Středa 12. května 2021, svátek má Pankrác
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 12. května 2021 Pankrác

Světová kuchyně – cesty za jídlem

Ochutnejte s námi netradiční jídla z celého světa. Poradíme vám, kam se vydat za jídlem. S našimi tipy poznáte pouliční i michelinskou kuchyni a speciality, na které nezapomenete.

OBRAZEM: Brutální i poetické. Podívejte se na úchvatné fotky o lidech a jídle

Jedním z oblíbených způsobů poznávání cizích kultur při cestování je také...
11. května 2021

Jedním z oblíbených způsobů poznávání cizích kultur při cestování je také místní jídlo. Právě chuť...

Po čtyřicítce odjela žít do Londýna, neurotické město si zamilovala

Lenka Požárová, napsala a vydala sérii kuchařek, které si vysloužily...
6. prosince 2020

Premium Z britské metropole dvakrát utekla, vždy se ale vrátila. Tak moc si ji Lenka Požárová zamilovala....

Pivní hlídka: Minipivovar, kde nejde o peníze. Slepý krtek vás naučí vařit

Minipivovar Slepý krtek sídlí v budově bývalého nádraží Ujkovice.
5. září 2020

Hledal jsem pivovar s nejpodivnějším názvem. Mohla by zabodovat Nachmelená opice z Krnova nebo...

Pivní hlídka: Je pivovar U Fleků opravdu jen pro turisty? Ale kdepak!

Historické hodiny na fasádě patří neodmyslitelně k pivovaru U Fleků.
29. srpna 2020

Seriál Restaurační minipivovar U Fleků je podnikem, o kterém by vám asi průměrný Pražan řekl, že by tam...

Pivní hlídka: Zkusili jsme Chaplinovu jedenáctku, čepují ji jen v Brně

Výčepní v Charlie´s Square vám může natočit jediný místní druh piva, jedenáctku...
15. srpna 2020

Seriál Jsou malé pivovary podivných zoologických jmen jako „Žabák“, „Bobr“ nebo „Paroháč“. Jiné...

Gastronomický výlet do Vídně. Češi ocení řízek, gurmáni zkusí i tafelspitz

Vídeň
3. srpna 2020

Premium Vídeň je rájem všech gurmánů a rozhodně to není jen káva, štrúdl a Sacher, na čem si návštěvníci...

Pivní hlídka: Na pivním tácku Luční boudy se páří jelen s laní

Advokátka Klára Sovová je spolumajitelkou Luční boudy a založila i místní...
1. srpna 2020

Jsou malé pivovary podivných zoologických jmen jako „Žabák“ nebo „Bobr“. Jiné experimentují s...

Pivní hlídka: Vařil pivo i na Sibiři, originální sládek teď vládne v Telči

Sládek Marcel Hofman rozjížděl celkem pět minipivovarů.
25. července 2020

Seriál Jsou malé pivovary podivných zoologických jmen jako Žabák, Bobr nebo Paroháč. Jiné experimentují s...

Pivní hlídka: Přerostlý permoník nabízí božský kávový stout

18. července 2020

Seriál Jsou malé pivovary podivných zoologických jmen jako Žabák, Bobr nebo Paroháč. Jiné experimentují s...

Pivní hlídka: Lord z Malešova odhodil kravatu a založil přátelský pivovar

11. července 2020

Seriál Jsou malé pivovary podivných zoologických jmen jako Žabák, Bobr nebo Paroháč. Jiné experimentují s...

Kde výčep můj? Výlet do hospod, které se zapsaly do dějin naší země

6. listopadu 2019

Premium Hledáte tip na výlet v době, kdy je venku převážně sychravo a nevlídno? Vydejte se na (pod)zimní...

Unikátní francouzskou restauraci jsme našli v zapadlém koutě na Vysočině

9. srpna 2019

Na první pohled totální zapadákov, na druhý magnet pro milovníky dobrého jídla, piva i turistických...

Luxus z brambor či z celeru. Berlínští kuchaři se naučili kouzlit

23. května 2019

Říkají si Lovci chutí. Parta několika českých šéfkuchařů pravidelně vyráží za inspirací do...

Kuchnia i Wino. Vyzkoušeli jsme, jak se v Krakově vaří na Michelina

9. května 2019

Zraky milovníků jídla se v tomto roce upínají na východ. Polské královské město a vyhlášená...

Vaječná tlačenka a talián s vejmrdou. Jak a kde si užít pořádné Velikonoce

16. dubna 2019

Velikonoční svátky, to není jen barvení vajíček a pomlázka. Do Česka se vrátila řada dalších,...

VIDEO: Menu za deset tisíc. Evropa má svoji první podmořskou restauraci

22. března 2019

Na jihu Norska zahájila provoz první evropská podmořská restaurace. Za projektem stojí...

