Vepřová kotleta s liškovým ragú na grilu vás nadchne rychlou přípravou

Kotleta s liškovým ragú
24. září 2022

Houbová sezona je v plném proudu a průvodci Akademií grilování se rozhodli potěšit všechny, kteří...

Vepřová panenka se nikdy neomrzí. Zkuste ji na grilu s omáčkou v rytmu Asie

Nakrájená panenka je jemně růžová, není vysušená a je vždycky křehká.
17. září 2022

Objevte rozmanité chutě Asie. V dalším dílu Grilovací akademie si s našimi průvodci ugrilujeme...

Vraťte se do prázdnin. Vyzkoušejte na grilu mořské plody s japonskou omáčkou

Grilované mořské plody jako náplň pita chleba s krevetami
11. září 2022

Seriál K české grilované klasice to má daleko, ale jako připomenutí odcházejícího léta si v dalším dílu...

KVÍZ: Jak se vyznáte v grilování? Zasedněte do lavic Grilovací akademie

Francouzské nadívané kuře s cassouletem
3. září 2022

Grilování je celosvětový fenomén a způsob přípravy pokrmů nejen pro obyčejné nasycení žaludku, ale...

Picanha na grilu zní exoticky, ale je to vlastně jenom hovězí kýta se salsou

Picanha bude králem každé grilovačky.
27. srpna 2022

Seriál Ten kus masa zná každý, kdo někdy ochutnal rakouskou specialitu tafelspitz. Spodní šál zadní hovězí...

Vyzkoušejte vepřová bůčkožebra Bulgogi. Grilovací akademie ví, jak na to

Vepřová bůčkožebra Bulgogi
20. srpna 2022

Seriál Že si dobře rozumějí vepřová žebra s pěkným tukovým krytím naložená do korejské marinády s lehkou...

Na francouzské kuře s ghíčkem, dá mu další chuť, radí Grilovací akademie

Francouzské nadívané kuře s cassouletem
13. srpna 2022

Seriál Jižní Francie a severní Čechy se setkaly v Grilovací akademii. David Kubricht alias pipMaster a...

Grilovaný steak oživte jemnou smržovou omáčkou, radí Grilovací akademie

Před podáváním maso přelijte smržovou omáčkou.
30. července 2022

Seriál Osolit rib eye neboli vysoký roštěnec ještě před tím, než ho dáme na gril, nebo až po ugrilování?...

Zkuste asijské chutě. Grilovací akademie vás naučí indický špíz tandoori

Barevně pestrá kuchyně
23. července 2022

Římský kmín, garam masala, kurkuma, čerstvý koriandr nebo indické koření chunky chaat masala. A...

Ochutnejte pstruha marinovaného v bourbonu. Tajný tip Grilovací akademie

Marinovaný pstruh s caponatou
16. července 2022

Seriál Čerstvá ryba, kvalitní zelenina, dobrý destilát a samozřejmě výkonný gril. To vše dohromady vytvoří...

Vyčistit mřížku, seřídit komín. Jak se starat o zahradní krb, aby nečoudil

Krb může být zděný, ale i kovový.
8. července 2022

Obliba grilování stále roste a také Češi jsou jeho čím dál většími milovníky. Dobroty připravují...

Nebojte se rožnění velkých kusů. Grilovací akademie vám poradí, jak na to

Na rožni nemusíte vždycky péct kuře nebo selátko, klidně třeba i krkovičku nebo...
2. července 2022

Seriál Kdo se bojí umístit na gril pořádný kus masa, připravuje se o skvělý zážitek, kdy se jeho hotové...

Ohořelé dřevo ve zmrzlině a lívance na tálu. To je jiné letní grilování

Lívance z grilu s marmeládou a uzenou zmrzlinou
23. června 2022

Seriál Sezona grilování je tady, nad ohněm se dá kromě masa, ryb či zeleniny připravit i sladký dezert....

Hovězí steak s koprovkou na grilu. Divili byste se, jak ta kombinace funguje

Hovězí steak s koprovkou, volským okem a brambory v popelu
18. června 2022

Seriál Rozžhavte grily, velí zlepšující se počasí. V letošní Grilovací akademii ukážeme některé méně...

Než rozpálíte gril. Jaké maso vybrat a na co si dát pozor

Ilustrační snímek
18. června 2022

Prázdniny jsou doslova za rohem a většina z nás se nemůže dočkat, až se s rodinou či přáteli...

Vadí vám odkapávající tuk v grilu? Zkuste to vyřešit přídavnou nádobou

V nádobě se shromažďuje šťáva, kterou maso během grilování můžete potírat.
28. května 2022

Jaromír Nosek připravuje kutilský pořad Na Míru, kde v televizi Prima ukazuje různá drobná...

Češi jsou milovníky grilování. Na výběr máte uhlí, plyn i elektřinu

Až deset steaků ... najednou připraví elektrický gril Weber Q 1400 Dark Grey o...
15. května 2022

I bez odborných znalostí meteorologů si troufáme tvrdit, že se oteplí nejpozději v létě a sluneční...

