Rýži jako přílohu prostě milujeme, třeba s masovými nudličkami, kari nebo v salátu – je u nás oblíbenou přílohou. Na tom by nebylo nic až tak špatného, ale bohužel jí většinou jíme příliš mnoho. Důsledkem toho, v kombinaci s nedostatkem pohybu a svačinami, které si dopřáváme mezi hlavními jídly, pomalu, ale stále přibíráme.
Zejména bílá rýže zvyšuje hladinu krevního cukru. Má to dvě nevýhody: za prvé, tělo s vysokou hladinou inzulinu nemůže odbourávat tuk. Za druhé, po rychlém vzestupu cukru v krvi následuje také jeho rychlý pokles, a to zase může vést k záchvatům velkého hladu. A koloběh začíná nanovo. Ale je tu jednoduché řešení. Nahraďte rýži nastrouhaným květákem.
Květák místo rýže! Ano, čtete správně. Přestože to zní zvláštně, při dodržení správného postupu chutná květáková rýže báječně, obsahuje minimum kalorií a udrží vám nízkou hladinu krevního cukru. To znamená, že tentokrát si můžete přidat podle libosti. Pokud budete květákovou rýži kombinovat s potravinami s vysokým obsahem bílkovin, které vás na dlouho zasytí, vaší vytoužené postavě už nebude stát nic v cestě.
5 důvodů, proč jíst květákovou rýži1. Pestré je zdravé 2. Vitamín C odbourá tuk 3. Napjatá pleť 4. S nevýraznou chutí 5. Působí protizánětlivě |