Marocké rybí steaky

Kuchyně severní Afriky je voňavá, barevná a nesmírně lákavá. Vyzkoušejte tuto báječnou grilovanou rybu se zeleninovým kuskusem.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Očištěné rybí steaky dáme do pekáčku. Do mističky nalijeme olej, ocet, citronovou šťávu, tabasco, přidáme prolisovaný stroužek česneku, zázvor, koriandr, papriku, kmín, sůl a pepř. Dobře promícháme a nalijeme na steaky v pekáčku. Přiklopíme a dáme na 30 minut do chladničky odležet.
  2. Kuskus nasypeme do mísy a zalijeme vroucím vývarem tak, aby sahal asi 1 cm nad kuskus. Přiklopíme ho a necháme nabobtnat. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, nasekanou bazalku a opečenou, oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou papriku. Vidličkou zlehka promícháme. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
  3. Steaky položíme na rozehřátý gril a grilujeme po každé straně asi 5 minut.
  4. Hotové rybí steaky podáváme s kuskusem a plátkem citronu.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    516 KCal

    23 %

    22 %

  • Energie

    2161 KJ

    23 %

    22 %

  • Sacharidy

    38,3 g

    44 %

    38 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    35,8 g

    57 %

    53 %

  • Tuky

    23,6 g

    36 %

    34 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Teplý bramborový salát s tvarůžky

Tento salát je ideální na letní grilovačku.

Rösti

Tradiční švýcarský pokrm, jehož hlavní přísadou jsou brambory.