Letní kuchařka

Letní škola vaření: žemlovka i guláš netradičně

10. srpna 2008

Ve druhé části letní školy vaření zaměřené na českou klasiku se naučíte připravit jak "obyčejný"...

Letní škola vaření: Ta pravá česká klasika

9. srpna 2008

Uvařit stejně dobrý guláš jako babička nebo tchyně, vyrobit knedlík, který bude nadýchaný a jemný –...

Letní škola vaření: těstoviny podle šéfkuchaře

2. srpna 2008

V pokračování pátého dílu Školy vaření, který jsme věnovali těstovinám, se můžete mimo jiné těšit...

Letní škola vaření: jednoduché a chutné těstoviny

1. srpna 2008

Bez nich se neobejde italská, orientální ani česká kuchyně - naučit se je vařit je ale překvapivě...

Marinované houby

28. července 2008

Zvyk jíst "maso lesa" v syrovém stavu se v našem houbařském národě příliš neujal. To je ale škoda,...

Letní škola vaření: naučte se houby jinak

26. července 2008

Bez hub se neobejde žádná dobrá bramboračka. V kuchyni je ale můžete používat s mnohem větší...

Sele na rožni podle receptu středověké krčmy

19. července 2008

Tentokrát jsme pro vás připravili recept na rožnění rovnou celého selete. A navíc podle receptu...

Argentinský steak s marinádou chimichurri

18. července 2008

Maso z argentinských býků je celosvětově proslulé a grilování obřích kusů patří k folkloru stejně...

Letní škola vaření: grilujeme a rožníme

18. července 2008

Letní škola vaření pro vás připravila další díl. Tentokrát jsme se zaměřili na známé i neznámé...

Koláč ze zakysané smetany

14. července 2008

Borůvky jsou do pečených dezertů vynikající, protože mají dost pevné slupky na to, aby v troubě...

Letní škola vaření: báječné dezerty z letního ovoce

12. července 2008

Letní škola vaření pro vás připravila další díl. Tentokrát se naučíte připravit nejoblíbenější a...

Makrela na grilu

11. července 2008

Tahle ryba nejenže hezky vypadá a je velmi zdravá, ale hlavně díky příjemně sytému masu upravená na...

Letní škola vaření: Salát Cobb krok za krokem

5. července 2008

Salát Cobb namíchal poprvé v roce 1937 majitel losangeleské restaurace The Brown Derby, Bob Cobb....

Letní škola vaření. Ohromte skvělými saláty

4. července 2008

Začíná kurz vaření, ve kterém vás v příštích osmi týdnech naučíme připravovat dezerty, houbové...

Živáňská jehla

27. června 2008

Nejlepší kousek hovězího, svíčková, je křehký, rychle propečený, a přitom plný šťávy. Nezbytným...

Ty nejlepší jahodové šarloty a nápoje

15. června 2008

I bez trouby můžete vyčarovat skutečný cukrářský skvost. Nepečený dort, který za své jméno vděčí...

Je čas jahod. Ochutnejte klasiku s čokoládou i neobvyklé experimenty

14. června 2008

Je to tu! Jahody právě hlásí svůj čas. Sesbírejte jich plný košík, nebo vykupte obchod a dejte se...

Řecký salát

2. června 2008

V Řecku se tomuto vydatnějšímu salátu říká "venkovský". Zelenina se do něj krájí na větší kusy, aby...

Velká grilovací kuchařka: grilované, a přece dietní

24. května 2008

Stačí si jako výchozí surovinu vybrat rybu nebo libové drůbeží maso a i z grilované hostiny se může...

Velká grilovací kuchařka: co jste ještě nikdy negrilovali

23. května 2008

Když už nemůžete maso ani vidět, vydejte se cestou experimentu. Opékat se totiž dá úplně všechno.

Velká grilovací kuchařka: začínáme americkým barbecue

23. května 2008

Amerika, to není jen McDonalds a KFC, je to také nekonečná letní grilovací sezona. Inspirujte se...

Suvlaki na dobromysli

25. dubna 2008

Špízky s kousky kuřecího nebo vepřového masa se často prodávají jako rychlé občerstvení na řeckých...

Letní saláty klasicky i exoticky

11. srpna 2007

Komu by se chtělo v teplém létě jíst sytá a horká jídla. Saláty mohou s úspěchem nahradit oběd i...

Letní saláty nabízejí nekonečně mnoho variant

10. srpna 2007

Komu by se chtělo v teplém létě jíst sytá a horká jídla. Saláty mohou s úspěchem nahradit oběd i...

Houbová exotika

5. srpna 2007

Smaženici i bedlové řízky už jste měli a teď uvažujete nad houbovou úrodou, co ještě spáchat?...

Houbová klasika

4. srpna 2007

Venku prší, ale vám to nevadí. Těšíte se, až přestane a vy vyrazíte na houby. Odpověď na otázku "Co...

Menu z ovoce na celý den

28. července 2007

Sestavili jsme pro vás jídelníček na celý den. V hlavní roli šťavnaté letní ovoce. Od rána až do...

Ty nejlepší letní experimenty z ovoce

28. července 2007

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší speciality, ve kterých se ovoce z letní zahrady představí v...

Originální letní grilování

21. července 2007

Letní sezona je v plném proudu. Jak vyplnit krásný teplý večer? Nejlépe u grilu a s koktejlem v...

Sladká oslava začátku prázdnin

30. června 2007

Škola skončila, dovolená je na spadnutí a dozrává to nejsladší ovoce. Nic tedy nebrání tomu,...

Jahody na devět způsobů

23. června 2007

Bez jahod to v červnu nejde. Proto jsme pro vás připravili speciál s nejrůznějšími recepty z tohoto...

Cuketa na devět způsobů

25. května 2007

Cuketa není jen taková jiná okurka, ale neskutečně tvárná přítelkyně každého kuchaře. Umí se totiž...

Svěží koktejly pro zahradní party i rodinnou oslavu

12. května 2007

Pořádáte zahradní party, večírek s kamarádkami nebo rodinnou oslavu? Blýskněte se svými barmanskými...

Letní menu z Polska ve vaší kuchyni

29. července 2006

Kuchyně našich severních sousedů je sladká jako lesní plody, voní koprem a bez zelí, cibule a...

Vzhůru ke grilu na pstruha, králíka či kuře

24. června 2006

Nic tak nelahodí chuťovým buňkám i čichovému aparátu jako čerstvě grilované maso. A navíc pod širým...

Tipy a triky pro grilování

23. června 2006

Pokud chcete vašemu grilovanému pokrmu dodat orientální příchuť, přidejte do marinády trochu sójové...