Podzimem grilování nekončí, stačí se jen trochu přiobléct a jede se dál

Na podzimní grilovačku se už budete muset trochu přiobléct.
24. září 2021

Podzim se dá prožít nejen pod dekou s kávou a knížkou v ruce, ale i na terase, která si ještě...

VIDEO: Zkuste na grilu jehněčí kýtu, přinese vám úplně jiné chutě

Grilovaná jehněčí kýta se zeleninou
14. září 2021

Kdo je už přejedený obligátních krkovic, kuřecích prsíček nebo buřtů z grilu, mohl by vyzkoušet...

V soutěžním grilování vyhrál banán. Ceny putují za novými majiteli

Grilované banány se zmrzlinou
27. srpna 2021

Žádné maso ani zelenina, ale sladká tečka. Nejvíc bodů v anketě o nejlepší recept z domácího...

VIDEO: Dva kuchaři grilovali kachní prsa, dosáhli úplně rozdílného výsledku

Ugrilované kachní prso
24. srpna 2021

Kůží nahoru i dolů, oba způsoby grilování kachních prsou jsou možné. V dnešní ukázce to předvedou...

Hlasovali jste o nejlepší čtenářský recept z letní grilovačky

Pošlete fotku a recept a vyhrajte některou z cen.
17. srpna 2021

Až do pondělí 23. srpna do 23:30 hodin jste mohli hlasovat o nejlepší recept a fotografii, které...

Soutěžní grilování: krkovička na oslavu olympijského vítězství a portobello

Houby portobello s náplní
10. srpna 2021

Soutěž Soutěž o letní grilování už je u konce. Přinášíme poslední vybrané příspěvky, se kterými budete...

Dva stejné bůčky, dvě rozdílné chuti. Kuchaři čarovali na grilu

Grilovaný bůček s thajským zelným salátem
3. srpna 2021

Zauzený přírodní bůček s bylinkami, dobrou solí a pepřem nebo experimentální úprava boku s...

VIDEO: Souboj kuchařů na grilu přinesl dva stejné lososy a rozdílnou chuť

Jak vyudit lososa na grilu
9. července 2021

Dva kuchaři spojili síly, aby ukázali, jak lze přistupovat ke grilování. Zatímco Martin Kortus...

Pošlete recept a fotografii pokrmu ze své grilovačky a vyhrajte cenu

Pošlete fotku a recept a vyhrajte některou z cen.
7. července 2021

Soutěž Je léto, proto je pravděpodobné, že trávíte hodně času na zahradě při grilování. Nezapomeňte fotit...

Drobné pomůcky při grilovačce zpříjemní práci. Pak si ji můžete užívat

Na gril jedině s rukavicemi
20. června 2021

Léto a s ním spojená sezona grilování je ideálním časem na doplnění grilovacích pomocníků. Dokonalá...

Grilovačky jedou naplno. Jaký gril pořídit a jak se o něj starat?

Se vstupem na dvě jehly termosondy a porcelánem smaltovaným litinovým roštem....
12. června 2021

Premium Od opékání špekáčků, oblíbené to zábavy asi 60 procent z nás, vede přímá cesta ke grilování a...

Než prvně nastartujete gril, dejte mu péči, aby sloužil jako nový

Mřížku grilu čistěte v hodně rozpáleném stavu.
17. května 2021

Žádný teplejší víkend se neobejde bez grilování. Avšak předtím, než rozpálíte gril naplno, je...

To nejlepší přichází z řek a rybníků, užijte si ryby nejen na grilu

Pečený pstruh a ragú z černého kořene
1. srpna 2020

Kdo si nepotrpí na mořské potvory, ten se určitě najde v chuti sladkovodních ryb, které jsou u nás...

Pošlete fotografii z grilování s receptem a hrajte o gril a další ceny

Jehněčí kotletky, grilovaný česnek a pyré ze špenátu a divokého česneku
29. června 2020

Soutěž V rámci speciální přílohy Grilování vyhlašujeme soutěž o nejlepší čtenářský recept. Vyfotografujte...

Zálesácký chleba zvládnete snadno i na grilu v polních podmínkách

Pečení chleba
8. května 2019

Není to sice tradiční kvasový chléb, ten jen tak někdo nezvládne a jeho příprava potřebuje daleko...

Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

Ideální náplň do sendviče
4. července 2018,  aktualizováno 

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což...

Maso klidně marinujte, ale neutopte ho v oleji, radí šéfkuchař

Zatímco krkovička se ještě dopéká, kuřecí prsa už budou hotová. Aby byla...
13. června 2018

Šéfkuchař Radek David soudí, že z grilování se někdy dělá větší věda, než ve skutečnosti je. Podle...

Veřejná griloviště jsou skvělá. Dávají šanci lidem, kteří nemají zahradu

Grilovat nemusí jen ten kdo má zahradu, využijte i veřejná místa, na kterých je...
5. června 2018

V městské zeleni v Česku skvěle funguje řada oficiálních grilovacích míst, kde je povoleno...

Sůl, pepř a prstový test. Experti na maso radí, jak správně grilovat

Oponka je vnitřní sval na bránici s dlouhým vláknem.
30. května 2018

Krásné počasí vybízí k rozpálení grilů. Vybrat ten správný není nijak obtížné, větší vliv na...