Hitem byla sekaná se svíčkovou a růžová tatarka. Jak se jedlo v roce 1989

20. března 2019

Škrtněte posledních třicet let a přesuňte se s námi zpátky do roku 1989. Vzpomenete si, jaká byla...

Místo prosecca si dám radši pivo, říká nejlepší someliér na světě

20. února 2019

Víno má podle něj hlavně vzbuzovat silné emoce. A o vínu umí Ital Eros Teboni vyprávět tak, že...

OBRAZEM: Noční můra pro vegetariány. Řezníkův hotel je poctou klobásám

7. února 2019

Tady najdete klobásy úplně všude. Na zdích, polštářích, visí tu i ze stropu. Dokonce i mýdlo má...

Měkké zlato z Tuniska. Podívali jsme se, jak se sklízí nejlepší datle

6. února 2019

Zima je období, kdy se na našem stole objevuje sladká pochoutka v podobě oválných červenohnědých...

Nenápadná, ale fantastická. Návštěva největší ledové restaurace v Evropě

8. ledna 2019

Na okraji Engstligenalp, jedné z nejhezčích vysokohorských plošin švýcarských Alp, stojí ve výšce...

Když odvaha zvítězí nad nudou. Nejlepší gastronomické zážitky pro rok 2019

30. prosince 2018

Stále více lidí si do svých novoročních plánů zařazuje nejrůznější gastronomické zážitky. Nabídka...

Brusle, lokše a horký punč. Advent v Bratislavě vám bude chutnat

12. prosince 2018

Vůně svařáku a medoviny, mastná pusa od lokší se škvarky, zelím nebo bryndzou. Vyzdobené ulice a...

Zelená omáčka a jabčák pro rolníky. Gurmánský výlet do historie Frankfurtu

23. listopadu 2018

Jistě, celý svět zná frankfurtské párečky, které ve městě nad Mohanem připravovaly už v časech...

Červí sýr, šťáva z ovčích očí. Švédské muzeum láká na nechutná jídla

1. listopadu 2018

Ve švédském městě Malmö bylo otevřeno Muzeum nechutného jídla. Mezi exponáty, které mohou...

Jak voní Dubrovník bez turistů. Kouzlo místní kuchyně odhalíte po sezoně

31. října 2018

Po hlavní turistické sezóně, kdy se přeplněné ulice starého Dubrovníku vylidní a profoukne je...

Trendy nejlepších restaurací světa. Co objevili čeští kuchaři na cestách?

20. října 2018

Návštěva nejlepších restaurací světa je zážitek, na který se nezapomíná. Co všechno v nich hosty...

Umírající tradice. Patnáct Belgičanů loví krevety z koňského hřbetu

24. července 2018

Při návštěvě belgického přímořského letoviska Oostduinkerke můžete u pobřeží zahlédnout muže na...

Na Hoře Pravdy leží botanický zázrak: jediná čajová plantáž v Evropě

20. července 2018

Vlastně je to botanický zázrak. Na Hoře Pravdy nad švýcarským Locarnem, kde žila před sto lety...

Gastro výprava do Kyjeva láká na kompot a králíky s chlupatou packou

30. června 2018

O kyjevských trzích se vypráví legendy. Od jara do podzimu zde najdete pestrou nabídku zeleniny a...

Na východ Polska za židovskou kuchyní. Ochutnejte i netradiční kaviár

10. června 2018

Restaurace zaměřené na židovskou kuchyni najdete v Římě, v Budapešti i v Praze. Největší kořeny...

Jak chutná Šumava? Vydejte se na výlet po jihočeské gastronomické stezce

31. května 2018

Zakousnout se na výletě do voňavého koláčku, svlažit se vychlazeným pivem nebo ochutnat kozí sýr s...

V Kuvajtu milují lanýže z pouště. Kvůli minám je dovážejí z Afriky

9. dubna 2018

Kuvajťané mají lanýže v mimořádné oblibě. Ne však ty černé, známé z Evropy, ale bílé, které...

Šnečí játra i hlemýždí kaviár. Polské delikatesy míří do celého světa

27. února 2018

Dominantou farmy v zapadlé vesnici na severu Polska je dřevěná, několik metrů vysoká maketa...

Pečené žirafy, rybí kečup, nadívaní plameňáci. Vítejte na hostině z roku 79

6. ledna 2018

Italské Pompeje, pohřbené roku 79 pod neprostupnou vrstvu popele, představují pro archeology zlatý...

Ani majolka, ani smažené. Italská vánoční večeře je nejpestřejší na světě

24. prosince 2017

Itálie nemá jedno typické vánoční jídlo. Ani deset. Slavnostní vánoční tabule se liší region od...