Krekry s řepovým pestem
Ingredience:
- 30 g mandlí
- 30 g vlašských ořechů
- 2 stroužky česneku
- hrst lístků bazalky
- 30 g parmazánu
- 2 uvařené červené řepy
- 30 ml olivového oleje
- slané krekry k podávání
- ½ červené cibule
- výhonky řeřichy na ozdobení
Pracovní postup:
- Mandle a vlašské ořechy upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 5 minut, necháme zezlátnout a zavonět. Necháme je vychladnout, nasypeme do mixéru a rozmixujeme nahrubo.
- Přidáme česnek, bazalku a polovinu parmazánu. Červenou řepu pokrájíme na větší kousky a přidáme do mixeru.
- Postupně přiléváme olivový olej a mixujeme do doby, než dosáhneme požadované konzistence. Pesto dáme před podáváním vychladit do lednice.
- Každý kousek krekru potřeme řepovým pestem. Ozdobíme zbytkem nastrouhaného parmazánu, červenou cibulí pokrájenou na tenké proužky a řeřichou.