Marocké rybí steaky
Kuchyně severní Afriky je voňavá, barevná a nesmírně lákavá. Vyzkoušejte tuto báječnou grilovanou rybu se zeleninovým kuskusem.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
516 KCal
23 %
22 %
-
Energie
2161 KJ
23 %
22 %
-
Sacharidy
38,3 g
44 %
38 %
-
Vláknina
3,2 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
35,8 g
57 %
53 %
-
Tuky
23,6 g
36 %
34 %
-
nasycené
3,9 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Očištěné rybí steaky dáme do pekáčku. Do mističky nalijeme olej, ocet, citronovou šťávu, tabasco, přidáme prolisovaný stroužek česneku, zázvor, koriandr, papriku, kmín, sůl a pepř. Dobře promícháme a nalijeme na steaky v pekáčku. Přiklopíme a dáme na 30 minut do chladničky odležet.
- Kuskus nasypeme do mísy a zalijeme vroucím vývarem tak, aby sahal asi 1 cm nad kuskus. Přiklopíme ho a necháme nabobtnat. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, nasekanou bazalku a opečenou, oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou papriku. Vidličkou zlehka promícháme. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Steaky položíme na rozehřátý gril a grilujeme po každé straně asi 5 minut.
- Hotové rybí steaky podáváme s kuskusem a plátkem citronu.