Vaječná hnízda s křupavou slaninkou

2 hodnocení

Kdy jindy si dopřát vymazlenou snídani než právě o víkendu? Ani milovníci dozlatova opečené slaninky nepřijdou zkrátka.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    83 KCal

    4 %

    3 %

  • Energie

    347 KJ

    4 %

    3 %

  • Sacharidy

    0,8 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    8,8 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    4,9 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    1,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oddělíme žloutky od bílků a odložíme je do jednotlivých mističek. Bílky lehce osolíme a vyšleháme z nich tuhý sníh, který rozdělíme na 4 stejné části.
  2. Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem, vytvarujeme z nich hnízda s důlkem uprostřed vysoká asi 4 cm a do každého důlku vložíme jeden žloutek.
  3. K hnízdům přidáme ještě na papír plátky slaniny a pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 8 minut. Hotová vaječná hnízda vyndáme, posypeme nalámanou upečenou slaninou a nasekanou čerstvou pažitkou.
  4. Můžeme je podávat například s čerstvými croissanty nebo bagetkou.
Autor:

Podobné recepty

Rýžová kaše

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Rýžová kaše s mákem a švestkovou omáčkou

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Heřmánkové vafle s karamelovým pomerančem

Pokud máte ráno trochu víc času na přípravu snídaně, vyzkoušejte tento skvělý recept. Váš den začne...

Japonské lívance s ovocem

Nadýchanější lívance jste snad ještě nikdy nejedli.

Plněné pohankové palačinky

Báječná slaná snídaně plná zdravých surovin.