Zdravé vánoční cukroví

Vychutnat si vánoční čas naplno, bez výčitek a zdravotních obtíží může být velmi náročné, ale ne nemožné. Existuje řada receptů na zdravé tradiční vánoční pokrmy či zdravé cukroví.

Bezlepkové cukroví

Cukroví ​ pro celiaky neobsahuje bílou mouku. Při pečení bezlepkového cukroví se dá s úspěchem použít jáhlová, pohanková, kukuřičná nebo rýžová mouka. Zajímavou alternativou jsou mouky z různých ořechů, které cukroví propůjčují specifickou chuť.

Vánoční cukroví bez cukru?

Možná si říkáte, že takové cukroví snad ani neexistuje. Pravda je ale jiná. Na trhu je dostupná řada přírodních sladidel jako stévie, erythritol či čekankový sirup, které můžete při pečení použít a výrazně snížit kalorickou hodnotu. Pokud se chcete vyhnout cukru, ale celkový obsah sacharidů vás netrápí, můžete použít med, datlový nebo jiný rostlinný sirup.