Středa 14. dubna 2021, svátek má Vincenc
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 14. dubna 2021 Vincenc

VIDEO: Z Třeboně jede Pohlreich nadšený i znechucený, hvězdu dá a nedá

Jako předkrm vydlabané plněné brambory, po kterých už máte dost. Neestetické lečo, které může chutnat milionově, ale do restaurace nepatří. Majitel, který se místo péče o rodinný hotel s třistaletou tradicí převléká do kostýmu vodníka a předvádí zoufalství. To všechno čekalo v Třeboni na příjezd šéfa.

Bílý koníček, chlouba třeboňského náměstí, přivítal štáb pořadu Ano, šéfe! v čele se Zdeňkem Pohlreichem hodně zanedbaný a omšelý, ovšem s bizarní nabídkou únikové hry Uteč vodníkovi. Není divu, že zkušený restauratér a šéfkuchař v jedné osobě pojal podezření, že mladý majitel nedělá, co by měl.

Fotogalerie

A to mu hotelové školy - tedy vzdělání v oboru - zaplatil děda, který mu v roce 2011 odkázal rodinné stříbro: hotel s restaurací, provozovaný údajně už od roku 1715. Šéfa tu irituje už nevymalované podloubí či zahrádka olepená cedulemi, že Bílý koníček nabízí hotelové služby. „Myslím, že je vysoká pravděpodobnost, že je to evidentní,“ nešetří majitele, který má podle něj spoustu řečí, co by jak chtěl, ale ve skutečně se na všechno vykašlal a nechá hotel s restaurací přežívat z podstaty. A zachraňovat ho má někdo jiný.

O okamžiky, kdy to mezi Pohlreichem a majitelem hotelu jiskří, není v tomto premiérovém díle Ano, šéfe - který Prima odvysílala v pondělí večer - opravdu nouze. Stačí se podívat na úvodní video, dlouho se nikomu nepodařilo šéfa tak rozčílit. Přesto se snaží pomoci. V samotném finále, po návratu do Třeboně za několik týdnů, dá ale majiteli jasně najevo, že nemá rád vypočítavost. Nicméně nahlédněme do kuchyně, o kterou tu běží.

Nemusíte mít odbornou školu, abyste rádi a dobře vařili

V kuchyni Bílého koníčka kmitá mladý kuchař, kterému to sice jde od ruky, ale posílá dál jídlo bez chuti. Vaří pod vedením šéfkuchařky v podání restaurátorky, která mj. pracovala řadu let ve zdravotnictví a pak jako pomocná síla v kuchyni, která postupně začala i vařit. Paradoxně právě tato dáma asi jako jediná šéfa přesvědčí, že chce svou práci dělat dobře, někam ji posunout a dát hostům opravdu dobře najíst.

A tak jí šéf umí pochválit domácí lečo, které by se ale podle něj z ryze estetických důvodů v restauraci prostě podávat nemělo. A je ochoten se v její kuchyni rozdat, jen aby vnesl do rybího jídelníčku jihočeského Bílého koníčka trochu lehkosti a svěží chuti. Za což je paní Pavlína šťastná.

Ukázka toho, co by radil vařit u Bílého koníčka Zdeněk Pohlreich.
Pečený kozí sýr se salátem podle Pohlreicha.
Krkovička se zeleninovou omáčkou podle šéfa.
Zdeněk Pohlreich ochutnává nové menu u Bílého koníčka při svém návratu na místo...

Ukázka toho, co a jak by radil vařit u Bílého koníčka Zdeněk Pohlreich. Úplně vpravo šéf ochutnává nové menu při svém návratu do Třeboně (vlevo majitel hotelu).

A tak je tu naučí připravovat čerstvé křepelky vcelku (které je nutné rozevřít na straně od páteře, ne od prsou, a páteř odříznout), k tomu jednoduchou pikantní rajčatovou salsu (recept na salsa verde od Pohlreicha najdete zde), prostě chuť ve španělském stylu. Vedle toho jehněčí kotletky, rybu obalovanou v těstíčku i krkovičku s zeleninovou omáčkou. Šéfkuchařka Pavlína září.

Když se za pár týdnů šéf vrátí na místo činu, je šťastný za vcelku běžné, ale čerstvé a dobře ochucené jídlo. Za něj je to na hvězdu. Ale jen pro šéfku kuchyně. Podniku jako takovému ji dávat nechce. Přijde mu nefér, že Bílého koníčka našel v prodejní nabídce realitní kanceláře, přesto mu majitel pořád tvrdí, jak mu na rodinném podniku záleží. Nahlédnutí do katastru prozrazuje, že ho zatím neprodal. Ale jen čas ukáže, nakolik vážně to Ondřej Pech s provozováním rodinného hotelu myslí.

