Houbový bramborák

Máte rádi klasické bramboráky? Tak vyzkoušejte ještě recept na ty, které jsou připravené z čerstvých hub.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    458 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1917 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    44,5 g

    51 %

    45 %

  • Vláknina

    5,0 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    11,9 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    24,7 g

    38 %

    35 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory očistíme a nastrouháme najemno. Spaříme je vroucím mlékem, aby nezčernaly.
  2. Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Opečeme je na rozehřátém másle a odstavíme. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  3. Brambory promícháme s houbami. Přidáme vejce, česnek, sůl, kmín a majoránku. Vše promícháme. Nakonec směs podle potřeby zahustíme polohrubou moukou.
  4. Na pánvi s rozpáleným olejem postupně upečeme bramboráčky. Na papírové utěrce je necháme okapat.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.

Švédské masové kuličky s omáčkou

Lahodná švédská specialita, která je oblíbená po celém světě.

Pečená kuřecí prsa v parmské šunce

Pro větší šťavnatost obalte kuřecí prsa v parmské šunce.