Bún cha - grilovaný vietnamský bůček

Bún ch? – grilovaný vietnamský bůček
Recept

Střední

60 min

Jestliže máte rádi asijskou kuchyni, vyzkoušejte tento vietnamský grliovaný bůček Bún cha....

Grilovaná telecí játra s pomeranči

Grilovaná telecí játra s pomeranči
Recept

Střední

30 min

Chcete na grilovací oslavě něco speciálního? Vyzkoušejte telecí játra s pomeranči.

Bavorské klobásky v bagetkách

Bavorské klobásky v bagetkách
Recept

Lehké

25 min

Je na čase uspořádat klobásovou párty.

Avokádový salát v pita chlebu

Avokádový salát v pita chlebu
Recept

Lehké

30 min

Skvělý recept do horkých letních dnů, kdy nechceme trávit hodiny v kuchyni.

Kuřecí medailonky

Kuřecí medailonky zapečené se sýrem, karotkou a kedlubnou
Recept

Střední

60 min

Připravte si doma medailonky jako z restaurace.

Bageta s krůtím masem

Bageta s krůtím masem
Recept

Lehké

25 min

Nestíháte v práci zajít na oběd? Tak si doma připravte tuto bagetu, která vás zasytí a dodá...

Grilované krevety s citronovou majonézou v briošce

Grilované krevety s citronovou majonézou v briošce
Recept

Střední

25 min

Chcete vyzkoušet netradiční předkrm? Ugrilujte krevety s citronovou majonézou a brioškou.

Vepřová krkovice na pomerančích s brusinkami

Vepřová krkovice na pomerančích s brusinkami
Recept

Střední

35 min

Grilování k létu neodmyslitelně patří. Ugrilujte si tuto lahodnou krkovici na pomerančích.

Grilované krevety

Grilované krevety
Recept

Střední

30 min

Máte rádi krevety? Vyzkoušejte si je ogrilovat. Společně s ochuceným olejem a bagetou vykouzlíte...

Grilovaná kuřecí játra

Grilovaná kuřecí játra
Recept

Lehké

30 min

Skvělý tip na letní grilování.

Grilovaná treska s rajčatovo-broskvovou salsou

Grilovaná treska s rajčatovo-broskvovou salsou
Recept

Lehké

40 min

Grilovací sezóna se blíží. Pozvěte přátele, ugrilujte si s nimi tresku a podávejte ji s...

Asijský rýžový salát s grilovaným halibutem

Asijský rýžový salát s grilovaným halibutem
Recept

Lehké

30 min

Asijská kuchyně je ideální na léto, protože všechna její jídla jsou lehká a chutná. Připravte si...

Bageta s kuřecími játry

Bageta s kuřecími játry
Recept

Lehké

20 min

Nevíte co rychlého připravit k večeří? Zkuste tuto bagetku.

Citronová kuřecí prsa s plněnými žampiony

Citronová kuřecí prsa s plněnými žampiony
Recept

Střední

35 min

Hledáte inspiraci na zdravou a rychlou večeři? Ugrilujte si tato kuřecí prsa s žampiony.

Bylinková roštěná s bramborami

Bylinková roštěná s bramborami
Recept

Střední

20 min

Budete v příštích dnech grilovat? Inspirujte se naším skvělým receptem.

Hovězí steak se sýrovou omáčkou

Hovězí steak se sýrovou omáčkou
Recept

Střední

45 min

Hovězí steak je sice velká dobrota, ale hovězí steak se sýrovou omáčkou je prostě dokonalý.

Bagel s uzeným lososem

Bagel s uzeným lososem
Recept

Lehké

10 min

Na svačinu, snídani nebo jako pohoštění na oslavu. Plněný bagel má v kuchyni mnoho využití.

Bifteky se zeleninou v alobalu

Bifteky se zeleninou v alobalu
Recept

Střední

40 min

Chystáte rodinný oběd? Pak připravte tyto bifteky se zeleninou.

VIDEO: Vepřová žebra na grilu, která se budou jenom rozpadat

Vepřová žebra jsou asi nejčastější pochoutkou, kterou milovníci grilování v Česku připravují. Šéfkuchař Martin Kortus zvolil kombinaci žeber a jablečné omáčky, jež jim dá nezaměnitelnou chuť. Mistr...

5. října 2021

VIDEO: Pečené trhané kuře na grilu nezapomeňte nakrmit vínem

Na grilu se dají upéct také skvělé briošky, z kuřete pak udělat mix neodolatelných chutí a vůní. Stačí k tomu pečicí kámen, stojánek na kuře, trhací kleště a teploměr na jehle. Kuchař Martin Kortus...

1. října 2021

VIDEO: Zkuste na grilu jehněčí kýtu, přinese vám úplně jiné chutě

Kdo je už přejedený obligátních krkovic, kuřecích prsíček nebo buřtů z grilu, mohl by vyzkoušet upéct vcelku jehněčí kýtu. Dostane tak maso úplně jiné chuti, takové zpestření jídelníčku se určitě...

14. září 2021

Marinované vepřové kotlety

Marinované vepřové kotlety
Recept

Střední

45 min

Vůně pomeranče a rozmarýnu se dokonale snoubí s grilovaným vepřovým masem. Dopřejte si luxusní...

