Zdravé recepty do Vaší kuchyně
Quiche a špagety se špenátem i hráškový hummus. Snadné večeře dozelena
Je tady konečně toužebně očekávané jaro a s ním i příslib teplejších dní i večerů. Možná máte chuť...
Hubněte zdravě. Vyzkoušejte dietní recepty, které vás zasytí na celý den
Kdo chce shodit kila navíc, neměl by začít držet diety podobné hladovkám. Ke zdraví a lepší postavě...
Vaříme s Gwyneth Paltrowovou: vyzkoušejte netradiční salát i polévku
V dnešní uspěchané době se málokdo dovede zastavit a na pár hodin zapomenout na pracovní...
Vánoční cukroví pro vegany, celiaky i ty, kteří chtějí zhubnout
Sváteční mlsání je pro většinu z nás hříšné potěšení, ovšem pro ty, kteří drží třeba bezlepkovou či...
Čtenářský recept: Linecké cukroví bez lepku na lehčí způsob
Čtenář Pavel Kašpar s námi sdílel recept na bezlepkové linecké cukroví. Jeho verze je lehčí a...
Rychlá a jednoduchá jídla z celého světa, na která vám stačí jen pánev
Někdy není čas na hrdinství, když potřebujete mít večeři na stole do dvaceti minut a polotovary či...
Nechce se vám v horku vařit? Připravte si osvěžující večeři z rajčat
Pomalu si zvykáme na to, že české léto připomíná spíš to středomořské, za kterým jsme dřív museli...
Nejlepší letní recepty, ve kterých využijete parťáky cuketu a lilek
Milovníci zahrádkaření se aktuálně potýkají s úrodou cuket. Jestli i vám tatínek nebo sousedka tuto...
Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky
Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a...
Znovuobjevená špalda vtrhla do kuchyní. Proč jsou z ní buchty lepší?
Na rozdíl od bílé pšeničné mouky je ta špaldová tmavší, má oříškovou chuť a z výživového hlediska...
Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend
Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...
Vánoce s dietou? Proč ne! Cukroví bez lepku, bez cukru i pro vegany
Zatímco pro většinu z nás jsou vánoční svátky obdobím mlsání a tláskání, lidé se zdravotními...
Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem
Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na...
Ikonou české kuchyně je superpotravina mák. Upečte si babiččin makovec
Makové buchty, valašské frgály, nudle s mákem nebo loupák posypaný tmavě modrými semínky. To jsou...
Pořádně husté kaše podle Jany a Davida. Snídaně, která vás probere
Ona byla herečka, on kameraman a před pár lety se potkali v práci. Zjistili, že je spolu baví...
Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí
Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu
Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta...
Už žádná mazaná houska. Svačiny, kvůli kterým se budou těšit do školy
Vykoumat takovou školní svačinu, kterou děti donesou do školy vcelku a bez úhony a naopak ji...
Nemusí být vždycky flákota. Grilovací party pro vegany a vegetariány
Většina z nás si spojuje grilování s prorostlou krkovičkou, kuřecím špízem či burgery s mletým...
Rajčata nejsou jen na špagety a na pizzu. Co s červeným nadělením?
Konec prázdnin je ve znamení dozrávajících červených plodů, které v sobě během slunečných dnů...
Rychlé a zdravé pomazánky ze skyru nejen na letní zahradní party
Letní posezení s přáteli nebo rodinná oslava nemusí být jen o grilovačce. Vsaďte na jednohubky s...
Nudle v ešusu i müsli tyčinky. Outdoorové recepty nejen na horskou túru
Na přechodech hor i na celodenních výletech s dětmi se musí dobře a kvalitně jíst. A zdaleka se...
Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata
Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí...
Zapomeňte na krupičku s kakaem. Tyhle vtipné kaše promění vaše ráno
Myslíte si, že kašičky jsou jen pro malé děti a nad krupicovou nebo ovesnou kaší ohrnujete nos? Tak...
Bez cukru a přece sladké. Rychlé letní dezerty pro plavkovou sezonu
Co by to bylo za prázdniny bez letních dobrot a lahodného ovoce? Dokonce i pokud řešíte linii,...
Špičaté zelí je hit. Zabalte do něj maso nebo si udělejte skvělý salát
Možná jste u stánku svého oblíbeného zelináře narazili na hlávkové zelí neobvyklého zašpičatělého...
Jde to i bez masa. Z čeho vyrobit tatarák, abyste si pochutnali
Hned na začátek si pojďme vyjasnit jednu věc. Pravý hovězí tataráček, namíchaný podle vlastní chuti...
Pudink v hlavní roli. Sladkosti, které se rozplynou na jazyku
Jedna z nejobyčejnějších kuchyňských ingrediencí bývá obvykle spojována jen s dětskými svačinkami....
Štíhlá do plavek: tři účinné cviky, které vás zbaví plandavých paží
Každé nabrané kilo se projevuje v některých partiích a ani naše paže nejsou výjimkou. Problém je,...
Zapečený sýr je lahoda. Teče a křupe v koláči, na zelenině i v suflé
Dobrý sýr dokáže povýšit kdejaké jídlo a uspokojí i mlsné jazýčky dětí a gurmánů. Vyzkoušejte...
Zeleninová krémová polévka s kozím sýrem
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.
Konopné semínko, amarant, goji a pět dalších superpotravin
Superpotraviny jsou podle odborníků více než jiné suroviny napumpované vitamíny, minerály,...
Báječnou indickou hostinu snadno zvládnete doma. I s plackami čapátí
V horkých letních dnech můžete s důvěrou sáhnout po indické kuchyni, která vás zasytí a ještě...
Polévku z jarní cibulky máte za pět minut, olizování za ušima zaručeno
Na jaře a v létě nemíváme náladu na dlouhé vyvařování, čerstvou zeleninu by to beztak připravilo o...
Fazole a čočka vám zachutnají ve čtyřech netradičních receptech
Hrachová kaše a čočka nakyselo se vám už zajídají? Luštěniny nabízejí pestrou paletu živin a...
UKÁZKA: Třicetiminutová kuchařka ukazuje, jak si pochutnat bez lepku
Když William Davis vydal knihu Život bez pšenice, desítky tisíc lidí měnily své stravovací návyky a...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny