Neděle 26. června 2022, svátek má Adriana
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 26. června 2022 Adriana

Světová kuchyně – cesty za jídlem

Ochutnejte s námi netradiční jídla z celého světa. Poradíme vám, kam se vydat za jídlem. S našimi tipy poznáte pouliční i michelinskou kuchyni a speciality, na které nezapomenete.

Paštiku nechte doma, největší pochoutky Istrie jsme si připravili sami

21. srpna 2021

Těším se, až ochutnám místní speciality, žádné konzervy, jako jsem vozila před lety! směje se...

Pozemské ráje: skvělou asijskou kuchyni poznáte pod pokličkami Lvího města

22. července 2021

Premium Nemáte čas vydat se na celoroční poznávací cestu za asijskými kuchyněmi? V dalším díle seriálu...

Víkendy pro dva. Pár tipů, kde si užijete zasloužené hýčkání a relax

18. června 2021

Loni jste se svým ratolestem či vnukům věnovali na maximum, proto si letos zasloužíte aspoň na pár...

Velká pivní túra Českem. Kam jít, pokud je vaším cílem orosený půllitr

13. června 2021

Premium Hrady, jeskyně, hory nebo koupání? Toulky po vlasti mohou mít i jiné cíle. S tradičním pojetím...

OBRAZEM: Brutální i poetické. Podívejte se na úchvatné fotky o lidech a jídle

11. května 2021

Jedním z oblíbených způsobů poznávání cizích kultur při cestování je také místní jídlo. Právě chuť...

Po čtyřicítce odjela žít do Londýna, neurotické město si zamilovala

6. prosince 2020

Premium Z britské metropole dvakrát utekla, vždy se ale vrátila. Tak moc si ji Lenka Požárová zamilovala....

Pivní hlídka: Minipivovar, kde nejde o peníze. Slepý krtek vás naučí vařit

5. září 2020

Hledal jsem pivovar s nejpodivnějším názvem. Mohla by zabodovat Nachmelená opice z Krnova nebo...

Pivní hlídka: Je pivovar U Fleků opravdu jen pro turisty? Ale kdepak!

29. srpna 2020

Seriál Restaurační minipivovar U Fleků je podnikem, o kterém by vám asi průměrný Pražan řekl, že by tam...

Pivní hlídka: Zkusili jsme Chaplinovu jedenáctku, čepují ji jen v Brně

15. srpna 2020

Seriál Jsou malé pivovary podivných zoologických jmen jako „Žabák“, „Bobr“ nebo „Paroháč“. Jiné...

Gastronomický výlet do Vídně. Češi ocení řízek, gurmáni zkusí i tafelspitz

3. srpna 2020

Premium Vídeň je rájem všech gurmánů a rozhodně to není jen káva, štrúdl a Sacher, na čem si návštěvníci...

Pivní hlídka: Na pivním tácku Luční boudy se páří jelen s laní

1. srpna 2020

Jsou malé pivovary podivných zoologických jmen jako „Žabák“ nebo „Bobr“. Jiné experimentují s...

Pivní hlídka: Vařil pivo i na Sibiři, originální sládek teď vládne v Telči

25. července 2020

Seriál Jsou malé pivovary podivných zoologických jmen jako Žabák, Bobr nebo Paroháč. Jiné experimentují s...

Pivní hlídka: Přerostlý permoník nabízí božský kávový stout

18. července 2020

Seriál Jsou malé pivovary podivných zoologických jmen jako Žabák, Bobr nebo Paroháč. Jiné experimentují s...

Pivní hlídka: Lord z Malešova odhodil kravatu a založil přátelský pivovar

11. července 2020

Seriál Jsou malé pivovary podivných zoologických jmen jako Žabák, Bobr nebo Paroháč. Jiné experimentují s...

Kde výčep můj? Výlet do hospod, které se zapsaly do dějin naší země

6. listopadu 2019

Premium Hledáte tip na výlet v době, kdy je venku převážně sychravo a nevlídno? Vydejte se na (pod)zimní...

Unikátní francouzskou restauraci jsme našli v zapadlém koutě na Vysočině

9. srpna 2019

Na první pohled totální zapadákov, na druhý magnet pro milovníky dobrého jídla, piva i turistických...

Luxus z brambor či z celeru. Berlínští kuchaři se naučili kouzlit

23. května 2019

Říkají si Lovci chutí. Parta několika českých šéfkuchařů pravidelně vyráží za inspirací do...

