Co když vám zbudou syrová vejce?
Někdo pro koledníky připravuje uvařená barvená vejce, jiný je vyfoukne a nazdobí kraslice. Proč ne, kraslice vypadají hezky a dlouho vydrží. Navíc v jejich případě platí, že „vlk se nažere a koza zůstane celá“. Nazdobené skořápky vajec ocení koledníci a vám zůstane jejich vnitřek. Jak ho zužitkovat?
Nejsnadnější je vajíčka umíchat, na másle a s pažitkou je to opravdová lahůdka, a když k tomu přidáte ještě čerstvý křupavý chleba, vaše chuťové pohárky se budou tetelit blahem. Udělat z nich ale můžete třeba i jednoduchou omeletu, pokud do ní přihodíte mladé kopřivy nebo jarní bylinky, bude mít styl.
26. dubna 2013 |
Rozšlehanými celými vejci se dají zalít i vařené, na plátky nakrájené brambory s cibulí a uzeninou opékané na pánvi, získáte tak chutnou selskou omeletu, případně můžete vyzkoušet bramborovou tortillu podle Martina Škody.
Bílkový tip pro krásu navíc...Z bílků si můžete vyrobit i domácí pleťovou masku, která pokožku rozzáří a funguje proti vráskám. Jak si ji připravit? Snadno, stačí spolu vyšlehat dva bílky a lžíci medu, nanést na vyčištěnou pokožku obličeje, krku a dekoltu a nechat 15 minut působit. Poté masku smyjte vlažnou vodou a pleť namažte krémem. |