Ingredience
Postup
- V rendlíku rozpustíme cukr. Když začne zlátnout, zalijeme ho 200 ml horké vody a vínem. Přidáme skořici, hřebíček, citronovou kůru a zvolna svaříme do sirupovité konzistence. Nakonec vmícháme rum.
- V misce smícháme mascarpone se zakysanou smetanou a cukrem. Nakonec opatrně vmícháme dotuha vyšlehanou smetanu. Maliny opláchneme studenou vodou, rozmačkáme lehce vidličkou a smícháme s medem.
- Meruňky omyjeme, rozpůlíme a odstraníme pecky. Řeznou stranou dolů je položíme na rošt rozpáleného grilu a při střední teplotě grilujeme asi 2 minuty. Potom je otočíme a opečené strany potřeme silnější vrstvou rumového sirupu. Grilujeme další cca 1 - 2 minuty. Hotové meruňky podáváme společně s krémem z mascarpone smíchaným s malinami.