Kuchnia i Wino. Vyzkoušeli jsme, jak se v Krakově vaří na Michelina

9. května 2019

Zraky milovníků jídla se v tomto roce upínají na východ. Polské královské město a vyhlášená...

Vaječná tlačenka a talián s vejmrdou. Jak a kde si užít pořádné Velikonoce

16. dubna 2019

Velikonoční svátky, to není jen barvení vajíček a pomlázka. Do Česka se vrátila řada dalších,...

VIDEO: Menu za deset tisíc. Evropa má svoji první podmořskou restauraci

22. března 2019

Na jihu Norska zahájila provoz první evropská podmořská restaurace. Za projektem stojí...

Hitem byla sekaná se svíčkovou a růžová tatarka. Jak se jedlo v roce 1989

20. března 2019

Škrtněte posledních třicet let a přesuňte se s námi zpátky do roku 1989. Vzpomenete si, jaká byla...

Místo prosecca si dám radši pivo, říká nejlepší someliér na světě

20. února 2019

Víno má podle něj hlavně vzbuzovat silné emoce. A o vínu umí Ital Eros Teboni vyprávět tak, že...

OBRAZEM: Noční můra pro vegetariány. Řezníkův hotel je poctou klobásám

7. února 2019

Tady najdete klobásy úplně všude. Na zdích, polštářích, visí tu i ze stropu. Dokonce i mýdlo má...

Měkké zlato z Tuniska. Podívali jsme se, jak se sklízí nejlepší datle

6. února 2019

Zima je období, kdy se na našem stole objevuje sladká pochoutka v podobě oválných červenohnědých...

Nenápadná, ale fantastická. Návštěva největší ledové restaurace v Evropě

8. ledna 2019

Na okraji Engstligenalp, jedné z nejhezčích vysokohorských plošin švýcarských Alp, stojí ve výšce...

Když odvaha zvítězí nad nudou. Nejlepší gastronomické zážitky pro rok 2019

30. prosince 2018

Stále více lidí si do svých novoročních plánů zařazuje nejrůznější gastronomické zážitky. Nabídka...

Brusle, lokše a horký punč. Advent v Bratislavě vám bude chutnat

12. prosince 2018

Vůně svařáku a medoviny, mastná pusa od lokší se škvarky, zelím nebo bryndzou. Vyzdobené ulice a...

Zelená omáčka a jabčák pro rolníky. Gurmánský výlet do historie Frankfurtu

23. listopadu 2018

Jistě, celý svět zná frankfurtské párečky, které ve městě nad Mohanem připravovaly už v časech...

Červí sýr, šťáva z ovčích očí. Švédské muzeum láká na nechutná jídla

1. listopadu 2018  17:47

Ve švédském městě Malmö bylo otevřeno Muzeum nechutného jídla. Mezi exponáty, které mohou...

Jak voní Dubrovník bez turistů. Kouzlo místní kuchyně odhalíte po sezoně

31. října 2018

Po hlavní turistické sezóně, kdy se přeplněné ulice starého Dubrovníku vylidní a profoukne je...

Trendy nejlepších restaurací světa. Co objevili čeští kuchaři na cestách?

20. října 2018

Návštěva nejlepších restaurací světa je zážitek, na který se nezapomíná. Co všechno v nich hosty...

Umírající tradice. Patnáct Belgičanů loví krevety z koňského hřbetu

24. července 2018

Při návštěvě belgického přímořského letoviska Oostduinkerke můžete u pobřeží zahlédnout muže na...

Na Hoře Pravdy leží botanický zázrak: jediná čajová plantáž v Evropě

20. července 2018

Vlastně je to botanický zázrak. Na Hoře Pravdy nad švýcarským Locarnem, kde žila před sto lety...

Gastro výprava do Kyjeva láká na kompot a králíky s chlupatou packou

30. června 2018

O kyjevských trzích se vypráví legendy. Od jara do podzimu zde najdete pestrou nabídku zeleniny a...

Na východ Polska za židovskou kuchyní. Ochutnejte i netradiční kaviár

10. června 2018

Restaurace zaměřené na židovskou kuchyni najdete v Římě, v Budapešti i v Praze. Největší kořeny...

Jak chutná Šumava? Vydejte se na výlet po jihočeské gastronomické stezce

31. května 2018

Zakousnout se na výletě do voňavého koláčku, svlažit se vychlazeným pivem nebo ochutnat kozí sýr s...

Praha na dlani. Podívejte se na ni z ptačí perspektivy