Grilované srnčí špízy

Srnční maso je ideálním pokrmem v podzimních měsících.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez doby odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    465 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1946 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    5,3 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    39,4 g

    63 %

    58 %

  • Tuky

    30,5 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    7,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Srnčí kýtu očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Dáme je do mísy, osolíme, opepříme, přelijeme 3 lžíce oleje a citronovou šťávu. Necháme v chladničce odležet asi 90 minut.
  2. Zeleninu, žampiony a slaninu nakrájíme na menší kousky. Odleželé maso napichujeme na špízy nebo špejle střídavě s paprikou, rajčaty, slaninou, cibulí a žampiony
  3. Špízy lehce pokapeme olejem a opékáme ze všech stran doměkka. Grilované srnčí špízy ozdobíme čerstvými bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Telecí závitky se sušenými rajčaty

Nevíte jak připravit telecí maso? Máme pro vás skvělý recept.