Medové perníčky
Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 kypřicí prášek do perníku
- 140 g moučkového cukru
- 2 lžíce medu
- 1 vejce + 1 žloutek
- 80 g másla
- 1 bílek na potření
Na polevu:
- 1 bílek
- 1/2 lžičky citronové šťávy
- 180 g moučkového cukru
Pracovní postup:
- Mouku prosejeme s kakaem, práškem do perníku a moučkovým cukrem. Přidáme med, vejce, žloutek, změklé máslo a rum. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 60 minut v chladu odpočinout.
- Těsto rozválíme na plát silný asi 4 mm a vykrájíme z něj různé tvary. Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 10 minut. Ihned po upečení je potřeme rozšlehaným vejcem a necháme zchladnout.
- Nejlépe až druhý den je ozdobíme bílkovou polevou. Z bílků, citronové šťávy a moučkového cukru utřeme hladkou lesklou polevu. Přendáme ji do mikrotenového sáčku, odstřihneme růžek a perníčky ozdobíme. Necháme zaschnout.