ryby

Jak něžně zabít kapra? MasterClass Jirky Hrachového nejen pro masterchefy

6. září 2023  21:50

Nový ročník Masterchefa kolem soutěžících rozhodně nenašlapuje po špičkách. V kuchyni se ještě...

Nakrmí ryby, které dají nažrat rostlinám. A produkují lahodné maso a saláty

7. června 2023

Říkají si aquaponičtí farmáři a jsou to vlastně takoví nadšení chovatelé ryb a pěstitelé chutných...

Proměnil svůj dům na obří akvárium. Úspěšný finančník zachraňuje korály

25. května 2023  16:46

Životní příběh finančníka z New Yorku Andrewa Sandlera je jako z učebnice o americkém snu. Úspěšný...

Klučina nachytal za půl dne 22 metrů ryb. Benešovští mají skvěle zarybněno

25. května 2023

Dětské rybářské závody? Zapomeňte na to, že by děti lovily jenom čudly, na Konopišti jsou schopné...

Servírovali jsme do pastiček na myši, vzpomíná Jan Vorel. Chystá food truck

3. ledna 2023

Ve známé televizní soutěži Masterchef Česko 2019 „si vyvařil“ druhé místo, a to už je co říct....

Tradiční štědrovečerní bílá zelná polévka, zapečená klobása a nadívaný kapr

23. prosince 2022

Pokud jste na chalupě, tak dříví v kamnech už určitě praská, stromeček je ozdobený, magický večer...

Každoroční boj s přípravou kapra nemusíte prohrát. Jak ho snadno připravit

23. prosince 2022

Je to slizké, doslova jako živé, navíc s tím nemáme příliš zkušeností. Je to příprava kapra na...

Hovězí svíčková z britské laboratoře chutná jako opravdový steak

29. listopadu 2022

Hovězí filet, který se při opékání na pánvi chová i chutná jako skutečný steak, se podařilo...

Porotu Masterchefa utáhl na řízek a rybu bez soli. Získal víkend s rodinou

22. listopadu 2022  21:45

Stačilo, aby ve spolupráci se svými malými syny porotu rozmazlil obráceným řízkem, a pak jim ještě...

Punčochářovy kapří hranolky a škvarky versus Forejtův kapr po japonsku

4. října 2022  22:45

Kapr na talíři? Tak maximálně o Vánocích, má to nastaveno většina z nás. Přitom se kapr v české...

Číču zradila chuť. Dojela na sladké krevety a vypadla z Masterchefa první

21. září 2022  21:45

Ve středu vypadla jako první z finálové šestnáctky televizní soutěže Masterchef Česko 2022 Číča,...

Z řeky Dyje vytahují desítky tun uhynulých ryb kvůli sinicím

22. července 2022  18:21

Na miliony korun odhadují rybáři škody, které v týdnu vznikly uhynutím ryb v řece Dyji na...

Neházejte zlaté rybky do řek, jsou krásné, ale ostatním všechno sežerou

3. června 2022

Pořídili jste si zlatou rybičku do akvária, ale přestala vás bavit? Pak si raději dvakrát...

VIDEO: Marinovat můžete nejen lososa, klidně zkuste i levnějšího pstruha

17. března 2022

Šéfkuchař Patrik Bečvář ukazuje, jak si poradit se pstruhem a jeho suchým marinováním metodou...

Rybky šílí z kulatých akvárií. Francouzská společnost je přestane prodávat

24. ledna 2022  10:57

Přední francouzský dodavatel akvaristických potřeb ukončil prodej akvárií ve tvaru koule. Rybky...

Manželka je nejúspěšnější rybářka na území Evropy, říká Jakub Vágner

15. prosince 2021  15:01

Jakub Vágner a jeho manželka Claudia Darga se znali dlouho předtím, než spolu loni začali chodit....

Kupuju si i vánočního kapra, říká rybář, který loví pro radost

15. října 2021

Premium Vstávat ještě za tmy, mrznout u rybníka a někdy se i pořádně zmáčet, to vše je součástí běžného dne...

Kašpárek s Punčochářem nekompromisně vyhodili půlku svých adeptů na Masterchefa

8. září 2021  21:35

„Vidíte to? Jedna chyba, jedno špatně připravené jídlo a vaše účast je jednoduše u konce,“...

