Ruský boršč

aktualizováno 
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Ruský boršč | foto: Isifa

Suroviny na 4 porce:

  • 250 g brambor
  • 250 g bílého zelí
  • 400 g červené řepy
  • 150 g mrkve
  • sůl a pepř
  • 100 g rajského protlaku
  • 400 g předního hovězího masa
  • 1 velká cibule
  • voda, trochu oleje
  • 2 bobkové listy
  • 4 stroužky česneku
  • 6 kuliček černého pepře
  • svazek kopru a petržele
  • zakysaná smetana na ozdobu

Postup:

1. Hovězí maso uvaříme ve vodě se solí, kuličkami pepře a bobkovým listem do změknutí. Z vývaru pravidelně odebíráme pěnu. 

2. Měkké maso nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Přidáme kostky brambor, nakrouhané zelí a vaříme na mírném ohni dokud brambory nezměknou.

3. Zatím si na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a k ní poté nasypeme kostičky oloupané mrkve a nastrouhanou červenou řepu, přidáme trochu vývaru, rajský protlak a podusíme.

4. Obsah pánve zamícháme do vývaru, dochutíme prolisovaným česnekem, bylinkami, pepřem a solí. Necháme spojit všechny chutě a každou porci podáváme ozdobenou kopečkem zakysané smetany.

Autor:

Nejčtenější

Zemřela královna sushi Bára Rektorová, podlehla rakovině

Bára Rektorová

Zakladatelka firmy na sushi a maminka dvou synů Bára Rektorová zemřela 11. srpna v kruhu svých nejbližších, jak na...

Andrea Černá: Jako kůl v plotě nežiju, ale pět dětí už porodit nestihnu

Andrea Černá

Přestože Andrea Černá ztvárnila desítky náročných divadelních rolí, pro národ zůstává hlavně Eliškou ze známého filmu...

Trend bio škodí, říká první dáma českého zemědělství Monika Nebeská

Monika Nebeská

Kdysi jako nezkušená městská holka, která se sama starala o malé dítě, vstoupila mezi ostřílené zemědělce, aby udělala...

Tři potraviny, kterých se v létě můžete bezstarostně přejídat

Některé potraviny se mohou na vašem letním jídelníčku objevovat často,...

Léto velkému přejídání nepřeje. Obepnuté šaty i tílka okamžitě prozradí každý faldík na břiše, krátké sukně a kraťasy...

Příběh Evy: Můj život je jeden průšvih za druhým, už nevím jak dál

Ilustrační snímek

Jsem odložené dítě, vychovali mě prarodiče. O babičku jsem se starala až do její smrti, ale z dědictví mě vyšoupla...

Další z rubriky

RECEPT DNE: Kakaová bábovka s cuketou

Kakaová bábovka s cuketou

Cuketu můžete využít na mnoho způsobů. Pokud ji přidáte do moučníku, je vláčný a navíc zdravější.

RECEPT DNE: Kuřecí paličky v jogurtové marinádě

Kuřecí paličky v jogurtové marinádě

Využijte jogurt při přípravě masa. Bude šťavnatější a získá nezaměnitelnou chuť.

RECEPT DNE: Kuře se skořicí a ovocem

Kuře se skořicí a ovocem

Už vám připadá obyčejné pečené kuře fádní? Vyzkoušejte náš recept, kde jeho chuť ozvláštníte skořicí a ovocem.

Najdete na iDNES.cz