Marocké rybí steaky

Kuchyně severní Afriky je voňavá, barevná a nesmírně lákavá. Vyzkoušejte tuto báječnou grilovanou rybu se zeleninovým kuskusem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    516 KCal

    23 %

    22 %

  • Energie

    2161 KJ

    23 %

    22 %

  • Sacharidy

    38,3 g

    44 %

    38 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    35,8 g

    57 %

    53 %

  • Tuky

    23,6 g

    36 %

    34 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěné rybí steaky dáme do pekáčku. Do mističky nalijeme olej, ocet, citronovou šťávu, tabasco, přidáme prolisovaný stroužek česneku, zázvor, koriandr, papriku, kmín, sůl a pepř. Dobře promícháme a nalijeme na steaky v pekáčku. Přiklopíme a dáme na 30 minut do chladničky odležet.
  2. Kuskus nasypeme do mísy a zalijeme vroucím vývarem tak, aby sahal asi 1 cm nad kuskus. Přiklopíme ho a necháme nabobtnat. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, nasekanou bazalku a opečenou, oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou papriku. Vidličkou zlehka promícháme. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
  3. Steaky položíme na rozehřátý gril a grilujeme po každé straně asi 5 minut.
  4. Hotové rybí steaky podáváme s kuskusem a plátkem citronu.
Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.