Recepty na omáčky
Recepty na houby. Co si doma uvařit a upéct, když se vrátíte s plným košíkem
Letošní léto zpočátku kvůli dlouhotrvajícím horkům houbařům moc nepřálo. S blížícím se podzimem se...
Vejce Benedikt

Náročné
30 min
Amerika dala světu spoustu dobrého a vejce Benedikt jsou jedním z těchto darů. Tak směle do toho,...
Podzim je časem zvěřiny. Jak připravit bažanta nebo kančí maso?
Zvěřina je pro mnoho amatérských kuchařů a kuchařek tak trochu „vyšší dívčí“, ale s našimi recepty...
Čufty, rybí koule či falafel. Udělejte si kulatou hostinu s masem i bez
Mleté maso je ideální kuchyňskou ingrediencí, která umožňuje popustit uzdu fantazii a vytvořit...
Řecké souvlaki, pomazánka i bezlepkové nudle. Využijte cuketu v kuchyni
Dokonalá flexibilita cukety je vstupenkou do světa kulinárních experimentů a pozoruhodných chutí....
Hra na schovávanou. Dostaňte do dětí zeleninu, aniž by si toho všimly
Možná potomek prochází fází odmítání, je vybíravý, nebo máte děti v různých věkových rozestupech, a...
Tři zdravá a rychlá jídla pro celou rodinu nejen na období karantény
Už vás nenapadá, co každý den vařit, aby to chutnalo dětem, dobře zasytilo, příliš netížilo a...
Jak nakrmit rodinu v době karantény? Poradíme s nákupem i vařením
Mnoho lidí už v karanténě je, ať už poté, co přicestovali ze zahraničí, nebo mají v okolí někoho s...
Vietnamská kuchyně se skládá z pěti elementů, říká kuchař David Bureš
Ostrá, kyselá, hořká, slaná a sladká chuť jsou ekvivalenty k železu, dřevu, ohni, vodě a zemi....
Žemlovka, koprovka i buchtičky se šodó. Variace na hity ze školní jídelny
Školní rok se překulil do druhé poloviny, tak si pojďme připomenout evergreeny z jídelny, které...
Palačinky nejsou jen sladký dezert. Zkuste je s masem, sýrem a vejci
Když se řekne palačinka, většina z nás si vybaví načančanou dobrotu s džemem, tvarohem, ovocem či...
Světové variace na masové kuličky voní po tymiánu, koriandru i česneku
Zavzpomínejte na letní dovolenou u prostřeného stolu a s celou rodinou. Masové kuličky milují...
Na dovolené nevařte. Otestovali jsme pro vás hotová jídla na cesty
Ačkoliv u mnoha rodin to v létě vyhrávají zájezdy s all inclusive nebo aspoň polopenzí, stále je tu...
RECEPT DNE: Roštěná s jogurtovo-houbovou omáčkou
Zkuste k sobotnímu obědu uvařit roštěnou s jogurtovo-houbovou omáčkou. Uvidíte, že si pochutná celá...
Zbytky z kuchyně nevyhazujte. Proměňte je v exkluzivní hostinu
Tvrdý chleba, oschlý kousek sýra, pečené maso, které se zdá být tak leda pro kočku. Vyhazování...
Snadné, rychlé a syté podzimní saláty, které se hodí k obědu i večeři
Podzim si žádá sytá jídla, protože s ochlazením naše tělo potřebuje ke svému fungování více...
Co má hot dog společného se psy a kde se vlastně vzal?
Dlouhá uzenina v housce se všemožnou oblohou je kandidátem na nejdokonalejší rychlé jídlo na světě....
Nechce se vám v horku vařit? Připravte si osvěžující večeři z rajčat
Pomalu si zvykáme na to, že české léto připomíná spíš to středomořské, za kterým jsme dřív museli...
V letních dipech číhají infekce, varují vědci. Nejhorší je smetana
Nakrájená zelenina nebo chipsy s nejrůznějšími dipy, salsami a omáčkami k letní grilovačce nebo...
Neohrnujte nos nad králíkem. Jeho maso nadchne dietáře i sportovce
Ti, kdo vyrostli na venkově nebo trávili víkendy u babičky na vsi, možná o králičím mase nechtějí...
VIDEORECEPT: nejlepší kuře na paprice
Kuře na paprice je sonátou pro kuřecí stehna, mletou papriku a smetanu, kterou prostě musíte...
Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend
Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa
Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat...
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!
Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a...
Paprika jinak než jsme zvyklí. Džuveč, ajvar a jiné inspirace z Balkánu
Komu se už přejedlo lečo nebo plněné papriky, může s touhle úžasnou zeleninou vyrazit trochu dál od...
Maso si s ovocem rozumí. Zkuste kachnu s fíky nebo kuře na třešních
Jste nadšení z toho, jaké dobroty nabízí letní zahrada nebo farmářský trh, ale jen ovoce vám k...
Sýrové menu podle šéfkuchaře: pravé italské rizoto i luxusní smažák
Kvalitní sýr dokáže jídlo povýšit, ale klidně být i jeho chutným základem. Následující menu...
Vytěžte ptáka na maximum. Z jednoho kuřete máte tři jídla a polévku
Když si donesete z farmářského trhu pořádného kuřecího macka, nemusíte se cítit provinile, že stál...
Rychlé večeře z mletého masa, při kterých stihnete i zprávy
Rodina vyžaduje poctivé teplé jídlo k večeři, ale vám se nechce trávit dlouhý čas u sporáku. Snadná...
Pasta a basta! Rychlé a rafinované variace nejen na špagety
Těstoviny nejsou jen obyčejná příloha k omáčce. Samy o sobě představují nekonečnou inspirací, báseň...
Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí
Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce...
Martin Škoda vaří se svými babičkami. Rajská s trhaným hovězím a jahelník
Chuť a vůně mají neuvěřitelnou moc přesunout nás v čase tam, kde jste se s nimi poprvé setkaly....
Upečte si v troubě anglický roastbeef či lososa v listovém těstě
Zima je ideální k pečení pokrmů v troubě, protože pěkně provoní a vyhřejí kuchyni. Vyzkoušejte...
Renata zhubla 90 kilo, ke zdravé stravě a sportu vede i syna
Z obézního dítěte se Renata v dospělosti „vyjedla“ až na 160 kilogramů. Teprve kvůli vlastnímu...
Chilli papričky zahřejí i prospějí zdraví. Vyzkoušejte pálivé dobroty
Chilli papričky se vám možná zdají jako pozdrav z pekla, ale jejich zdravotní přínosy jsou vědecky...
Superpotraviny v kuchyni chutnají a zocelí vás před chřipkovou sezonou
Před podzimním nachlazením a únavou se můžete bránit kvalitní stravou. Vyplatí se doplňovat...
předchozí | 1 2 3 4 5 6 7 ... | další |
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny