Grilované bruschety

Grilované bruschety
Recept

Lehké

25 min

Oblíbený předkrm v italské kuchyni.

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina
Recept

Lehké

25 min

Pokud jste vegan, tak si ugrilujte podle našeho receptu zeleninu.

Grilovaná zelenina s omáčkou

Grilovaná zelenina
Recept

Lehké

30 min

Chutnou přílohou k masu je právě grilovaná zelenina.

Grilovaná cuketa plněná sýrem s modrou plísní

Grilovaná cuketa plněná sýrem s modrou plísní + stepy
Recept

Lehké

30 min

Cuketová specialita z grilu.

Grilované papriky s rýžovou nádivkou

Grilované papriky s rýžovou nádivkou
Recept

Střední

60 min

Grilovat se dá i zdravě.

Grilovaná kukuřice se salsou verde

Grilovaná kukuřice se salsou verde
Recept

Střední

55 min

I při grilování se odejdete bez masa.

Cibulovo-cuketové špízky

Cibulovo-cuketové špízky
Recept

Lehké

30 min

Skvělá zeleninová příloha z grilu.

Grilovaný lilek se salsou caprese

Grilovaný lilek se salsou caprese
Recept

Střední

40 min

Vyměňte maso na grilu za zeleninu. Přesněji za chutný lilek, ke kterému podávejte caprese salsu.

Zeleninový špíz

Zeleninový špíz
Recept

Lehké

30 min

Vegetariánské špízy vhodné na gril.

Bramborové špízy s brokolicí a jablky

Bramborové špízy s brokolicí a jablky
Recept

Lehké

30 min

Nemáte nápad, co si ugrilovat? Načerpejte inspiraci z tohoto receptu.

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina
Recept

Lehké

45 min

Grilovaná zelenina je skvělou a především zdravou přílohou k masu.

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina
Recept

Lehké

40 min

Pokud jste vegan, tak si na letní grilovačce můžete připravit zdravou zeleninu.

Kozí sýr s grilovanou zeleninou

Kozí sýr s grilovanou zeleninou
Recept

Střední

30 min

Připravte si tento lahodný grilovaný kozí sýr se zeleninou. Bude vám moc chutnat.

Vyzkoušejte vepřová bůčkožebra Bulgogi. Grilovací akademie ví, jak na to

Vepřová bůčkožebra Bulgogi
20. srpna 2022

Seriál Že si dobře rozumějí vepřová žebra s pěkným tukovým krytím naložená do korejské marinády s lehkou...

Grilovaný steak oživte jemnou smržovou omáčkou, radí Grilovací akademie

Před podáváním maso přelijte smržovou omáčkou.
30. července 2022

Seriál Osolit rib eye neboli vysoký roštěnec ještě před tím, než ho dáme na gril, nebo až po ugrilování?...

Zkuste asijské chutě. Grilovací akademie vás naučí indický špíz tandoori

Barevně pestrá kuchyně
23. července 2022

Římský kmín, garam masala, kurkuma, čerstvý koriandr nebo indické koření chunky chaat masala. A...

Ochutnejte pstruha marinovaného v bourbonu. Tajný tip Grilovací akademie

Marinovaný pstruh s caponatou
16. července 2022

Seriál Čerstvá ryba, kvalitní zelenina, dobrý destilát a samozřejmě výkonný gril. To vše dohromady vytvoří...

Nebojte se rožnění velkých kusů. Grilovací akademie vám poradí, jak na to

Na rožni nemusíte vždycky péct kuře nebo selátko, klidně třeba i krkovičku nebo...
2. července 2022

Seriál Kdo se bojí umístit na gril pořádný kus masa, připravuje se o skvělý zážitek, kdy se jeho hotové...

Zeleninový špíz s grilovacím kořením

Zeleninový špíz s grilovacím kořením
Recept

Střední

30 min

Nemusíte grilovat jen maso. Zkuste tento špíz z kukuřice, cukety a papriky.

Grilovaná zelenina s fazolovým pyré

Grilovaná zelenina s fazolovým pyré
Recept

Lehké

35 min

Ugrilujte si zdravou zeleninu s fazolovým pyré, které vám dodá důležité bílkoviny.

Halloumi ve slanině na grilu

Halloumi ve slanině na grilu
Recept

Lehké

25 min

Jako na dovolené u moře si budete připadat, pokud vrhnete na gril lahodný sýr halloumi vylepšený...

