Letní grilování - Grily
Na grilu připravíte nejen flank steak s chimichurri, ale i žitný chléb
Na Hobby začínáme nový seriál Hoď to na gril. Ve dvanácti epizodách předvedou excelentní kuchaři to nejlepší, co si můžete na ohni připravit. Zároveň ukážou, jak si práci zorganizovat a časově...
Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících
V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni. Jako když se v přírodě dříve pekly brambory. A bez teploměru, bez zkoušky rozkrojením. Tak to je pro...
Toto musíte zkusit. Na grilu dostane svatomartinská husa další rozměr
Dozlatova upečená svatomartinská husa s křupavou kůrčičkou a jemným, rozpadajícím se šťavnatým masem je dobrota, na kterou se mnozí z vás těší celý rok. Dnes vám proto pipMaster s Danielem ukážou,...
Neapolskou pizzu klidně zvládnete i na grilu. Vyzkoušeli jsme tři druhy
Italský mistr grilu Daniele Govoni vám v dnešním dílu akademie ukáže velmi jednoduchý a osvědčený recept na dobrou italskou pizzu z grilu, kterou zvládne udělat úplně každý.
Známe vítěze grilu a dalších cen. Vyhrály grilované švestky
Během posledního měsíce jste posílali obrázky a recepty z prvního letošního grilování. Redakční rada posoudila zaslané příspěvky a vybrala tři vítěze, kteří od společnosti Mountfield dostanou slíbené...
Už jste grilovali křepelky? Naši čtenáři ano. Podívejte se, na co měli chuť
Do 15. června jste mohli posílat své příspěvky z letošního grilování. Ti nejlepší mohou vyhrát gril a další ceny. Dnes přinášíme druhou várku výběru vašich příspěvků. Během příštího týdne vyhlásíme...
Chateaubriand steak s hruškovou omáčkou vám dodá sílu v novém roce
V novém roce budeme potřebovat hodně energie, proto si dnes s mistry grilu připravíme Chateaubriandův steak neboli prostě chateaubriand s hruškovou omáčkou.
Vepřová kotleta s liškovým ragú na grilu vás nadchne rychlou přípravou
Houbová sezona je v plném proudu a průvodci Akademií grilování se rozhodli potěšit všechny, kteří chtějí rychlý, jednoduchý, ale přesto neobvyklý recept se zajímavou kombinací surovin. V dalším dílu...
Vepřová panenka se nikdy neomrzí. Zkuste ji na grilu s omáčkou v rytmu Asie
Objevte rozmanité chutě Asie. V dalším dílu Grilovací akademie si s našimi průvodci ugrilujeme vepřovou panenku s restovanými nudlemi a česnekovou barbecue omáčkou. Je to příležitost užít si panenky...
Vraťte se do prázdnin. Vyzkoušejte na grilu mořské plody s japonskou omáčkou
K české grilované klasice to má daleko, ale jako připomenutí odcházejícího léta si v dalším dílu Grilovací akademie s šéfkuchařem Zdeňkem Křížkem a pipMasterem Davidem Kubrichtem na grilu Kamado Joe...
KVÍZ: Jak se vyznáte v grilování? Zasedněte do lavic Grilovací akademie
Grilování je celosvětový fenomén a způsob přípravy pokrmů nejen pro obyčejné nasycení žaludku, ale zároveň obřad, kdy se zamýšlíme nad tím, jak se od pradávna připravovalo jídlo na otevřeným ohněm....
Picanha na grilu zní exoticky, ale je to vlastně jenom hovězí kýta se salsou
Ten kus masa zná každý, kdo někdy ochutnal rakouskou specialitu tafelspitz. Spodní šál zadní hovězí kýty je ovšem také skvělý na přípravu picanhy, krájené jako roastbeef, která bude ozdobou každé...
Vyzkoušejte vepřová bůčkožebra Bulgogi. Grilovací akademie ví, jak na to
Že si dobře rozumějí vepřová žebra s pěkným tukovým krytím naložená do korejské marinády s lehkou přílohou z císařského hrášku, sójových klíčků a hub šimedži, ukážou v dalším dílu Grilovací akademie...
Na francouzské kuře s ghíčkem, dá mu další chuť, radí Grilovací akademie
Jižní Francie a severní Čechy se setkaly v Grilovací akademii. David Kubricht alias pipMaster a šéfkuchař Zdeněk Křížek se tentokrát rozhodli připravit kuře s meruňkami a fazolovým cassouletem v...
Grilovaný steak oživte jemnou smržovou omáčkou, radí Grilovací akademie
Osolit rib eye neboli vysoký roštěnec ještě před tím, než ho dáme na gril, nebo až po ugrilování? Jak chutná se smržovou omáčkou a dá se grilovat třeba mladá mrkev? Odpovědi přináší další díl...
Zkuste asijské chutě. Grilovací akademie vás naučí indický špíz tandoori
Římský kmín, garam masala, kurkuma, čerstvý koriandr nebo indické koření chunky chaat masala. A víte, jak chutná cizrna nebo co je to okra? V novém díle Grilovací akademie se pustíme do dobrodružství...
Ochutnejte pstruha marinovaného v bourbonu. Tajný tip Grilovací akademie
Čerstvá ryba, kvalitní zelenina, dobrý destilát a samozřejmě výkonný gril. To vše dohromady vytvoří jídlo, které i v horkých letních dnech strávníky osvěží. Grilovací akademie tentokrát zavítala do...
Vyčistit mřížku, seřídit komín. Jak se starat o zahradní krb, aby nečoudil
Obliba grilování stále roste a také Češi jsou jeho čím dál většími milovníky. Dobroty připravují doma na kontaktních grilech nebo v grilech a krbech na zahradě. Aby však kulinářský zážitek nic...
Nebojte se rožnění velkých kusů. Grilovací akademie vám poradí, jak na to
Kdo se bojí umístit na gril pořádný kus masa, připravuje se o skvělý zážitek, kdy se jeho hotové části postupně odkrajují a party na zahradě tak může probíhat v podstatě stále. Jak na to, aby vše...
Ohořelé dřevo ve zmrzlině a lívance na tálu. To je jiné letní grilování
Sezona grilování je tady, nad ohněm se dá kromě masa, ryb či zeleniny připravit i sladký dezert. Jak na heboučké lívance, poradí naše Grilovací akademie pod vedením pipMastera Davida Kubrichta.
Hovězí steak s koprovkou na grilu. Divili byste se, jak ta kombinace funguje
Rozžhavte grily, velí zlepšující se počasí. V letošní Grilovací akademii ukážeme některé méně obvyklé postupy a suroviny. Přece jen na buřtu, krkovičce, kuřecím prsu nebo křídlech toho zase tolik...
Než rozpálíte gril. Jaké maso vybrat a na co si dát pozor
Prázdniny jsou doslova za rohem a většina z nás se nemůže dočkat, až se s rodinou či přáteli sejdeme u grilu a společně se oddáme atmosféře prosycené neodolatelnou vůní a letní pohodou. Tyto zážitky...
Vadí vám odkapávající tuk v grilu? Zkuste to vyřešit přídavnou nádobou
Jaromír Nosek připravuje kutilský pořad Na Míru, kde v televizi Prima ukazuje různá drobná vylepšení. Ač většinou pracuje se dřevem, v tomto dílu se pustil i do práce s kovem a projevil se i jako...
Češi jsou milovníky grilování. Na výběr máte uhlí, plyn i elektřinu
I bez odborných znalostí meteorologů si troufáme tvrdit, že se oteplí nejpozději v létě a sluneční paprsky vytáhnou ven příznivce grilování. Češi jsou totiž jak národem pivařů, tak oddanými vyznavači...
Podzimem grilování nekončí, stačí se jen trochu přiobléct a jede se dál
Podzim se dá prožít nejen pod dekou s kávou a knížkou v ruce, ale i na terase, která si ještě pamatuje letní paprsky. Stačí si vzít do ruky horký nápoj a léto máte stále ještě chvíli na dosah....
VIDEO: Zkuste na grilu jehněčí kýtu, přinese vám úplně jiné chutě
Kdo je už přejedený obligátních krkovic, kuřecích prsíček nebo buřtů z grilu, mohl by vyzkoušet upéct vcelku jehněčí kýtu. Dostane tak maso úplně jiné chuti, takové zpestření jídelníčku se určitě...
V soutěžním grilování vyhrál banán. Ceny putují za novými majiteli
Žádné maso ani zelenina, ale sladká tečka. Nejvíc bodů v anketě o nejlepší recept z domácího grilování totiž získal grilovaný banán se zmrzlinou.
VIDEO: Dva kuchaři grilovali kachní prsa, dosáhli úplně rozdílného výsledku
Kůží nahoru i dolů, oba způsoby grilování kachních prsou jsou možné. V dnešní ukázce to předvedou Martin Kortus a Michal Zámečník, dva zkušení kuchaři, kteří na keramickém grilu typu kamado budou...
Hlasovali jste o nejlepší čtenářský recept z letní grilovačky
Až do pondělí 23. srpna do 23:30 hodin jste mohli hlasovat o nejlepší recept a fotografii, které čtenáři během posledního měsíce poslali v letošní soutěži spojené s grilováním. V anketě jste mohli...
Soutěžní grilování: krkovička na oslavu olympijského vítězství a portobello
Soutěž o letní grilování už je u konce. Přinášíme poslední vybrané příspěvky, se kterými budete soutěžit o ceny. Tentokrát kralovala krkovička, která je ostatně nejoblíbenějším masem, které na grilu...
Dva stejné bůčky, dvě rozdílné chuti. Kuchaři čarovali na grilu
Zauzený přírodní bůček s bylinkami, dobrou solí a pepřem nebo experimentální úprava boku s japonskou omáčkou teriyaki? Dva zkušení kuchaři Martin Kortus a Michal Zámečník opět spojili síly, aby v...
VIDEO: Souboj kuchařů na grilu přinesl dva stejné lososy a rozdílnou chuť
Dva kuchaři spojili síly, aby ukázali, jak lze přistupovat ke grilování. Zatímco Martin Kortus vsází na přírodní přístup ke gastronomii, jeho kolega Michal Zámečník zase na experimentální kombinace...
Pošlete recept a fotografii pokrmu ze své grilovačky a vyhrajte cenu
Je léto, proto je pravděpodobné, že trávíte hodně času na zahradě při grilování. Nezapomeňte fotit a zapojte se do soutěže o ceny. Pošlete fotky výsledku své grilovačky s receptem na svůj...
Drobné pomůcky při grilovačce zpříjemní práci. Pak si ji můžete užívat
Léto a s ním spojená sezona grilování je ideálním časem na doplnění grilovacích pomocníků. Dokonalá grilovačka se prostě bez kvalitního nářadí neobejde. Vhodné nářadí a doplňky nám práci nejen...
Grilovačky jedou naplno. Jaký gril pořídit a jak se o něj starat?
Od opékání špekáčků, oblíbené to zábavy asi 60 procent z nás, vede přímá cesta ke grilování a překonání jeho nástrah. Vzhledem k tomu, že to v poněkud primitivnější podobě zvládal už pračlověk, neměl...
Než prvně nastartujete gril, dejte mu péči, aby sloužil jako nový
Žádný teplejší víkend se neobejde bez grilování. Avšak předtím, než rozpálíte gril naplno, je potřeba ho na nadcházející sezonu správně připravit. Na co myslet před první letní grilovačkou?