Letní kuchařka

Zhubněte díky mrkvi, zdravější je vařená

Mrkvový salát s kmínem a koriandrem.
8. dubna 2011

Sladká a křupavá jarní mrkev je jednou z mála dobrých stránek dietních jídel. Na mrkev se na rozdíl...

Salátové rolky a další křupavé recepty pro vaši linii

Salátové rolky se šunkou.
1. dubna 2011

Chladný, ale přitažlivý. Dietní, ale oblíbený. Takový je salát, který staří Egypťané považovali za...

Nakládat nemusíte jen okurky, sáhněte i po mrkvi nebo česneku

14. srpna 2010

Udělejte si na zimu pořádnou zásobu nejen sladkokyselých okurek, ale i jiné zeleniny. Naložit ji...

Kyselé okurky jsou klasika: naložte je s citronem nebo fenyklem

13. srpna 2010

Není nad ten zvuk, kdy se zakousnete do okurky, z které ještě skapává sladkokyselý lák, a ozve se...

Dochází vám nápady na barbeque? Ogrilujte si tofu nebo polentu

Grilovaný tofu špíz
7. srpna 2010

Na grilu se dá připravit ledacos, nemusíte se omezovat jen na naložené plátky masa. Jak chutnají...

Rozpalte gril. Propečené recepty na letní barbeque

Ilustrační snímek
6. srpna 2010

Letní večer si snad ani nejde užít lépe – pozvat pár přátel, vytáhnout gril a nad praskajícím ohněm...

Teplá polévka zasytí, studená osvěží. Zkuste třeba květákovou s chilli a kešu

24. července 2010

Polévky pomáhají, ať jsou teplé (při nachlazení), nebo studené (osvěží). Polévka je prostě grunt,...

Letní minikuchařka: netradiční polévky se špekem, špaldou i gazpacho

23. července 2010

Pokud se v kuchyni teprve zabydlujete, jsou polévky ideálním jídlem, na kterém se naučíte základní...

Oslavte léto a ochutnejte cheesecake s rebarborou či blumy s badyánem

17. července 2010

Prázdninová pohoda nemusí být jen exotické pochoutky a šumění moře. Takový čerstvý koláč s...

Salát není jen šopák. Druhá várka receptů na lehké a zdravé večeře

10. července 2010

V létě je zeleniny nejvíc, navíc je křehčí a chutnější. Saláty mají také oprávněnou pověst zdravého...

Dopřejte si vitamíny. Ochutnejte svěží letní saláty třeba s nektarinkou

9. července 2010

Když se řekne salát, vybaví si většina Čechů šopák nebo okurku v sladkokyselém nálevu. Přitom...

Letní minikuchařka: recepty na kompoty a šťávy, které v obchodě nekoupíte

3. července 2010

Ještě před několika lety zavařovalo jen pár posledních mohykánek, v současné době je ale příprava...

Zavařování je zase v kurzu. Recepty na domácí marmelády

2. července 2010

Třešňovou marmeládu zvládne s patřičnou dávkou trpělivost opravdu každý. Domácí zavařeniny jsou...

Griluje se po celém světě, inspirujte se tradicemi jedenácti zemí

8. května 2010

České grilování je směsí nápadů a chutí z celého světa. Obohaťte svůj repertoár třeba mexickým...

Vyzkoušejte francouzské speciality z grilu

7. května 2010

Hořící dřevo provoněné kapajícím olejem, křupavá kůrka na mase a jedinečná chuť připečené zeleniny....

Neváhejte a grilujte. Nabízíme tipy jak na kukuřici

2. května 2010

Začal čas grilování a ideální zeleninou je kukuřice. Je pevná a můžete ji dochutit různým kořením,...

Mačkané bylinkové brambory

31. srpna 2009

Určitě jste si přes léto vypěstovali pár bylinek. Tak si je užijte ve voňavém receptu!

Vyzkoušejte domácí klasiku: nakládané zelí nebo mixle pixle

15. srpna 2009

Neexistuje zelenina, která by se nedala naložit. V kuchyni se nebojte experimentů a vyzkoušejte...

Učíme se nakládat okurky i jinou zeleninu

14. srpna 2009

Nakládané okurky byly u nás vždycky rodinným pokladem, o rychlokvaškách nemluvě. Do sladkokyselého...

Meruňková zavařenina podle babičky

4. srpna 2009

Zavařte si léto v podobě marmelády do skleniček. Ty pak rozdávejte třeba na Mikuláše. Uvidíte,...

Experimentujeme s houbami: hodí se nejen na smaženici

25. července 2009

Nevíte, jak zpracovat letošní nadúrodu lesních hub? Zkuste s námi uvařit i něco jiného, než...

Sezona hub začíná. Díky nim vylepšíte skoro každé jídlo

24. července 2009

Lidé se dělí na dvě skupiny, jedna houby miluje, druhá nenávidí. Ti z té druhé ať dál nečtou, ty...

Letní škola vaření: lahodné kompoty, které si zamilujete

4. července 2009

Se zásobou letní úrody v lahodném sirupu si vystačíte celou zimu. Použít ho můžete jako náplň do...

Klasické i netradiční zavařeniny, které vám v zimě připomenou léto

3. července 2009

S novým letním kurzem vaření se naučíte vařit stejně dobře, jako to uměly naše babičky. Času...

Zmrzliny v podobách, jak je ještě neznáte

26. června 2009

Příprava studené lahůdky je překvapivě snadná. S našimi recepty zvládnete klasiku i ovocné sorbety...

Telecí a jehněčí na grilu překoná vaše představy

20. června 2009

Telecí či jehněčí maso je pro grilování skvělé – mladé, tedy šťavnaté a měkké. Dochucené vínem a...

Hody na grilu: bifteky, které vám zmizí z talíře

19. června 2009

Přestože grilovat se dá snad úplně všechno, pro mnohé z nás je tou pravou "ohňovou" pochoutkou...

Velká kuchařka: grilujeme ryby, zeleninu a krůtí maso

8. května 2009

Z grilování se stal skoro národní sport. Není divu – je to společenská, zábavná, zdravá a...

Nejlepší steaky, které svádějí k experimentování

9. listopadu 2008

Příprava vepřového steaku nabízí prostor k experimentům. Můžete si pohrát s přílohami a neobvyklými...

Nastala jablečná sezóna, ochutnejte sladké dezerty

20. září 2008

Čerstvě utržená jablka ze stromu jen lákají zakousnout se a pořádně si zakřoupat. Z jablek se ale...

Letní škola vaření: ryby, které vám budou určitě chutnat

29. srpna 2008

Ačkoliv patří rybí maso k tomu nejzdravějšímu, co si můžete koupit, na českých stolech se objevuje...

10+1 nejlepší trik jak správně zavařovat

23. srpna 2008

Odkládáte zavařování, protože vám chybí základní praktické informace? Tak už nemusíte. Až vám...

Škola zavařování: schovejte si léto do sklenice

22. srpna 2008

Až v zimě otevřete sklenici se zavařeninou, možná na vás spolu s lahodnou chutí dýchne i závan...

Letní škola vaření: domácí bavorská sekaná podle kluka v akci Filipa Sajlera

16. srpna 2008

Kromě pokrmů z jednoho hrnce jsme pro vás připravili také recept na domácí bavorskou sekanou podle...

Letní škola vaření: snadné pokrmy z jednoho hrnce

15. srpna 2008

Na chalupě trávíme nejčastěji svou dovolenou. Jak si uvařit dobrý oběd i večeři, přitom neumazat...

Rajčata plněná sýrem cottage, olivami a parmazánem

14. srpna 2008

Poslouží jako překvapivě jednoduché a efektní malé pohoštění nebo jako nápaditý předkrm. A rychlost...