Sobota 28. listopadu 2020, svátek má René
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 28. listopadu 2020 René

Recepty na omáčky

Podzim je časem zvěřiny. Jak připravit bažanta nebo kančí maso?

Pečená zvěřina na schwarzwaldské šunce se zeleninou
24. října 2020

Zvěřina je pro mnoho amatérských kuchařů a kuchařek tak trochu „vyšší dívčí“, ale s našimi recepty...

Čufty, rybí koule či falafel. Udělejte si kulatou hostinu s masem i bez

Čufty v tomatové omáčce
5. září 2020

Mleté maso je ideální kuchyňskou ingrediencí, která umožňuje popustit uzdu fantazii a vytvořit...

Řecké souvlaki, pomazánka i bezlepkové nudle. Využijte cuketu v kuchyni

Souvlaki s tzatziky
29. srpna 2020

Dokonalá flexibilita cukety je vstupenkou do světa kulinárních experimentů a pozoruhodných chutí....

Hra na schovávanou. Dostaňte do dětí zeleninu, aniž by si toho všimly

Ilustrační snímek
4. dubna 2020

Možná potomek prochází fází odmítání, je vybíravý, nebo máte děti v různých věkových rozestupech, a...

Tři zdravá a rychlá jídla pro celou rodinu nejen na období karantény

Indický dhál
28. března 2020

Už vás nenapadá, co každý den vařit, aby to chutnalo dětem, dobře zasytilo, příliš netížilo a...

Jak nakrmit rodinu v době karantény? Poradíme s nákupem i vařením

Ilustrační snímek
15. března 2020

Mnoho lidí už v karanténě je, ať už poté, co přicestovali ze zahraničí, nebo mají v okolí někoho s...

Vietnamská kuchyně se skládá z pěti elementů, říká kuchař David Bureš

Polévka Pho Bo
aktualizováno  11. března 2020

Ostrá, kyselá, hořká, slaná a sladká chuť jsou ekvivalenty k železu, dřevu, ohni, vodě a zemi....

Žemlovka, koprovka i buchtičky se šodó. Variace na hity ze školní jídelny

Žemlovka
1. února 2020

Školní rok se překulil do druhé poloviny, tak si pojďme připomenout evergreeny z jídelny, které...

Palačinky nejsou jen sladký dezert. Zkuste je s masem, sýrem a vejci

25. ledna 2020

Když se řekne palačinka, většina z nás si vybaví načančanou dobrotu s džemem, tvarohem, ovocem či...

Světové variace na masové kuličky voní po tymiánu, koriandru i česneku

31. srpna 2019

Zavzpomínejte na letní dovolenou u prostřeného stolu a s celou rodinou. Masové kuličky milují...

Na dovolené nevařte. Otestovali jsme pro vás hotová jídla na cesty

27. června 2019

Ačkoliv u mnoha rodin to v létě vyhrávají zájezdy s all inclusive nebo aspoň polopenzí, stále je tu...

RECEPT DNE: Roštěná s jogurtovo-houbovou omáčkou

25. května 2019

Zkuste k sobotnímu obědu uvařit roštěnou s jogurtovo-houbovou omáčkou. Uvidíte, že si pochutná celá...

Zbytky z kuchyně nevyhazujte. Proměňte je v exkluzivní hostinu

16. listopadu 2018

Tvrdý chleba, oschlý kousek sýra, pečené maso, které se zdá být tak leda pro kočku. Vyhazování...

Snadné, rychlé a syté podzimní saláty, které se hodí k obědu i večeři

22. září 2018

Podzim si žádá sytá jídla, protože s ochlazením naše tělo potřebuje ke svému fungování více...

Co má hot dog společného se psy a kde se vlastně vzal?

18. srpna 2018

Dlouhá uzenina v housce se všemožnou oblohou je kandidátem na nejdokonalejší rychlé jídlo na světě....

Nechce se vám v horku vařit? Připravte si osvěžující večeři z rajčat

4. srpna 2018

Pomalu si zvykáme na to, že české léto připomíná spíš to středomořské, za kterým jsme dřív museli...

V letních dipech číhají infekce, varují vědci. Nejhorší je smetana

18. června 2018

Nakrájená zelenina nebo chipsy s nejrůznějšími dipy, salsami a omáčkami k letní grilovačce nebo...

Neohrnujte nos nad králíkem. Jeho maso nadchne dietáře i sportovce

5. května 2018

Ti, kdo vyrostli na venkově nebo trávili víkendy u babičky na vsi, možná o králičím mase nechtějí...

VIDEORECEPT: nejlepší kuře na paprice

24. února 2018

Kuře na paprice je sonátou pro kuřecí stehna, mletou papriku a smetanu, kterou prostě musíte...

Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend

6. ledna 2018

Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...

Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

17. října 2017

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat...

Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

12. září 2017

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a...

Paprika jinak než jsme zvyklí. Džuveč, ajvar a jiné inspirace z Balkánu

29. srpna 2017

Komu se už přejedlo lečo nebo plněné papriky, může s touhle úžasnou zeleninou vyrazit trochu dál od...

Maso si s ovocem rozumí. Zkuste kachnu s fíky nebo kuře na třešních

4. července 2017

Jste nadšení z toho, jaké dobroty nabízí letní zahrada nebo farmářský trh, ale jen ovoce vám k...

Sýrové menu podle šéfkuchaře: pravé italské rizoto i luxusní smažák

31. května 2017

Kvalitní sýr dokáže jídlo povýšit, ale klidně být i jeho chutným základem. Následující menu...

Vytěžte ptáka na maximum. Z jednoho kuřete máte tři jídla a polévku

5. dubna 2017

Když si donesete z farmářského trhu pořádného kuřecího macka, nemusíte se cítit provinile, že stál...

Rychlé večeře z mletého masa, při kterých stihnete i zprávy

27. března 2017

Rodina vyžaduje poctivé teplé jídlo k večeři, ale vám se nechce trávit dlouhý čas u sporáku. Snadná...

Pasta a basta! Rychlé a rafinované variace nejen na špagety

7. března 2017

Těstoviny nejsou jen obyčejná příloha k omáčce. Samy o sobě představují nekonečnou inspirací, báseň...

Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí

21. února 2017

Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce...

Martin Škoda vaří se svými babičkami. Rajská s trhaným hovězím a jahelník

28. ledna 2017

Chuť a vůně mají neuvěřitelnou moc přesunout nás v čase tam, kde jste se s nimi poprvé setkaly....

Upečte si v troubě anglický roastbeef či lososa v listovém těstě

7. ledna 2017

Zima je ideální k pečení pokrmů v troubě, protože pěkně provoní a vyhřejí kuchyni. Vyzkoušejte...

Renata zhubla 90 kilo, ke zdravé stravě a sportu vede i syna

7. prosince 2016

Z obézního dítěte se Renata v dospělosti „vyjedla“ až na 160 kilogramů. Teprve kvůli vlastnímu...

Chilli papričky zahřejí i prospějí zdraví. Vyzkoušejte pálivé dobroty

14. listopadu 2016

Chilli papričky se vám možná zdají jako pozdrav z pekla, ale jejich zdravotní přínosy jsou vědecky...

Superpotraviny v kuchyni chutnají a zocelí vás před chřipkovou sezonou

30. října 2016

Před podzimním nachlazením a únavou se můžete bránit kvalitní stravou. Vyplatí se doplňovat...

Znáte všechny své chutě? Už jich je šest, náš jazyk pozná chuť škrobu

26. října 2016

Sladká, slaná, kyselá a hořká – čtyři chutě, jejichž pojmenování známe od první třídy základní...

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

15. října 2016

Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a...