Grilované koleno zaručeně rozpálí každou silvestrovskou oslavu

28. prosince 2022

Blíží se silvestrovská noc plná jídla a pití a hodně lidí si doma navečer kromě jednohubek nebo...

Hovězí steak s grilovanými broskvemi

Hovězí steak s grilovanými broskvemi + stepy
Recept

Střední

45 min

Na grilovačce s tímto pokrmem zabodujete.

Vinná klobása a italská salsiccia jsou sestry. Vyrobte je zgruntu od střívka

18. prosince 2022

V Česku nesmí o Vánocích na svátečním stole chybět tradiční vinná klobása, v Itálii zase jejich...

Grilované kuličky v cuketovém obalu

Grilované kuličky v cuketovém obalu
Recept

Střední

30 min

K večeři si udělejte tyto grilované kuličky a podávejte je se salátem a čerstvým pečivem.

Grilované papriky s klobáskami

Grilované papriky s klobáskami
Recept

Lehké

30 min

Grilování je s létem spjaté.

Kuřecí špíz s ananasem

Kuřecí špíz s ananasem
Recept

Lehké

30 min

Kombinací sladkého ananasu a masa na rozpáleném grilu nadchnete zaručeně každého.

Tři druhy sendvičů uděláte na grilu na jeden zátah. Tip na předvánoční party

5. prosince 2022

Chystáte se ještě před Vánoci uspořádat sešlost s přáteli a nevíte, jaké pohoštění pro ně...

Grilované maso

Grilované maso
Recept

Střední

30 min

Tento recept se skvěle hodí na grilování s přáteli.

Krevetové válečky

Krevetové válečky
Recept

Lehké

35 min

Rádi grilujete? Vyzkoušejte i tento recept.

Kuřecí špíz

Kuřecí špíz
Recept

Lehké

45 min

Nevíte, co si ugrilovat? Inspirujte se naším receptem.

Kostky s pikantní zeleninou

Kostky s pikantní zeleninou
Recept

Střední

30 min

Chcete posunout grilování na vyšší level? Tak to musíte vyzkoušet tento recept.

Uzená žebra s BBQ marinádou

Uzená žebra s BBQ marinádou
Recept

Lehké

40 min

Pravá americká žebra ideální na letní grilovačky.

K výjimečnému steaku patří vyladěné přílohy. Teprve pak ucítíte nebe

20. listopadu 2022

Grilovat lze kdykoli a kdekoli, tvrdí mistr grilu David Kubricht alias pipMaster, který svoje grily...

Grilované masové koule ponořte do omáčky z rajčat. Přelstíte podzim

6. listopadu 2022

Sychravé podzimní počasí přímo vybízí k rozpálení grilu a přípravě vydatného pokrmu. S mistrem...

Marinovaná kuřecí prsa se zeleninovými špízy a dipem z avokáda

Marinovaná kuřecí prsa se zeleninovými špízy a dipem z avokáda
Recept

Lehké

70 min

Nemáte nápad na oběd? Ugrilujte si zdravé maso se zeleninou.

Marinované kuřecí paličky se sezamem

Marinované kuřecí paličky se sezamem
Recept

Lehké

40 min

Vylepšete kuřecí paličky lahodnou marinádou.

Medová vepřová žebírka s grilovanou kukuřicí

Medová vepřová žebírka s grilovanou kukuřicí
Recept

Lehké

40 min

Med můžete využít i na marinování masa.

Kuřecí paličky v bylinkové marinádě

Kuřecí paličky v bylinkové marinádě
Recept

Střední

50 min

Pozvěte přátele na grilování a připravte jim kuře v bylinkové marinádě.

Barbecue bůček je vrchol blaha, tvrdí mistr grilu. Podívejte se jak na to

22. října 2022

Jak na pořádný barbecue bůček? Jaké suroviny zvolit k přípravě příloh? Proč je důležité si jídlo...

Salát z grilovaných sladkých brambor s vinnou klobásou

Salát z grilovaných sladkých brambor s vinnou klobásou
Recept

Střední

70 min

Vyměňte obyčejné brambory za sladké batáty.

