Vyzkoušejte vepřová bůčkožebra Bulgogi. Grilovací akademie ví, jak na to

Vepřová bůčkožebra Bulgogi
20. srpna 2022

Seriál Že si dobře rozumějí vepřová žebra s pěkným tukovým krytím naložená do korejské marinády s lehkou...

Grilovaný steak oživte jemnou smržovou omáčkou, radí Grilovací akademie

Před podáváním maso přelijte smržovou omáčkou.
30. července 2022

Seriál Osolit rib eye neboli vysoký roštěnec ještě před tím, než ho dáme na gril, nebo až po ugrilování?...

Zkuste asijské chutě. Grilovací akademie vás naučí indický špíz tandoori

Barevně pestrá kuchyně
23. července 2022

Římský kmín, garam masala, kurkuma, čerstvý koriandr nebo indické koření chunky chaat masala. A...

Ochutnejte pstruha marinovaného v bourbonu. Tajný tip Grilovací akademie

Marinovaný pstruh s caponatou
16. července 2022

Seriál Čerstvá ryba, kvalitní zelenina, dobrý destilát a samozřejmě výkonný gril. To vše dohromady vytvoří...

Nebojte se rožnění velkých kusů. Grilovací akademie vám poradí, jak na to

Na rožni nemusíte vždycky péct kuře nebo selátko, klidně třeba i krkovičku nebo...
2. července 2022

Seriál Kdo se bojí umístit na gril pořádný kus masa, připravuje se o skvělý zážitek, kdy se jeho hotové...

Zeleninový špíz s grilovacím kořením

Zeleninový špíz s grilovacím kořením
Recept

Střední

30 min

Nemusíte grilovat jen maso. Zkuste tento špíz z kukuřice, cukety a papriky.

Grilovaná zelenina s fazolovým pyré

Grilovaná zelenina s fazolovým pyré
Recept

Lehké

35 min

Ugrilujte si zdravou zeleninu s fazolovým pyré, které vám dodá důležité bílkoviny.

Halloumi ve slanině na grilu

Halloumi ve slanině na grilu
Recept

Lehké

25 min

Jako na dovolené u moře si budete připadat, pokud vrhnete na gril lahodný sýr halloumi vylepšený...

VIDEO: Pohlreich v novém pořadu ukazuje, jak se změnila česká gastronomie

Zdeněk Pohlreich se vrací na místo činu.
3. května 2022

Zdeněk Pohlreich se v novém pořadu Jak to bylo, šéfe? vrací v nejlepší formě, na vybavení kuchyní...

Avokádo plněné olivovým salátem

Avokádo plněné olivovým salátem
Recept

Lehké

35 min

Kombinace grilovaného avokáda a oliv vás mile překvapí.

Avokádo s ananasovou salsou

Avokádo s ananasovou salsou
Recept

Střední

30 min

Jako předkrm, jednohubku na oslavě nebo zdravou svačinku, můžete tento recept využít.

Balkánský salát

Balkánský salát
Recept

Lehké

15 min

Kdo by neznal oblíbený šopák plný zeleniny a slaného sýra.

Salát Coleslaw

Coleslaw
Recept

Lehké

30 min

Americký salát je u nás velmi oblíbený a jeho příprava je opravdu snadná.

Středomořský salát z grilované zeleniny

Středomořský salát z grilované zeleniny
Recept

Lehké

25 min

Až si dáte tento lahodný salát, možná si vzpomenete na dovolenou u moře. Nezapomeňte si k němu...

Barevná rajčata grilovaná na jehle s topinkou a pestem

Barevná rajčata grilovaná na jehle s topinkou a pestem
Recept

Lehké

30 min

Až budete grilovat, pozvěte přátele a překvapte je těmito grilovanými rajčaty. S opečeným chlebem,...

Hermelín grilovaný ve slanince s ořechovým pestem

Hermelín ve slanině s ořechovým pestem
Recept

Lehké

45 min

Máte rádi grilovaný hermelín? Pak musíte vyzkoušet tento plněný pestem, je výborný.

Hermelín mistra Dr. Voštěpa

Hermelín mistra Dr. Voštěpa
Recept

Lehké

30 min

Grilovaný hermelín je velmi oblíbený, vyzkoušejte náš recept.

Plněné žampiony

Plněné žampiony
Recept

Lehké

25 min

Plněné žampiony jsou chutnou metodou, jak se zdravě a vyváženě stravovat. Podobně můžete naplnit a...

Grilovaný lilek s cibulkovým špízkem

Grilovaný lilek s cibulkovým špízkem
Recept

Lehké

45 min

Rychle a jednoduše připravíte na grilu dokonalý oběd.

Plněný lilek

Plněný lilek
Recept

Lehké

50 min

Hledáte inspiraci na zdravý a chutný oběd? Vyzkoušejte plněný lilek.

Grilované papriky s brynzou

Grilované papriky s brynzou
Recept

Lehké

25 min

Zdravé papriky s brynzou obohatí každé grilovaní.

