Sušené ovoce
Oproti čerstvému má sice více cukru, ale také vlákniny, která v našem jídelníčku často chybí. Sušené ovoce je rovněž bohaté na vitaminy, například vitaminy skupiny B, A a také vitamin C. Je současně zdrojem mnoha minerálů a antioxidantů, především polyfenolů. Sušené meruňky obsahují například železo, jehož nedostatek v krvi se projevuje únavou. Švestky skrývají měď, která je nezbytná pro tvorbu nervových vláken.
Zdravé svačinky: energii doplní sušené ovoce a ořechy |
Brusinky a borůvky jsou zase plné antioxidantů. Jablka se pyšní vlákninou, vitaminy B5 a B6. Fíky a datle obsahují vápník, hořčík a draslík. Nespornou výhodou sušeného ovoce je, že ho můžeme mít stále po ruce na cestách, v autě i v šuplíku v kanceláři. Prostě rychlá a zdravá svačinka, která skvěle chutná a dodá energii.