka s houbami pro sychravé podzimní dny
Zasmahnutí mouky spolu se zeleninou vám značně zrychlí přípravu a ušetří nádobí. Také kostky...
Chcete netradiční menu? Zkuste jej připravit z dýně
Kuchařky i kuchaři na západ od našich hranic si tuhle velkou tykev nemohou vynachválit. Naučte se...
Co takhle dát si bažantí pečínku nebo paštiku z kachny?
Zvěřina - to není jen daňčí, srnčí nebo kančí. Ochutnejte i další divočinu a vyzkoušejte třeba...
Hody ze zvěřiny uděláte i doma
Nemusíte s flintou do lesa, a přesto si s námi pochutnáte na originálně připravené zvěřině s...
Sladké radosti a čatní z podzimního ovoce
Podzimní ovoce můžete využít nejen na sladké džemy nebo kompoty. Zkuste z něj uvařit třeba indické...
Podzimní ovoce a maso? Skvělá kombinace!
Na podzim přichází velká zahradní sklizeň. Našli jsme pro vás recepty na netradiční lahůdky. Třeba...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny