Recepty

Je čas si užít chřest. Zapečte ho do koláče, nebo servírujte s lososem

25. dubna 2020

Bílý, nebo zelený, oba jsou jednoduše skvělé. Chřest je zbytečně přehlížená lahůdka, kterou musíte...

Pro zdraví i štíhlé tělo. Dejte si salát s jarní cibulkou a ředkvičkami

18. dubna 2020

Jaro je sice teprve v rozpuku, ale už nám nabízí nespočet báječných životabudičů, které pomohou...

Tlačenka, polévka, sekaná i pomazánka. Co s vejci po Velikonocích

14. dubna 2020

Koledníci by letos sice chodit neměli, ale vajíčka na tvrdo se možná vařila ve velkém i u vás doma....

Hra na schovávanou. Dostaňte do dětí zeleninu, aniž by si toho všimly

4. dubna 2020

Možná potomek prochází fází odmítání, je vybíravý, nebo máte děti v různých věkových rozestupech, a...

Tři zdravá a rychlá jídla pro celou rodinu nejen na období karantény

28. března 2020

Už vás nenapadá, co každý den vařit, aby to chutnalo dětem, dobře zasytilo, příliš netížilo a...

Jak nakrmit rodinu v době karantény? Poradíme s nákupem i vařením

15. března 2020  13:28

Mnoho lidí už v karanténě je, ať už poté, co přicestovali ze zahraničí, nebo mají v okolí někoho s...

Máma i babička měly pravdu: poctivý vývar je pro zdraví to nejlepší

14. března 2020

Všichni teď řešíme, co udělat pro zdraví své rodiny a potažmo i celé komunity. Základem je podle...

Vietnamská kuchyně se skládá z pěti elementů, říká kuchař David Bureš

10. března 2020,  aktualizováno  11.3 16:55

Ostrá, kyselá, hořká, slaná a sladká chuť jsou ekvivalenty k železu, dřevu, ohni, vodě a zemi....

Zdravě s masem i bez. Rychlé večeře pro pozdní zimu a předčasné jaro

7. března 2020

Jestli už se vám a vaší rodině zajídá večerní menu ve stylu chleba s něčím, zkuste je i sebe...

VIDEO: Do piškotové rolády propašovala maliny, pistácie i bílou čokoládu

4. března 2020

Rolády jsou oblíbená varianta sladkého moučníku, přestože jde většinou jen o obyčejný nadýchaný...

Kdo by nemiloval čokoládu? Upečte si dort, brownies či tříbarevné řezy

29. února 2020

Bojuje proti chmurám, zlepšuje paměť, pomáhá hubnout, a navíc je neuvěřitelně dobrá. Bez kvalitní...

Nadýchané ovocné knedlíky se vůbec nevaří. Chutnají jako jahody na obláčku

26. února 2020

Vaří se od jara do podzimu, první bývají s rebarborou, ty poslední se švestkami. Dělají se kynuté,...

Koláče, koblihy, pagáče a bůček. Masopust může být sladký i slaný

22. února 2020  10:34

Ještě tento víkend se ponese v duchu masopustního veselí a hodování a pak už se přiblíží popeleční...

Ředkvičková pomazánka, řepné carpaccio a další recepty pro lepší imunitu

15. února 2020

Počasí si s námi hraje, chvíli je zima a pak teplo. Náš zmatený organismus se jen stěží brání...

Valentýnské menu: polévka s krevetami, šťavnatý steak i sladká tečka

8. února 2020

Kdy jindy si užít skvělé jídlo ve dvou než na Valentýna? Připravte si společně s partnerem báječnou...

Žemlovka, koprovka i buchtičky se šodó. Variace na hity ze školní jídelny

1. února 2020

Školní rok se překulil do druhé poloviny, tak si pojďme připomenout evergreeny z jídelny, které...

Základem chodského koláče z kynutého těsta zdobeného merhováním je rum

25. ledna 2020

Kynutý chodský koláč je zdobený, tedy merhovaný, tvarohem a navrch povidly i mákem. S nadsázkou se...

Fazolová, mrkvová i celerová s pestem. Lahodné zimní polévky vás zahřejí

18. ledna 2020

Je vám zima? Dejte si hustou polévku. Ráno povzbudí, v poledne zasytí a večer po návratu ze...

Červená řepa na talíři se postará o vaše tepny, srdce, tlak i cholesterol

14. ledna 2020

Máte-li na ni neblahé vzpomínky ze školních jídelen, připravte si ji tak, aby vám opravdu chutnala....

Maso se zeleninou jsou bezva parťáci. Dopřejte si ho s kapustou či zelím

11. ledna 2020

Už naše babičky věděly, že kousku hovězího nebo vepřového dodá zelenina na šťavnatosti a...

Lehké večeře nejen pro ty, kteří se rozhodli v novém roce zhubnout

4. ledna 2020

Začátek roku je pro mnoho z nás impulsem, abychom přehodnotili stravovací zvyklosti. Poté, co jsme...

Zapomeňte na chlebíčky, tyto jednohubky budou hvězdami silvestrovské noci

29. prosince 2019

Party, na které se rozloučíte se starým rokem a přivítáte ten nový, si žádá opravdu vymazlené...

Kapr nemusí být jen smažený a s bramborovým salátem. Zkuste to jinak

21. prosince 2019

Tradiční štědrovečerní menu si v mnoha českých rodinách nikdo nedovede představit bez kapřích...

Zkuste povidlové kuličky, brusinková srdíčka a další nepečené cukroví

14. prosince 2019

Čas do Vánoc se krátí a možná začínáte trochu panikařit, že nebudete mít co nabídnout svátečním...

Ořechové cukroví tradičně i moderně. Uvidíte, že se po něm jen zapráší

7. prosince 2019

Mezi všemi vánočními lákadly ve většině českých rodin stejně nakonec vítězí ořechové cukroví. Je...

I bez lepku vám budou Vánoce chutnat. Dejte si linecké, pracny či lanýžky

30. listopadu 2019

Doby, kdy si lidé s dietním omezením museli o svátcích odpírat a jen se smutně dívat, jak se jíní...

Chcete zkusit, jak vaří profíci? Vyberte menu na kulinární workshop

29. listopadu 2019

Experimentujete rádi v kuchyni? Zajímáte se o nové trendy vaření a pečení i tradiční české či...

Vánoce zdravěji? Zkuste celozrnné vanilkové rohlíčky či špaldové linecké

23. listopadu 2019

Osladit si vánoční svátky cukrovím plným másla a cukru je sice tradice, na kterou si většina rodin...

Jak připravíte svatomartinskou husu s chlupatými knedlíky a zelím

9. listopadu 2019

Pečená husa, chlupatý knedlík a zelí je jako kombinace naprostá klasika. Když se k tomu přidá...

Martin asi na bílém koni nepřijede, tak si dejte aspoň sněhové dobroty

9. listopadu 2019

V pondělí oslaví Martinové svůj svátek, podle předpovědí počasí to ovšem navzdory pranostikám na...

Minestrone, tajine nebo mexická pánev. Oslavte den veganů světově

1. listopadu 2019

V pátek je světový den veganů, a tak vám nabízíme speciality z celého světa, pro jejichž přípravu...

Halloweenské dobroty. Vyzkoušejte upíří sušenky a dýňové duchy

26. října 2019

Blíží se konec října a s ním i svátek, který v Česku sice nemá dlouhou tradici, ale zejména děti...

Luxusní nedělní oběd skoro bez práce. Upečte si podzimní masovou pečeni

19. října 2019

Nechcete při přípravě nedělního oběda strávit v kuchyni celé dopoledne, ale hodláte se před rodinou...

Zdravější pečení. Zkuste perník, bábovku nebo pizzu z celozrnné mouky

12. října 2019

Nadýchané koláčky a bábovky z bílé mouky jsou sice českou klasikou, je to ovšem záležitost...

Brambory nejsou jen příloha. Zkuste koláč s cibulí, lokše či štrachandu

5. října 2019

Zvykli jsme si používat bramborové hlízy jako poměrně nudnou surovinu pro přípravu kaše,...

Poradny