A co když čerstvě vařená vajíčka nechcete nebo nedokážete sníst hned? Existuje řešení, můžete si je naložit. Ve světě, hlavně za oceánem, je to běžná „hospodská“ lahůdka, pokud vám chutnají třeba utopenci nebo nakládaný hermelín, z takto upravených vajec budete také nadšení.
Nakládaná vejce
Na každých 8 vajec budete potřebovat 100 ml vinného octa, 4 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček zeleného pepře, 1 lžíce cukru, sůl, 1 cibule, 1 chilli paprička, 1 červená paprika, 1 sterilovaná okurka, 3 stroužky česneku a 4 snítky kopru.
Natvrdo uvařená vajíčka oloupeme. Ocet smícháme s 300 ml vody, kořením, cukrem a solí a asi 5 minut povaříme. Nálev necháme částečně vychladnout.
Cibulku, chilli papričku, červenou papriku a okurku nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Oloupaná vejce zlehka propíchneme párátkem, aby se do nich nálev rychleji dostal.
Připravená vajíčka narovnáme společně se zeleninou do sklenic, přihodíme k nim kopr a vše zalijeme nálevem. Sklenice uzavřeme a dáme do chladničky asi na 3 dny odležet. Podáváme s pečivem.