Kuřecí křidélka na grilu

Ogrilujte si kuřecí křidélka ve výborné marinádě.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Rozpis na 4 porce:

Omáčka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    675 KCal

    31 %

    28 %

  • Energie

    2823 KJ

    31 %

    28 %

  • Sacharidy

    30,1 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    34,9 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    45,1 g

    69 %

    64 %

  • nasycené

    9,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Marinádu připravíme smícháním oleje s prolisovaným česnekem, mletým zázvorem a grilovacím kořením. Křidélka omyjeme, osušíme a důkladně potřeme připravenou směsí. Marinujeme do druhého dne.
  2. Připravíme omáčku. Nejprve rozřízneme granátové jablko a vyjmeme dužinu s jadérky. Na oleji necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté přilijeme víno, kečup, přidáme citronovou kůru a dobře promícháme. Omáčku vaříme asi 15 minut, ke konci varu přidáme rozinky a jadérka granátového jablka.
  3. Marinovaná kuřecí křídla grilujeme na mřížce za stálého otáčení asi 30 minut dozlatova. Křidélka podáváme s teplou omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Telecí závitky se sušenými rajčaty

Nevíte jak připravit telecí maso? Máme pro vás skvělý recept.