7. Více kysaných výrobků
Imunitě prospívají fermentované potraviny důležité pro správnou funkci střev. Zejména jogurty, kefír, acidofilní mléko či kvašená zelenina.
„Obsažené laktobacily pozitivně ovlivňují správné fungování buněk imunitního systému přímo ve střevní sliznici,“ vysvětluje lékař Pavel Homolka. Další látkou podporující obranné mechanismy imunitního systému jsou glukany, které se získávají z buněčné stěny různých hub, například hlívy ústřičné. Podporují funkci fagocytů naší buněčné imunity a pohlcují cizorodé látky v těle jako jsou viry, bakterie, parazity nebo plísně.
V případě, kdy příjem vitaminů a minerálních látek v přirozené podobě začne například kvůli méně častým nákupům váznout, je dobré i v tomto případě využít doplňky stravy. Populární je nyní také echinacea podporující správou funkci dýchacích svalů a močových cest.