VIDEO: Pohlreich v novém pořadu ukazuje, jak se změnila česká gastronomie

Zdeněk Pohlreich se vrací na místo činu.
3. května 2022

Zdeněk Pohlreich se v novém pořadu Jak to bylo, šéfe? vrací v nejlepší formě, na vybavení kuchyní...

Avokádo plněné olivovým salátem

Avokádo plněné olivovým salátem
Recept

Lehké

35 min

Kombinace grilovaného avokáda a oliv vás mile překvapí.

Avokádo s ananasovou salsou

Avokádo s ananasovou salsou
Recept

Střední

30 min

Jako předkrm, jednohubku na oslavě nebo zdravou svačinku, můžete tento recept využít.

Balkánský salát

Balkánský salát
Recept

Lehké

15 min

Kdo by neznal oblíbený šopák plný zeleniny a slaného sýra.

Salát Coleslaw

Coleslaw
Recept

Lehké

30 min

Americký salát je u nás velmi oblíbený a jeho příprava je opravdu snadná.

Středomořský salát z grilované zeleniny

Středomořský salát z grilované zeleniny
Recept

Lehké

25 min

Až si dáte tento lahodný salát, možná si vzpomenete na dovolenou u moře. Nezapomeňte si k němu...

Barevná rajčata grilovaná na jehle s topinkou a pestem

Barevná rajčata grilovaná na jehle s topinkou a pestem
Recept

Lehké

30 min

Až budete grilovat, pozvěte přátele a překvapte je těmito grilovanými rajčaty. S opečeným chlebem,...

Hermelín grilovaný ve slanince s ořechovým pestem

Hermelín ve slanině s ořechovým pestem
Recept

Lehké

45 min

Máte rádi grilovaný hermelín? Pak musíte vyzkoušet tento plněný pestem, je výborný.

Hermelín mistra Dr. Voštěpa

Hermelín mistra Dr. Voštěpa
Recept

Lehké

30 min

Grilovaný hermelín je velmi oblíbený, vyzkoušejte náš recept.

Plněné žampiony

Plněné žampiony
Recept

Lehké

25 min

Plněné žampiony jsou chutnou metodou, jak se zdravě a vyváženě stravovat. Podobně můžete naplnit a...

Grilovaný lilek s cibulkovým špízkem

Grilovaný lilek s cibulkovým špízkem
Recept

Lehké

45 min

Rychle a jednoduše připravíte na grilu dokonalý oběd.

Plněný lilek

Plněný lilek
Recept

Lehké

50 min

Hledáte inspiraci na zdravý a chutný oběd? Vyzkoušejte plněný lilek.

Grilované papriky s brynzou

Grilované papriky s brynzou
Recept

Lehké

25 min

Zdravé papriky s brynzou obohatí každé grilovaní.

Hermelín v pivním těstíčku s brusinkovou náplní

Hermelín v pivním těstíčku s brusinkovou náplní
Recept

Střední

50 min

Jak ještě vylepšit grilovaný hermelín? Skvělou volbou je hermelín v pivním těstíčku s brusinkami.

Asijské zelí

Asijské zelí
Recept

Lehké

20 min

Máte rádi asijskou kuchyni? Připravte si jako přílohu toto zelí.

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina je vhodná nejen jako příloha k masu, ale pochutnáte si na ní i samostatně. V letních dnech je lehčí než maso a nemusí se připravovat dopředu. Pokud víte, jak zeleninu správně grilovat, zachová si důležité vitamíny a zůstane křupavá. Grilovat můžete nejen tradiční cuketu, papriky, kukuřici a žampiony, ale vyzkoušejte třeba brambory, rajčata, cibuli, fazolky, mrkev nebo kedlubny.

Pro grilování si vybírejte menší kusy zeleniny, které jsou jemnější. Některou zeleninu je třeba předvařit, aby změkla. Zeleninu zakápněte olejem s vodou, aby se nevysoušela a nepřilepila k roštu. Pro grilování můžete použít alobal, grilovací tácky nebo můžete zeleninu napíchnout na jehlu. Zeleninu grilujte na rozpáleném grilu rychle, aby se nepřipálila a neztratila vitamíny. Kuchaři doporučují zeleninu dochutit a osolit až po ugrilování, aby nepustila vodu. Protože zelenina nemá výraznou chuť, nejlépe ji dochutíte marinádami, omáčkami, dipy a dresinky.