V roce 2035 půjde díky třídění na skládky jen deset procent odpadků

Velké kusy papíru popeláři hodí do vozu. Malé papírky nechávají doúklidové...
9. prosince 2018

Jestli lidem v Česku něco jde, tak je to třídění odpadových obalů. Ale přesto na skládkách stále...

Roman Vaněk: mistr kuchařek, podle kterých se dá vařit

Autor kuchařek a zakladatel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk
7. prosince 2018

Roman Vaněk objevil recept, jak se stát autorem nejoblíbenějších kuchařských knih. Zdánlivě je to...

Vybírejte nejlepší místo pro relaxaci. Můžete vyhrát infrasaunu

Je to lestní stráň s překrásným výhledem na labský kaňon. A když nastane období...
4. prosince 2018

Vyhlásili jsme soutěž o infrasaunu. Jediným úkolem je poslat snímek místa, kde nejraději trávíte...

Podle šéfové mají na Lipně na víc. Vydělávají, ale chybí láska k oboru

Santo na Lipně i vaří, ale majitelům o žádný posun nejde.
4. prosince 2018

Proč si štáb pořadu Ano, šéfová! pozvou provozovatelé úspěšné restaurace Kotva na břehu Lipna, když...

Šéfová Jitka Pagana v Rozstřelu vyjmenovala nešvary české gastronomie

Jitka a Santo Pagana v diskusním pořadu Rozstřel. (3. prosince 2018)
aktualizováno  3. prosince 2018

Karla Mráčková v pondělním Rozstřelu zpovídala nástupce Zdeňka Pohlreicha, protagonisty pořadu Ano,...

Pohlreich ukázal, jak i z nenáviděných fazolí uděláte atraktivní polévku

Fazolová polévka se salsicciou
aktualizováno  3. prosince 2018

Zeptejte se dětí, zda můžete uvařit něco z fazolí. Odpovědí vám bude jen nesouhlasné mručení....

Ozdoby z ořechových skořápek mají kouzlo starých časů, vyzkoušejte to

Do ozdob z ořechových skořápek se dá schovat celý betlém i s příběhem.
2. prosince 2018

První adventní neděle je tu a přípravy na Vánoce jsou v plném proudu. Co k výzdobě přidat i...

VIDEO: Takto vypadá jídlo TOP 10 restaurací Česka. Jsou i v Brně a Přerově

Podnik Zlatá Praha, kde kuchaři připravili pěnu z Bailey’s s rakytníkovým želé,...
30. listopadu 2018

Osm z Prahy 1, jedna z Brna a jedna z Přerova. Tak vypadá žebříček TOP 10 restaurací Česka podle...

Vědci omylem objevili enzym, který umí dokonale rozložit plast

30. listopadu 2018

Vědci vytvořili zmutovaný enzym, který umí rozložit plastové lahve. Na přelomový objev přišli...

Nejlepší české restaurace dostaly Zlaté lvy

28. listopadu 2018

Společnost TopLife Czech vyhlašuje každoročně nejlepší restaurace Česka. Michelinské hodnocení...

V topné sezoně nezapomínejte větrat, vyhnete se rosení oken i plísním

28. listopadu 2018

S přicházející zimou a začátkem topné sezony se v bytech a domech může objevit problém s vlhkostí a...

Vadí vám syrový burger? Běžte si jinam, dozví se šéfová v motorestu

27. listopadu 2018

Nový motorest na hlavním tahu, s vlastním parkováním, blízko německých hranic. Ideální podmínky,...

Pohlreich udělal rybí marinádu z kajenského pepře. A pak svlékl kůži

26. listopadu 2018

Recept na zdravou a lehkou večeři rovná se ryba. Zdeněk Pohlreich vyzkoušel pražmu královskou,...

Jez to, co ti roste a běhá kousek od domu, platilo už za první republiky

23. listopadu 2018

Zatímco my si dnes ničíme zdraví nadbytkem jídla a patříme mezi nejtlustější národy, před 100 lety...

VIDEO: Bramborový salát z barevných brambor je zdravější, chutná stejně

22. listopadu 2018

Bramborový salát z barevných brambor? Proč ne. Podle šéfkuchaře Romana Pauluse není třeba se...

SOUTĚŽ: Ukažte vaše oblíbené relaxační místo a vyhrajte infrasaunu

20. listopadu 2018

Podstatou soutěže je ukázat, že jakákoliv domácí tvůrčí činnost je zdrojem potěšení i relaxace a...

Do Ostravy jela šéfová zbytečně. Dobře tu vařili, přesto zkrachovali

20. listopadu 2018

Restaurace uprostřed sídliště plného lidí má šanci na úspěch, o klientelu by nemusela mít nouzi....

Blesková večeře. Pohlreich uvařil polévku z kukuřice a papriky

19. listopadu 2018

Zdeněk Pohlreich ve svém pořadu Teď vaří Šéf! zkouší převést na televizní obrazovku, jak se...

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

13. listopadu 2018

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci....

Pohlreich přesvědčí i dýňové odpírače. Rychlá polévka z jednoho hrnce

12. listopadu 2018

Ve třetím pokračování pořadu Teď vaří šéf!, kde Zdeněk Pohlreich ukazuje light recepty pro celý...

OBRAZEM: Mláďata zvířat celého světa v podzimních kulisách Zoo Praha

11. listopadu 2018

Podzim není úplně typickým obdobím pro mláďata, v pražské zoo jich ovšem lze o letošním krásném...

Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

aktualizováno  9. listopadu 2018

Dozlatova pečená husička patří k oslavám svatého Martina stejně jako Ježíšek k vánočním svátkům....

Pohlreich už zase vaří v televizi. V neděli dopoledne a opět lehce

7. listopadu 2018

Zdeněk Pohlreich z obrazovek úplně nezmizel, pěkně v klidu si pro své fanoušky připravil další...

Vím, že jako „ti po Pohlreichovi“ neujdeme srovnávání, říká Jitka Pagana

5. listopadu 2018

Zdeňka Pohlreicha obdivuje po stránce profesní i lidské, jeho show Ano, šéfe! roky sledovala s...

Svatomartinská husa pečená na mřížce a při nízké teplotě. Nic jednoduššího

4. listopadu 2018

Tradice pečení husy na svatého Martina se v posledních letech vrací. Kvůli tomu mnohé malé domácí...

Francouzi se rozhodli zachránit staré maďarské prasečí huňáče mangalica

1. listopadu 2018

V době, kdy mnozí vedou válku proti tučnému jídlu, se slavné lyonské uzenářství Sibilia snaží ve...

Polka vytvořila obal z bakterií a kvasinek. Můžete ho sníst

31. října 2018

Polská návrhářka Roza Januszová vymyslela alternativu k plastovým obalům na potraviny. Je vyrobena...

VIDEO: Zopakujte si základní tance, ať si na plese neuděláte ostudu

29. října 2018

Plesová sezona se blíží a možná se i vy chystáte vyrazit. Připravili jsme souhrn videí, který vás...

Brambory šetrně skladujte i zpracovávejte, je jich málo a zřejmě zdraží

26. října 2018

Letošní horká a suchá sezona zrovna nenahrávala solidní úrodě brambor, podle bramborářů je sklizeň...

OBRAZEM: Ty nejlepší fantastické pohledy z dronů na svět kolem nás

23. října 2018

Snímky nejrůznějších přírodních scenérií, sportovních klání, městské zástavby. Vše nafocené z ptačí...

Chaty a chalupy v zimě: voda a nezvaní návštěvníci jsou nepřátelé

22. října 2018

Pro někoho je to samozřejmost každý podzim, někteří však kvalitnímu zazimování rekreační...

TasteAtlas mapuje typické chutě, Česku přisoudil tlačenku i utopence

19. října 2018

Projekt TasteAtlas by chtěl být světovým atlasem jídla a nápojů i encyklopedií chutí. Zatím...

Vybíráme wapku: větší tlak, nebo průtok vody? Lepší je to sjednotit

16. října 2018

U výběru tlakové myčky není rozumné honit se jenom za jediným parametrem, kterým se chlubí výrobci....

Kočky nejsou hypochondři, svoje neduhy zpravidla pečlivě skrývají

14. října 2018

Jsou nezávislé, mají od přírody tuhý kořínek a navíc ještě devět životů. Všechny tyto lidové...

VIDEO: Uvařit lze levně, rychle a jednoduše, ukazuje nový projekt

12. října 2018

Projekt Skromná kuchyně představuje recepty, které jsou nenáročné na peníze, úsilí i čas. Nejsou to...

Proti podzimnímu splínu zabojujte dušenou dýní s hříbky

4. října 2018

Hříbky a dýně jsou perfektním podzimním párem pro vrchol sezony, který mají společný. Až na vás...

Najdete na iDNES.cz