Světová kuchyně - cesty za jídlem

Ochutnejte s námi netradiční jídla z celého světa. Poradíme vám, kam se vydat za jídlem. S našimi tipy poznáte pouliční i michelinskou kuchyni a speciality, na které nezapomenete.

Bílé zlato je tady. Kde u nás ochutnat nejlepší chřestové speciality?

Jarní specialita z Hliněné bašty. Kuřecí supreme s chřestem a holandskou...
12. dubna 2016

Chřestová mánie, které již dávno podlehla řada evropských národů, dorazila také do Česka. Od...

Z Louže do Šatlavy. Hledáme nejlepší hospody Českého Krumlova

Český Krumlov, nejkrásnější a nejzachovalejší historické město střední Evropy
5. dubna 2016

Nejkrásnějším a nejzachovalejším historickým městem střední Evropy se od března do listopadu valí...

Gastronomické velikonoční trendy. Tipy, co ochutnat o svátcích

Pečínka z kůzlečího masa je oblíbená hlavně v době Velikonoc.
26. března 2016

Je to sice brutální, ale sakramentsky dobré. V čase kolem Velikonoc přichází čas mléčných kůzlátek...

Sedm italských specialit, na které nikdy nezapomenete

Artyčoky jsou u nás téměř neznámé, v Itálii jedna z nejoblíbenějších surovin.
21. března 2016

Italská kuchyně nejsou jen pizza a špagety. Gastronomická nabídka Apeninského poloostrova je...

Nový hit světových sítí. Horečku vyvolal pražský trdelník se zmrzlinou

Trdelník se zmrzlinou. Co na tom, že je to kalorická bomba? V dnešním neklidném...
2. března 2016

Pokud milujete jídlo, jeďte do Prahy. A až tam budete, dejte si trdelník plněný zmrzlinou. To je...

Chlupaté krevety, kleftiko či stifado. Znáte klenoty řecké kuchyně?

Chlupaté krevety. Jedna z největších specialit vyhlášené řecké taverny Kavala
24. února 2016

Téměř každý ochutnal musaku, gyros a tzatziki. Ale vyhlášených pochoutek má řecká kuchyně mnohem...

Toto je šest nejlepších dortů světa. Pro který budete hlasovat vy?

A takhle slavný dort vypadá. Za porci mrkvového zázraku zaplatíte 120 korun.
18. února 2016

Vybrali jsme pro vás šest lahodných dortů, které patří mezi světové legendy. Většina z nich se...

Zabijácké thajské polévky. Jak propadnout závislosti na pálivé chuti

Dvě verze Tom Yam s krevetami. Typické je nádherné prolnutí několika základních...
8. února 2016

Po čele vám stékají čůrky potu, pusa hoří jako v plamenech, ale nepřestáváte jíst. Pálivá chuť vás...

Díky za falafel, hummus a kuskus. V arabské kuchyni si Evropa libuje

25. ledna 2016

Gurmáni se slova arab nebojí a už léta si pochvalují fantastické zpestření fastfoodové kulinární...

Fish&chips: britský jídelní fenomén, který začíná dobývat i Česko

14. ledna 2016

Zatímco Amerika má svůj burger a arabský svět nejrůznější kebaby, Británie dala světu smaženou rybu...

Velká světová knedlíková válka. Který národ dělá ty nejlepší?

8. ledna 2016

Knedlo vepřo zelo i svíčková. Obě česká národní jídla doprovázejí na talíři knedlíky. Ale nejsme v...

Luxus pro snoby? Deset chyb, které ničí šampaňské

31. prosince 2015

Na světě není noblesnější nápoj. Šampaňské milují boháči, králové i snobové, neboť právě jeho...

Česká vánoční večeře je nuda. V Evropě si užívají i 12 chodů

24. prosince 2015

Češi se při vánočním hodování odbývají. Důležité je rychle sníst slavnostní večeři, aby zůstalo...

Češi se chobotnic bojí. Jak si vychutnat světovou pochoutku

8. prosince 2015

Každý druhý už je ochutnal na dovolené u moře, ale většinou si odnesl negativní zážitek. Jednou...

Tatarák bez masa? Mapujeme nejlepší vegetariánské podniky v Česku

17. listopadu 2015

Vegetariáni u nás nikdy neměli na růžích ustláno. V zemi milovníků bůčku a řízků má slovo...

Steak z bizona i steak za 4 800 Kč. A kde si na něm nejvíc pochutnáte

3. listopadu 2015

Je to skoro steakové šílenství, rozhodně nic pro vegetariány ani ochránce zvířat. Milovníci...

