Telecí závitky se sušenými rajčaty

Nevíte jak připravit telecí maso? Máme pro vás skvělý recept.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1223 KCal

    56 %

    51 %

  • Energie

    5117 KJ

    56 %

    51 %

  • Sacharidy

    124,5 g

    142 %

    125 %

  • Vláknina

    31,0 g

    103 %

    103 %

  • Bílkoviny

    68,0 g

    108 %

    100 %

  • Tuky

    61,7 g

    95 %

    88 %

  • nasycené

    9,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na osm stejných plátků, které naklepeme z obou stran. Osolíme je, opepříme a posypeme oreganem.
  2. Na každý plátek masa dáme dva plátky slaniny tak, aby dvě třetiny přesahovali. Sušená rajčata a olivy překrájíme na menší kousky. Poklademe je na maso, stočíme do závitků a upevníme potravinovým provázkem. V pánvi rozehřejeme olej a závitky zprudka opečeme ze všech stran. Pak je přendáme do pekáčku.
  3. Brambory omyjeme a podélně přepůlíme. Přidáme je společně s očištěnou a na kousky pokrájenou zeleninou k masu. Posypeme solí, tymiánem a zakápneme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 20 minut. Hotové telecí závitky podáváme s bramborami a zeleninou.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.