Autor:
  • Nejčtenější

V ZOO Praha uhynula gorilí samice Bikira, krvácela do břicha

V pátek uhynula v pražské zoologické zahradě gorilí samice Bikira. Od rána nejevila zájem o potravu. Přestože u zvířete...

VIDEO: Nejvyšší čas ošetřit po zimě růže, aby byly zdravé a bohatě kvetly

Růže jsou sice královnami květin, nicméně chtějí svou péči, pokud mají prospívat a dělat radost. Teď už obrážejí a...

Až budete stavět betonový plot, nezapomeňte pořádně pěchovat

Plot by měl takový, aby byl doplňkem nového domu, ale zároveň by neměl urážet vzhled celé ulice a okolí. Pokud jste si...

Čtyři lovné techniky pro začátečníky. Když se rozhodnete rybařit

Rybařina je velmi specifický koníček. Ačkoliv jde většinou o poměrně relaxační záležitost, kterou si oblíbili hlavně...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mladé kopřivy na jaře pomohou s alergií, ekzémem, artritidou i únavou

Pálí, když se jí dotknete, ale léčí, pokud využijete všechny její benefity. Při sběru kopřiv si však navlékněte...

Bláznivý voyeur Tichý. Žil jako bezdomovec, dnes jeho fotky stojí statisíce

Premium V jeho domě se fotky válely po zemi, padal na ně prach i bláto z bot. Na téměř každé z nich byla skvrna od kávy nebo...

Za fotky nehody Philipa nabízeli obří sumu. Neprodal jsem, říká exšéf Kladrub

Premium Když v roce 1996 přijela do Čech britská královna Alžběta II., snad nikdo nemohl velkému milovníkovi koní a jejich...

Svačiny jsou zbytečné. Stačí jíst dvakrát denně, vysvětluje profesor Anděl

Premium Nadváhu má v Česku až 44 procent mužů a 31 procent žen. A obezitu dalších 20 procent mužů a 18 procent žen. Statisíce z...

  • Další z rubriky

Stýská se vám po moravském sklípku? Nahradí ho online ochutnávka vín

Do restaurace se nesmí, takže se alkohol o to více pije doma. Kdo je však fajnšmekr, chce si to užít i s odborným...

Dopřávejte si ředkvičky stokrát jinak, pro vaše tělo udělají maximum

Ředkvička je velmi užitečná zelenina, neboť obsahuje mnoho důležitých prvků a vitaminů. Hodí se nejenom k přípravě...

Češi jsou národem sběratelů. Hromadí bankovky, zkameněliny i sýrové etikety

Téměř každý něco sbírá. Někteří to dělají pro radost, jiní očekávájí perspektivní zhodnocení majetku. Češi sbírají...

Přípravy na Velikonoce vrcholí. Pořád je čas zdobit a plést pomlázky

Sice jde už o druhé Velikonoce v lockdownu, radost z jejich oslavy vám ale nikdo vzít nemůže. Přinášíme vám inspiraci...

Advantage Consulting, s.r.o.
SKLADNÍK (25-30.000 Kč)

Advantage Consulting, s.r.o.
Plzeňský kraj
nabízený plat: 25 000 - 30 Kč

Kuchyň mají na terase. Šílený plán mladých manželů je geniální

Honza a Katka se po svatbě nastěhovali do domu svých prarodičů. V patře, které obývají, jim však chybí kuchyň. A tak...

Princ Harry se vrátil do Británie na pohřeb dědečka, karanténu nestihne

Britský princ Harry přiletěl z Los Angeles na pohřeb svého dědečka prince Philipa. Na letišti Heathrow ho v neděli po...

Podstoupím úpravu prsou. Není čas cvičit a chroustat mrkev, říká Kalivodová

Andrea Kalivodová (43) se svěřila s tím, proč se rozhodla podstoupit remodelaci prsou. Operní pěvkyně v rozhovoru pro...

Pohřeb prince Philipa se bude konat 17. dubna, Harry dorazí bez Meghan

Buckinghamský palác oznámil, že pohřeb zesnulého prince Philipa se bude konat 17. dubna. Zároveň potvrdil, že princ...

Karel neskrýval, že chce syna, prozradila těhotná Lilia Khousnoutdinova

Lilia Khousnoutdinova (32) a Karel Janeček (47) se za pár týdnů dočkají miminka. Publicistka, návrhářka a cestovatelka...