Vyzkoušeli jsme chléb ze všech koutů světa. Kde ho mají nejlepší?

26. října 2015

Češi chleba milují, zvláště ten kváskový se stal v posledních letech hitem všech farmářských trhů....

Thajský kulinární poklad Pad Thai. Kde v Česku ochutnat ty nejlepší?

15. října 2015

Přestože na první pohled vypadá nejslavnější thajské jídlo jednoduše, v jejich provedení panují...

Zelený nářez i (ne)obložený sendvič. Šílená jídla z paluby letadla

11. října 2015

V letadle v ekonomické třídě asi málokdo očekává lukulské hody. Některá jídla však občas téměř...

Nejšílenější jídla na světě, z kterých se Evropanům rosí čelo

3. září 2015

Jíst se dá skoro vše: vlaštovčí hnízda, shnilé ryby, žabí kaše či klokaní ocas. Řada bizarních...

Cider, kir, aperol. Představujeme sedm slavných letních drinků

9. srpna 2015

Tři litry vody v letním horku je povinnost, ale žízeň to většinou stejně nezažene. Hledáme něco...

Vídeň pro snoby. Kde večeří smetánka a kde pracující lid

6. července 2015

Ještě před sto lety byla Vídeň centrem obrovského impéria, což se odráželo také na špičkové úrovni...

Víme, co musíte ochutnat v Barceloně. Tipy českého znalce

29. června 2015

Katalánci jídlo milují. Můžete zde strávit několik týdnů a stále budete mít co objevovat. Zkušený...

Berlínské kavárny dobývají Prahu. Kam se vydat za opravdovou kávou?

3. května 2015

Zatímco tradiční české kavárny se inspirovaly spíše ve Vídni a Paříži, současné trendy podniky...

Nevyjde bez sukně a nevydrží bez plivání. Co by Barmánec neudělal

2. března 2015

Mravy a zvyky v Barmě, která byla desítky let striktně izolována od okolního světa, jsou z pohledu...

Za exotickým ovocem jeďte do tropů. V Česku není dobré ani zdravé

16. února 2015

Zapomeňte na avokáda nebo manga prodávaná v českých obchodech. Se skutečnou chutí ovoce, které se...

Sedm nejslavnějších jídel světa. Odkud pocházejí a kde je ochutnat?

29. ledna 2015

Připravoval se párek v rohlíku také z psího masa? Naklepával se středověký tatarák pod sedlem...

Jak se promlsat přes hory a doly. Tipy, co ochutnat v Alpách

3. ledna 2015

Byla by věčná škoda, ne-li přímo gurmánský hřích, minout vyhlášené dobroty, které na vás čekají v...

Vánoční průvodce pro snoby. Nejdražší a nejbláznivější jídla v Praze

25. prosince 2014

Zůstaly vám ve firemním rozpočtu peníze, které potřebujete do konce roku utratit? Nebo si chcete...

Průvodce pivního flamendra Prahou. Kde si dát stout a kde 33° speciál?

12. listopadu 2014

Proč cestovat za pivem, když pivo přijede za vámi? Praha se proměnila v pivní velmoc a zdejší...

Nový módní trend zachvátil Česko. Lidé si oblíbili exotický brunch

29. října 2014

Češi objevují nové způsoby gastronomického cestování. Třeba víkendový brunch, jehož prostřednictvím...

Sedm nejslavnějších polévek světa. Nejlepší česká mezi nimi není

9. října 2014

Téměř každý národ Evropy má legendární polévku. V Rusku vládne boršč, Francouzi milují bujabézu,...

Budyšín. Město věží a hořčice, které patřívalo českému království

28. srpna 2014

Nedaleko českých hranic leží město věží, nabízející celou řadu nezapomenutelných zážitků. V...

Pivní stezka s nejhezčími výhledy na Krkonoše. Splněný sen výletníka

18. července 2014

Nejhezčí partie Krkonoš a výborné pivo k tomu. To jsou nejnovější lákadla našich nejvyšších hor,...

Komu dát Řád šunky zlaté? Itálii, za její vyhlášený pršut

22. září 2013

Itálie, to není jen pizza, pasta, pesto, risotto či gnocchi. Je toho mnohem víc, třeba slavný...

Borovička minulostí? Slovensko začalo lákat turisty na vlastní whisky

10. července 2013

Tohle je neuvěřitelný příběh z východního Slovenska, kde oproti všem očekáváním voní první...

Najdete na iDNES.cz