Ingredience
Postup
- Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo (použít můžeme také vařené brambory v poměru 1:1 se syrovými). Vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu a dáme je do mísy. Přidáme rozehřáté máslo, sůl a promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a postupně opečeme (na středním plameni) 4 placičky z obou stran dozlatova. Poté je přendáme na kuchyňské papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.
- Do hrnce nalijeme vodu do výšky cca 5 cm, přidáme ocet a přivedeme ji těsně pod bod varu. Vejce rozklepneme po jednom do misky. Vařečkou utvoříme ve vodě vír, do kterého vlijeme vejce jedno po druhém. Každé vaříme 3 - 4 minuty. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a necháme okapat.
- Placičky rozložíme na plech s pečicím papírem a na každou dáme 2 plátky nasucho opečené slaniny a 3 plátky hermelínu. V troubě předehřáté na 180 °C zapečeme cca 2 minuty. Rösti rozdělíme na talíře a na každou porci dáme 1 ztracené vejce. Podáváme dozdobené čerstvými lístky oregana.