Ryba na grilu je rychlá, lehká a lahodná. Jak na to, abyste ji nezkazili

Rybí maso je lehké, křehké, dietní a přitom chutné. Pro grilování ideální. Podle čeho poznáte v obchodě čerstvou rybu a která je vhodná na rošt?

28. srpna 2021

V soutěžním grilování vyhrál banán. Ceny putují za novými majiteli

Žádné maso ani zelenina, ale sladká tečka. Nejvíc bodů v anketě o nejlepší recept z domácího grilování totiž získal grilovaný banán se zmrzlinou.

27. srpna 2021

Grilované kuřecí špízy s rolovanou cuketou

Grilované kuřecí špízy s rolovanou cuketou
Recept

Lehké

45 min

Máte rádi špízy? Tak vyzkoušejte tyto s kuřecím masem a grilovanou cuketou. Určitě si je zamilujete.

VIDEO: Dva kuchaři grilovali kachní prsa, dosáhli úplně rozdílného výsledku

Kůží nahoru i dolů, oba způsoby grilování kachních prsou jsou možné. V dnešní ukázce to předvedou Martin Kortus a Michal Zámečník, dva zkušení kuchaři, kteří na keramickém grilu typu kamado budou...

24. srpna 2021

Pohlreichovy grilovací fígle. Křupavou kůrku získáte jednoduchou glazurou

Premium

Chuť určuje to, co do jídla dáte. „Olej, ocet, sůl, pepř, hořčice... určují kvalitu kuchyně. A platí, že chuť tvoří sůl a pepř. Vyhněte se komerčním dochucovacím prostředkům a kořenicím směsím,...

19. srpna 2021

Hlasovali jste o nejlepší čtenářský recept z letní grilovačky

Až do pondělí 23. srpna do 23:30 hodin jste mohli hlasovat o nejlepší recept a fotografii, které čtenáři během posledního měsíce poslali v letošní soutěži spojené s grilováním. V anketě jste mohli...

17. srpna 2021

Marocké rybí steaky

Marocké rybí steaky
Recept

Střední

50 min

Kuchyně severní Afriky je voňavá, barevná a nesmírně lákavá. Vyzkoušejte tuto báječnou grilovanou...

Soutěžní grilování: krkovička na oslavu olympijského vítězství a portobello

Soutěž o letní grilování už je u konce. Přinášíme poslední vybrané příspěvky, se kterými budete soutěžit o ceny. Tentokrát kralovala krkovička, která je ostatně nejoblíbenějším masem, které na grilu...

10. srpna 2021

Kebab na grilu

Kebab na grilu
Recept

Střední

45 min

Mleté jehněčí maso je grilovací klasika nejen na Balkáně. Zkuste si tyto báječné kebaby se...

Dva stejné bůčky, dvě rozdílné chuti. Kuchaři čarovali na grilu

Zauzený přírodní bůček s bylinkami, dobrou solí a pepřem nebo experimentální úprava boku s japonskou omáčkou teriyaki? Dva zkušení kuchaři Martin Kortus a Michal Zámečník opět spojili síly, aby v...

3. srpna 2021

Co na gril dáte, to z něho i sundáte. Je to o kvalitě surovin, říká Pohlreich

Premium

Léto, to jsou dodnes pro velkou část Čechů víkendy na chalupě. A grilování. Podle loňského průzkumu společnosti Tesco griluje v tomhle období 81 % z nás. Suroviny? Vede maso vepřové a kuřecí, na...

31. července 2021

Čtenáři grilují: panenku, banán i humra. Pošlete do soutěže i svůj recept

Nejnovější soutěžní příspěvky byly skutečně pestré, vystřídaly se naprosto rozdílné suroviny. U nás stále dosti exotický humr, klasická vepřová panenka a banán grilovaný ve slupce se zmrzlinou.

29. července 2021

Soutěžnímu grilování kralovalo hovězí, výběr doplnila famózní žabí stehýnka

Je tu druhé kolo receptů pro grilování. Příspěvky, které dorazily během uplynulého týdne, výrazně dávaly přednost úpravě hovězího masa. Výjimkou, která nás mile překvapila, byl experimentátor s...

22. července 2021

Soutěžní grilování: Vepřové špízy, grilované nektarinky i nestárnoucí losos

Od 7. července jste začali posílat soutěžní recepty a fotografie z domácího grilování. Dnes přinášíme první výběr toho nejzajímavějšího, co přistálo v redakční schránce. Příspěvky můžete posílat až...

15. července 2021

Grilované maso

Vyzkoušejte naše ověřené recepty na grilování masa. Češi nejraději grilují vepřové, kuřecí a hovězí maso. Vyzkoušet můžete ale také jehněčí, zvěřinu nebo ryby. Základem pro přípravu chutného pokrmu je kvalitní maso. Proto je třeba věnovat čas jeho výběru. Maso by mělo být dobře odleželé, aby bylo křehké. Také dejte přednost kusům, které obsahují tuk, aby nebyl steak po ugrilování tvrdý. Nekupujte předem naložené maso, protože nevíte, jaká je kvalita masa a marinády.

Maso na grilování vyndejte z lednice včas, aby mělo pokojovou teplotu. Můžete ho potřít pouze olejem, aby se grilovalo rovnoměrně, nebylo vysušené a nepřilepilo se k roštu. Nebo ho naložte dopředu do marinády. Před položením na gril však maso osušte, aby se marináda nepřipalovala. Pro otáčení používejte kleště a ne vidličku, aby vám nevytekla šťáva.