Marinovaný mečoun na grilu

Marinovaný mečoun na grilu
Recept

Střední

40 min

Vyzkoušejte si ugrilovat netradiční rybí maso.

Grilované kotlety plněné brynzou

Grilované kotlety plněné brynzou
Recept

Lehké

35 min

Jednoduchý recept, jehož výsledkem je šťavnaté maso.

Grilované telecí závitky

Grilované telecí závitky
Recept

Lehké

50 min

Ugrilujte si to nejlepší telecí maso a podávejte ho s bramborami.

Grilovaný krůtí steak s kukuřicemi a rajčátky

Grilovaný krůtí steak s kukuřicemi a rajčátky
Recept

Lehké

35 min

Zdravý oběd, který zvládne udělat každý.

Grilované kapří podkovy v česnekové marinádě

Grilované kapří podkovy v česnekové marinádě
Recept

Lehké

40 min

Kapří maso chutná skvěle i na grilu.

Rozpálil gril uprostřed Vltavy a ukázal, jak na pravá americká žebra

8. října 2022

Seriál Dnešní díl Akademie Grilování bude tak trošku netradiční. Konec léta si okořeníme projížďkou na...

Grilované klobásy ve slanině s hořčicí a bramborami

Grilované klobásy ve slanině s hořčicí a brambory
Recept

Střední

50 min

Pozvěte kamarády na grilování a udělejte si tyto moc dobré klobásky s bramborami.

Kuřecí křidélka na grilu

Kuřecí křidélka na grilu
Recept

Lehké

60 min

Ogrilujte si kuřecí křidélka ve výborné marinádě.

Grilované srnčí špízy

Grilované srnčí špízy
Recept

Lehké

30 min

Srnční maso je ideálním pokrmem v podzimních měsících.

Grilovaný marinovaný losos

Grilovaný marinovaný losos
Recept

Střední

60 min

Kombinace lososa s hlívou ústřičnou je nejen zdravá, ale i velmi chutná.

Grilované špízy s jogurtovým dresinkem

Grilované špízy s jogurtovým dresinkem
Recept

Lehké

60 min

Snadný oběd, připravený na grilu.

Vepřová kotleta s liškovým ragú na grilu vás nadchne rychlou přípravou

24. září 2022

Houbová sezona je v plném proudu a průvodci Akademií grilování se rozhodli potěšit všechny, kteří...

Grilované krůtí terčíky

Grilované krůtí terčíky
Recept

Střední

35 min

Chcete zkusit při grilování něco nového? Udělejte si tyto krůtí terčíky a podávejte je s lehkým...

Vepřová panenka se nikdy neomrzí. Zkuste ji na grilu s omáčkou v rytmu Asie

17. září 2022

Objevte rozmanité chutě Asie. V dalším dílu Grilovací akademie si s našimi průvodci ugrilujeme...

Hot dog

Hot dog
Recept

Lehké

20 min

Nevíte, co si udělat na grilu? Inspirujte se tímto receptem.

Vraťte se do prázdnin. Vyzkoušejte na grilu mořské plody s japonskou omáčkou

11. září 2022

Seriál K české grilované klasice to má daleko, ale jako připomenutí odcházejícího léta si v dalším dílu...

Grilované maso

Vyzkoušejte naše ověřené recepty na grilování masa. Češi nejraději grilují vepřové, kuřecí a hovězí maso. Vyzkoušet můžete ale také jehněčí, zvěřinu nebo ryby. Základem pro přípravu chutného pokrmu je kvalitní maso. Proto je třeba věnovat čas jeho výběru. Maso by mělo být dobře odleželé, aby bylo křehké. Také dejte přednost kusům, které obsahují tuk, aby nebyl steak po ugrilování tvrdý. Nekupujte předem naložené maso, protože nevíte, jaká je kvalita masa a marinády.

Maso na grilování vyndejte z lednice včas, aby mělo pokojovou teplotu. Můžete ho potřít pouze olejem, aby se grilovalo rovnoměrně, nebylo vysušené a nepřilepilo se k roštu. Nebo ho naložte dopředu do marinády. Před položením na gril však maso osušte, aby se marináda nepřipalovala. Pro otáčení používejte kleště a ne vidličku, aby vám nevytekla šťáva.