Kde se u nás vzal kapr, kdy se spojil se salátem a proč šupinu pod talíř

23. prosince 2020  10:12

Historie hovoří jasně, kapr se stal první domestikovanou rybou na světě. A není známější ryba,...

Nebojte se krevet na grilu, s Pohlreichem je to geniálně jednoduché

7. května 2018

Pokud jste ještě krevety grilovat nezkoušeli, nebojte se. Ve specializovaném obchodě, nebo třeba v...

VIDEO: Naučte se s Pohlreichem gratinovat čili zapékat jako pravý Ital

11. prosince 2017

„Na zapečeném jídle nemusí být tuna třicítky eidamu,“ říká Zdeněk Pohlreich, když si s Emanuelem...

VIDEO: Z Třeboně jede Pohlreich nadšený i znechucený, hvězdu dá a nedá

5. září 2017

Jako předkrm vydlabané plněné brambory, po kterých už máte dost. Neestetické lečo, které může...

Houbový guláš i bramborové placky si upečte přímo pod širým nebem

24. srpna 2016

Přenese vás do dětství, když Petra Pospěchová jako autorka Outdoorové kuchařky vzpomíná, jak si na...

Návrat uzenářských časů. Nový trend má u nás na čem stavět

8. července 2016

Novou módou amerických a britských domácností je udírna na zahradě a nyní tento trend přichází i k...

Češi jsou masožrouti, kteří grilují rádi a téměř na čemkoliv

11. května 2016

Kdo negriluje, jako by nebyl - každý rok to v Česku platí zhruba od května, tedy jakmile počasí...

Pohlreichova převýchova kuchařky poctivých hotovek. Šlo to ztuha

20. ledna 2016

Skvělá dršťková, ledvinky na cibulce zadělané jíškou, borůvkové blbouny, kachna s bramborovým...

VIDEO: Nůž nepatří do myčky! Jinak už ho nenabrousíte, radí šéfkuchař

30. června 2015

Než se vrhnete na grilování, bez ostrého nože se neobejdete, ať chystáte pořádnou flákotu, nebo...

Odpad z krevet je poklad. Pohlreich prozradil recept na skvělý vývar

22. března 2015

Zapomeňte na „slunce, seno, jahody přístup“, mořské plody si zamilujete, říká Pohlreich o...

Zkuste si doma připravit mušle. Třeba jako opravdu sváteční předkrm

15. prosince 2014  10:14

Smažené mušle svatého Jakuba jsou jednoduché na přípravu a navíc už dnes není problém je koupit...

Japonec dá do pudinku vejce i kuřecí kůžičky. Sní ho samozřejmě s rýží

1. prosince 2014

Japonský vaječný pudink s kuřecím masem neboli chawanmushi není sladkým dezertem ani náhodou. Je...

Kupte listové těsto a kousek čerstvého lososa a máte luxusní oběd

19. října 2014

Není pochyb o tom, že podobně jako u kuřete pořídíte i maso lososa nejlevněji, když si ho sami...

Koupíte kilo zmrazených rybích filetů, ale až 200 Kč zaplatíte za vodu

2. listopadu 2012  11:51

Některé zmrazené rybí filety a filé na tuzemském trhu obsahují i méně než 50 procent rybího masa....

VIDEO: Do šampaňského jahoda z kompotu lepší než žádná. Pohlreich šílí

15. října 2012

Jen málokoho by asi napadlo dávat si v rybářské baště šampaňské s jahodami nebo tam jít na...

Nemusí to být za každou cenu drahé, kope Pohlreich za slušné jídlo

8. října 2012

"Zahoďte cestovní pasy, tady to máte všechno," dozví se Zdeněk Pohlreich z jídelního lístku...

VIDEO: I mleté maso může chutnat jako z ráje. Karbanátky po italsku

21. srpna 2012

Říkejte tomu čufty, burgry nebo sekaná, chutnat to bude pořád skvěle. Aby ne, vzhledem k použitým...

VIDEO: Kateřina Cajthamlová vaří kapra pouhých pět minut. A bez soli

10. srpna 2012

Na přípravu teplé, zdravé a dietní večeře z kapřího filetu vám bude stačit půlhodinka, protože ho...

Krmítko v americkém Ohiu