Hermelín v pivním těstíčku s brusinkovou náplní

Hermelín v pivním těstíčku s brusinkovou náplní
Recept

Střední

50 min

Jak ještě vylepšit grilovaný hermelín? Skvělou volbou je hermelín v pivním těstíčku s brusinkami.

Asijské zelí

Asijské zelí
Recept

Lehké

20 min

Máte rádi asijskou kuchyni? Připravte si jako přílohu toto zelí.

Lilkové karbanátky v sýrové krustě

Lilkové karbanátky v krustě s rajčatovou salsou
Recept

Lehké

50 min

Tato varianta karbanátku vylepšená lilkem, špenátem a parmazánem si stoprocentně získá vaše srdce i...

VIDEO: Zkuste na grilu jehněčí kýtu, přinese vám úplně jiné chutě

Grilovaná jehněčí kýta se zeleninou
14. září 2021

Kdo je už přejedený obligátních krkovic, kuřecích prsíček nebo buřtů z grilu, mohl by vyzkoušet...

Grilovaný lilek s kozím sýrem

Grilovaný lilek s kozím sýrem
Recept

Lehké

50 min

Lilek a kozí sýr jsou dokonalá dvojka. Když přidáte ještě rajčata, rukolu a pár dalších letních...

Ryba na grilu je rychlá, lehká a lahodná. Jak na to, abyste ji nezkazili

Ryba je výborný tip na grilování, je lehká a rychle hotová.
28. srpna 2021

Rybí maso je lehké, křehké, dietní a přitom chutné. Pro grilování ideální. Podle čeho poznáte v...

V soutěžním grilování vyhrál banán. Ceny putují za novými majiteli

Grilované banány se zmrzlinou
27. srpna 2021

Žádné maso ani zelenina, ale sladká tečka. Nejvíc bodů v anketě o nejlepší recept z domácího...

VIDEO: Dva kuchaři grilovali kachní prsa, dosáhli úplně rozdílného výsledku

Ugrilované kachní prso
24. srpna 2021

Kůží nahoru i dolů, oba způsoby grilování kachních prsou jsou možné. V dnešní ukázce to předvedou...

Houbové špízky s cibulí a sýrem

Houbové špízky s cibulí a sýrem
Recept

Lehké

30 min

Kdo říká, že špízy mohou být jen z masa? Zkuste čerstvé houby!

Hlasovali jste o nejlepší čtenářský recept z letní grilovačky

Pošlete fotku a recept a vyhrajte některou z cen.
17. srpna 2021

Až do pondělí 23. srpna do 23:30 hodin jste mohli hlasovat o nejlepší recept a fotografii, které...

Soutěžní grilování: krkovička na oslavu olympijského vítězství a portobello

Houby portobello s náplní
10. srpna 2021

Soutěž Soutěž o letní grilování už je u konce. Přinášíme poslední vybrané příspěvky, se kterými budete...

Grilovaný lilek se sýrem

Grilovaný lilek se sýrem
Recept

Lehké

30 min

Na gril nemusíte zdaleka pokládat jen maso. Tato lilková specialita může posloužit nejen jako...

Čtenáři grilují: panenku, banán i humra. Pošlete do soutěže i svůj recept

Grilovaní humři se salátem coleslaw
29. července 2021

Soutěž Nejnovější soutěžní příspěvky byly skutečně pestré, vystřídaly se naprosto rozdílné suroviny. U nás...

Soutěžní grilování: Vepřové špízy, grilované nektarinky i nestárnoucí losos

Nestárnoucí klasika: norimberské klobásky, špekáčky a cibule
15. července 2021

Soutěž Od 7. července jste začali posílat soutěžní recepty a fotografie z domácího grilování. Dnes...

Pošlete recept a fotografii pokrmu ze své grilovačky a vyhrajte cenu

Pošlete fotku a recept a vyhrajte některou z cen.
7. července 2021

Soutěž Je léto, proto je pravděpodobné, že trávíte hodně času na zahradě při grilování. Nezapomeňte fotit...

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina je vhodná nejen jako příloha k masu, ale pochutnáte si na ní i samostatně. V letních dnech je lehčí než maso a nemusí se připravovat dopředu. Pokud víte, jak zeleninu správně grilovat, zachová si důležité vitamíny a zůstane křupavá. Grilovat můžete nejen tradiční cuketu, papriky, kukuřici a žampiony, ale vyzkoušejte třeba brambory, rajčata, cibuli, fazolky, mrkev nebo kedlubny.

Pro grilování si vybírejte menší kusy zeleniny, které jsou jemnější. Některou zeleninu je třeba předvařit, aby změkla. Zeleninu zakápněte olejem s vodou, aby se nevysoušela a nepřilepila k roštu. Pro grilování můžete použít alobal, grilovací tácky nebo můžete zeleninu napíchnout na jehlu. Zeleninu grilujte na rozpáleném grilu rychle, aby se nepřipálila a neztratila vitamíny. Kuchaři doporučují zeleninu dochutit a osolit až po ugrilování, aby nepustila vodu. Protože zelenina nemá výraznou chuť, nejlépe ji dochutíte marinádami, omáčkami, dipy a dresinky.