Letní kuchařka

Hody na grilu: bifteky, které vám zmizí z talíře

Jehněčí steak na grilu s rozmarýnem a citrony
19. června 2009

Přestože grilovat se dá snad úplně všechno, pro mnohé z nás je tou pravou "ohňovou" pochoutkou...

Velká kuchařka: grilujeme ryby, zeleninu a krůtí maso

8. května 2009

Z grilování se stal skoro národní sport. Není divu – je to společenská, zábavná, zdravá a...

Nejlepší steaky, které svádějí k experimentování

9. listopadu 2008

Příprava vepřového steaku nabízí prostor k experimentům. Můžete si pohrát s přílohami a neobvyklými...

Nastala jablečná sezóna, ochutnejte sladké dezerty

20. září 2008

Čerstvě utržená jablka ze stromu jen lákají zakousnout se a pořádně si zakřoupat. Z jablek se ale...

Letní škola vaření: ryby, které vám budou určitě chutnat

29. srpna 2008

Ačkoliv patří rybí maso k tomu nejzdravějšímu, co si můžete koupit, na českých stolech se objevuje...

10+1 nejlepší trik jak správně zavařovat

23. srpna 2008

Odkládáte zavařování, protože vám chybí základní praktické informace? Tak už nemusíte. Až vám...

Škola zavařování: schovejte si léto do sklenice

22. srpna 2008

Až v zimě otevřete sklenici se zavařeninou, možná na vás spolu s lahodnou chutí dýchne i závan...

Letní škola vaření: domácí bavorská sekaná podle kluka v akci Filipa Sajlera

16. srpna 2008

Kromě pokrmů z jednoho hrnce jsme pro vás připravili také recept na domácí bavorskou sekanou podle...

Letní škola vaření: snadné pokrmy z jednoho hrnce

15. srpna 2008

Na chalupě trávíme nejčastěji svou dovolenou. Jak si uvařit dobrý oběd i večeři, přitom neumazat...

Rajčata plněná sýrem cottage, olivami a parmazánem

14. srpna 2008

Poslouží jako překvapivě jednoduché a efektní malé pohoštění nebo jako nápaditý předkrm. A rychlost...

Letní škola vaření: žemlovka i guláš netradičně

10. srpna 2008

Ve druhé části letní školy vaření zaměřené na českou klasiku se naučíte připravit jak "obyčejný"...

Letní škola vaření: Ta pravá česká klasika

9. srpna 2008

Uvařit stejně dobrý guláš jako babička nebo tchyně, vyrobit knedlík, který bude nadýchaný a jemný –...

Letní škola vaření: těstoviny podle šéfkuchaře

2. srpna 2008

V pokračování pátého dílu Školy vaření, který jsme věnovali těstovinám, se můžete mimo jiné těšit...

Letní škola vaření: jednoduché a chutné těstoviny

1. srpna 2008

Bez nich se neobejde italská, orientální ani česká kuchyně - naučit se je vařit je ale překvapivě...

Marinované houby

28. července 2008

Zvyk jíst "maso lesa" v syrovém stavu se v našem houbařském národě příliš neujal. To je ale škoda,...

Letní škola vaření: naučte se houby jinak

26. července 2008

Bez hub se neobejde žádná dobrá bramboračka. V kuchyni je ale můžete používat s mnohem větší...

Sele na rožni podle receptu středověké krčmy

19. července 2008

Tentokrát jsme pro vás připravili recept na rožnění rovnou celého selete. A navíc podle receptu...

Argentinský steak s marinádou chimichurri

18. července 2008

Maso z argentinských býků je celosvětově proslulé a grilování obřích kusů patří k folkloru stejně...

Letní škola vaření: grilujeme a rožníme

18. července 2008

Letní škola vaření pro vás připravila další díl. Tentokrát jsme se zaměřili na známé i neznámé...

Koláč ze zakysané smetany

14. července 2008

Borůvky jsou do pečených dezertů vynikající, protože mají dost pevné slupky na to, aby v troubě...

Letní škola vaření: báječné dezerty z letního ovoce

12. července 2008

Letní škola vaření pro vás připravila další díl. Tentokrát se naučíte připravit nejoblíbenější a...

Makrela na grilu

11. července 2008

Tahle ryba nejenže hezky vypadá a je velmi zdravá, ale hlavně díky příjemně sytému masu upravená na...

Letní škola vaření: Salát Cobb krok za krokem

5. července 2008

Salát Cobb namíchal poprvé v roce 1937 majitel losangeleské restaurace The Brown Derby, Bob Cobb....

Letní škola vaření. Ohromte skvělými saláty

4. července 2008

Začíná kurz vaření, ve kterém vás v příštích osmi týdnech naučíme připravovat dezerty, houbové...

Živáňská jehla

27. června 2008

Nejlepší kousek hovězího, svíčková, je křehký, rychle propečený, a přitom plný šťávy. Nezbytným...

Ty nejlepší jahodové šarloty a nápoje

15. června 2008

I bez trouby můžete vyčarovat skutečný cukrářský skvost. Nepečený dort, který za své jméno vděčí...

Je čas jahod. Ochutnejte klasiku s čokoládou i neobvyklé experimenty

14. června 2008

Je to tu! Jahody právě hlásí svůj čas. Sesbírejte jich plný košík, nebo vykupte obchod a dejte se...

Řecký salát

2. června 2008

V Řecku se tomuto vydatnějšímu salátu říká "venkovský". Zelenina se do něj krájí na větší kusy, aby...

Velká grilovací kuchařka: grilované, a přece dietní

24. května 2008

Stačí si jako výchozí surovinu vybrat rybu nebo libové drůbeží maso a i z grilované hostiny se může...

Velká grilovací kuchařka: co jste ještě nikdy negrilovali

23. května 2008

Když už nemůžete maso ani vidět, vydejte se cestou experimentu. Opékat se totiž dá úplně všechno.

Velká grilovací kuchařka: začínáme americkým barbecue

23. května 2008

Amerika, to není jen McDonalds a KFC, je to také nekonečná letní grilovací sezona. Inspirujte se...

Suvlaki na dobromysli

25. dubna 2008

Špízky s kousky kuřecího nebo vepřového masa se často prodávají jako rychlé občerstvení na řeckých...

Letní saláty klasicky i exoticky

11. srpna 2007

Komu by se chtělo v teplém létě jíst sytá a horká jídla. Saláty mohou s úspěchem nahradit oběd i...

Letní saláty nabízejí nekonečně mnoho variant

10. srpna 2007

Komu by se chtělo v teplém létě jíst sytá a horká jídla. Saláty mohou s úspěchem nahradit oběd i...

Houbová exotika

5. srpna 2007

Smaženici i bedlové řízky už jste měli a teď uvažujete nad houbovou úrodou, co ještě spáchat?...

Houbová klasika

4. srpna 2007

Venku prší, ale vám to nevadí. Těšíte se, až přestane a vy vyrazíte na houby. Odpověď na otázku "Co...