Čtvrtek 2. července 2020, svátek má Patricie
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 2. července 2020 Patricie

Užijte si chřest. Vyzkoušejte ho s holandskou omáčkou nebo do rizota

Chřest s holandskou omáčkou, bramborami a ztraceným vejcem.
3. května 2020

Chřestová sezona trvá až do 24. června, podle německého rčení „Kirscher rot, Spargel tot“, tedy...

Sauna zvyšuje obranyschopnost organismu. Saunéři marně čekají na otevření

Ilustrační fotografie
29. dubna 2020

Premium Pavel Hofrichter je předsedou České asociace saunérů. Podle něj je paradoxní, že v současné době...

Na poškozený sádrokarton pomůže záplata nebo výztuha. Pak opravu nepoznáte

Práce se sádrokartonem je velmi snadná.
28. dubna 2020

Sádrokarton je v současnosti velmi oblíbeným stavebním materiálem, jehož velkou výhodou je rychlost...

Staré pečivo či zbylou rýži zrecyklujte s noblesou na další skvělé jídlo

Supplì al teléfono (telefonní dráty), tedy italské smaženky se sýrem
27. dubna 2020

Naše babičky nic nevyhodily a nebyla to jen z nouze ctnost. Byl to respekt k surovině, i kdyby to...

Chalupy se mění na trvalá bydliště. Nepodceňujte jejich zabezpečení

Vložky s nízkou bezpečnostní třídou špatně odolávají bumpingu.
25. dubna 2020

Nejen hezké jaro, ale i současná koronavirová pandemie vyhnaly Čechy na chaty a chalupy už během...

OBRAZEM: Dalamánky, focaccia i pivní rohlíky. Tak pečete v době karantény

Před časem jsme vás vyzvali, abyste posílali recepty, jak jste si poradili s...
24. dubna 2020

Před časem jsme vás vyzvali, abyste posílali recepty, jak jste si poradili s domáčím pečivem. Máme...

Na beton epoxidové nátěry, na praskliny pomůže mikrovlákno, radí odborník

V „mokrém" provedení barva vypadá docela divoce
aktualizováno  23. dubna 2020

Ve čtvrtek od 10 do 12 hodin odborník na malování a natírání odpovídal na vaše dotazy týkající se...

Odtajnili recept na švédské masové kuličky. Nesmí chybět smetanová omáčka

Ikonické jídlo z řetězce IKEA
22. dubna 2020

Muži většinou cítí návštěvu restaurace jako odměnu za dlouhé pochodování v uličkách obchodního domu...

V Americe nejíme jen hamburgery, říká Kocábová, autorka Jižanské kuchařky

21. dubna 2020

Premium „Když si chcete s někým popovídat opravdu od srdce, posadíte se do kuchyně. Alespoň u nás doma tomu...

Když natíráte plasty, nezapomeňte je nejdřív pořádně očistit

20. dubna 2020

Natírání plastů se zdá být pro jejich nepřilnavý a kluzký povrch obtížné, ale jde to i snadno....

Devatero Pohlreichových snadných receptů, které s chutí uvaříte i sníte

18. dubna 2020

Jednoduchá jídla televizní šéf miluje, stačí na ně pár kvalitních surovin. A vědět, co s nimi....

Rychlá lízátka, mazance i sýroví zajíčci. Co jste pekli na Velikonoce

16. dubna 2020

Vyzvali jsme vás, abyste posílali výsledky velikonočního pečení. Sešlo se hodně obrázků i s...

Jíst se musí. Česká gastronomie přešla na e-shopy, říká Karpíšek

15. dubna 2020

Premium Tomáš Karpíšek (50) je jedním z nejlepších mozků v české gastronomii, který se jen tak nevzdává....

Naučte se jednoduchá zdravá jídla ze zásob, které jste zbytečně nakoupili

15. dubna 2020

Také jste si nakoupili do zásoby spoustu jídla a teď nevíte, co s ním dělat? Hlavní je správné...

Sedíte doma a tloustnete? Zázvor vám pomůže se spalováním tuků

14. dubna 2020

Pálivý zázvor nejenže podporuje obranyschopnost těla a zahání virózy i zažívací problémy, pomáhá i...

Vejce se koulí lidskými dějinami: házelo se do hrobů či pomáhalo nezadaným

13. dubna 2020

Premium Tahle šišatá věc má pro lidstvo zásadní význam. A nejen na talíři. Kromě duchovní symboliky...

Jednoduché velikonoční recepty, s nimiž využijete i bylinky z přírody

11. dubna 2020

Velikonoce na talíři, to mají být opravdové jarní hody. Jenže bez přátel a širší rodiny? Co se dá...

Kněz Czendlik se rozhodl zhubnout. Otrokem zdravé výživy se stát nehodlám, říká

11. dubna 2020

Premium Římskokatolický kněz Zbigniew Jan Czendlik zahájil na Popeleční středu půst, který držel kromě...

Punčochář, Svoreň, David. Velikonoční inspirace od špičkových kuchařů

10. dubna 2020

Premium Jan Punčochář, Petr Svoreň i Radek David patří mezi výrazné postavy české gastronomie. Podívejte...

Kvůli koronaviru opravdu peče celá země, říká vítězka televizní soutěže

9. dubna 2020

Chleba peče každý den, má úžasný životní nadhled, klidnou ji nechává i to, že jí teď nejstarší z...

KVÍZ: Jak se vyznáte ve velikonočních tradicích

8. dubna 2020

Velikonoční svátky výrazně provázejí tradice. Mnohé z nich se ale udržují pouze lokálně a některé...

Mazanec, beránek a jidáše. Ukažte, co jste upekli na Velikonoce

8. dubna 2020

Velikonoce jsou typické několika tradičními pokrmy, jako jsou mazanec, beránek, pletýnky, ale i...

Velikonoční výzdobu zvládnete sami. Vemte roušku a vyrazte do zahradnictví

7. dubna 2020

Premium Letos budou Velikonoce bez koledy a setkávání s širší rodinou i přáteli. Zato by mohly být...

Hosté metr a půl od sebe? Nesmysl, říká televizní šéfkuchař Kašpárek

7. dubna 2020

Ztráty jeho restaurace šplhají k milionu korun. A není sám. „Mnohé podniky tuhle krizi nepřežijí,“...

Uhlířina či grenadýrmarš. To jsou jídla chudých, která stále inspirují

6. dubna 2020

Některá vařily ještě naše babičky, jiná jídla už zavál prach dávných staletí. Původ mnohých z nich...

Mlčení až za hrob. Recepty českých klenotů znají jen vyvolení

5. dubna 2020

Premium Nikde se tím moc nechlubí, ale všichni jsou na to náležitě hrdí. Patří mezi několik vyvolených,...

Když nakoupíte zbytečně moc zeleniny, využijte ji na ratatouille

3. dubna 2020

Ratatouille je zeleninové ragú, které je typickým francouzským pokrmem. Přitom toto národní jídlo...

Chleba podle čtenářů: nemusí být kvasový, i z droždí může být luxusní

2. dubna 2020

Výzva, abyste posílali své pekařské výtvory, nám doslova zaplnila e-mailové schránky. Z toho je...

Velký seznam: Co čím nahradit při pečení, ať nemusíte zbytečně do obchodu

1. dubna 2020

Je to běžná situace. Dáte se do pečení nebo vaření a zjistíte, že vám něco do receptu chybí....

Běhám jedině proti větru, zkrátka žiju podle počasí, říká Dagmar Honsová

31. března 2020

Premium Vystudovala biometeorologii, předpovědím počasí se profesně věnuje už patnáct let. Bez velkého...

Pleníme spíž: nenechte zásobu brambor zkazit. Uvařte šulánky

31. března 2020

Bramborové šulánky jsou geniálně jednoduchým jídlem našich babiček, které můžete podávat ve sladké...

Rohlíčky máme obzvláště vypečené, dokazují čtenáři svými příspěvky

30. března 2020

Na naši výzvu, aby čtenáři posílali výsledky domácího pečení, zareagovalo mnoho čtenářů. Dělí se...

Když se vám mlží brýle při nošení roušky, pomůže jar i pěna na holení

27. března 2020

Že se mají nosit roušky, všichni vědí. Ale že to přinese problémy lidem s brýlemi, se zjistilo až...

Upečte rohlíky nebo chleba a pochlubte se jimi, nejlepší recepty ukážeme

26. března 2020

Proč chodit do obchodu pro základní pečivo a vystavovat se možné nákaze, když si ho lehce můžete...

Co uvaří i děti: špagety s rajčaty svedou, i když musíte do práce

26. března 2020

Mnoho rodičů musí nechat děti doma samotné, kde se musí o oběd postarat samy. Větší děti to mohou...

Vraťte se k domácímu kváskovému chlebu, teď je na to více času

25. března 2020

V těžkých dobách se ukazuje, že invence nám není cizí. A když něčeho není dostatek, umíme si...

Najdete na iDNES.cz