Houbová polévka

Na nic nečekejte a uvařte si vynikající houbovku s kroupami. Tento recept se stane vaším oblíbeným.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

bez namáčení krup

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    370 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1550 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    44,4 g

    50 %

    44 %

  • Vláknina

    8,6 g

    29 %

    29 %

  • Bílkoviny

    10,9 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    14,7 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    5,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kroupy namočíme na dvě hodiny do studené vody a pak je uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené kroupy propláchneme a necháme okapat.
  2. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli, mrkev, petržel a brambory oloupeme. Cibuli a petržel nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a brambory na větší kostky. Cibuli orestujeme v kastrolu na sádle dorůžova, pak přidáme nakrájenou zeleninu a houby. Vše krátce osmahneme, pak zasypeme moukou a opět krátce orestujeme.
  3. Základ polévky zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme deset minut. Pak přidáme brambory a bobkový list, osolíme a opepříme. Brambory uvaříme doměkka. Do hotové polévky přidáme kroupy a lístky libečku. Podáváme s pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Bylinková krémová polévka

Víte, jak je snadné připravit z čerstvých bylinek výbornou polévku? Spolu se zastřeným vejcem...

Hráškovo-mátová polévka

Hrášek si s mátou dokonale rozumí. Připravte si tuto báječnou polévku.

Vichyssoise

Tradiční francouzská polévka.

Velikonoční kopřivová polévka

Polévka jako dělaná na Zelený čtvrtek.

Severská koprovo-špenátová polévka

Uvařte si u vás doma tradiční polévku ze Skandinávie.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.