O vítězi soutěže Česko na grilu rozhodlo klání ve volném stylu

29. května 2024

Tři soutěžní dvojice se utkaly ve finále Česko na grilu. Tentokrát neměly jasné zadání. Žádná...

VIDEO: Rychle, či pomalu? Dva způsoby, jak si na grilu užít květovou špičku

26. května 2024

Hovězí květová špička a farmářská zelenina budou vedle našich mistrů grilu hrát hlavní roli v...

Na začátku bych na vás nevsadil ani zlámaný pětník, hodnotil Pohlreich

21. května 2024

Semifinále soutěže Česko na grilu, která už se na Primě blíží k závěru, postavilo soutěžící před...

Toasty s grilovanou roštěnkou

Toasty s grilovanou roštěnkou
Recept

Lehké

30 min

Udělejte si nedělní oběd na grilu.

Grilujte klobásky v pivní marinádě. Zaručená střela, která vás nadchne

19. května 2024

V dalším dílu grilovacího pořadu představí Jan Horký s Davidem Valíčkem recept, který zaútočí na...

Asie na grilu? Podle Pohlreicha to jde hravě zvládnout, když máte fantazii

15. května 2024

Některá zadání poroty v soutěži Česko na grilu jako by už zoufale zkoušela, co ještě lze na grilu...

Kuřecí prsa „caprese“

Kuřecí prsa „caprese“
Recept

Střední

20 min

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce
Recept

Střední

10 min

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

VIDEO: Co chutná líp, sekaný, nebo mletý burger? Vyzkoušejte to podle videa

11. května 2024

Průvodci grilovacím pořadem si tentokrát vzali do parády jeden z nejznámějších pokrmů na grilu –...

Pstruh na rozmarýnu s citrónem

Pstruh na rozmarýnu s citrónem
Recept

Střední

50 min

Tento recept na grilovaného pstruha si oblíbíte.

Pstruzi s citronem

Pstruzi s citronem
Recept

Střední

40 min

Tento recept na pstruha si oblíbíte.

Tři kila žeber na grilu v americkém stylu. Jen málokdo v soutěži splnil zadání

7. května 2024

Sedmý díl pořadu Česko na grilu na Primě konečně přinesl zadání, které se nabízelo od začátku. Tedy...

Burgeru pro děti plnému barev vévodí megahranolky a ozdobný klobouček

5. května 2024

I v dnešním dílu se bude házet na gril a s lehkou nadsázkou lze tvrdit, že mnohem hravěji. Druhý...

Špízy z kuřecích jater

Špízy z kuřecích jater
Recept

Lehké

60 min

Ogrilujte si šťavnaté špízy podle našeho receptu.

Špízy z mletého masa a slaniny

Špízy z mletého masa a slaniny
Recept

Lehké

40 min

Ogrilujte si šťavnaté špízy podle našeho receptu.

Špízky se zeleninovým salátem

Špízky se zeleninovým salátem
Recept

Lehké

25 min

Tento snadný pokrm lehce vykouzlíte podle našeho receptu.

Špízy s kuřecím masem, slaninou a švestkami

Špízy s kuřecím masem, slaninou a švestkami
Recept

Lehké

30 min

Tento snadný pokrm lehce vykouzlíte podle našeho receptu.

Špízy s úhořem

Špízy s úhořem
Recept

Střední

60 min

Tento snadný pokrm lehce vykouzlíte podle našeho receptu.

Vepřová žebírka se švestkovou omáčkou

Vepřová žebírka se švestkovou omáčkou
Recept

Střední

35 min

Naučte se na grilu připravit ty nejchutnější žebírka.

Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza

30. dubna 2024

Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem...

Na grilu připravíte nejen flank steak s chimichurri, ale i žitný chléb

28. dubna 2024

Na Hobby začínáme nový seriál Hoď to na gril. Ve dvanácti epizodách předvedou excelentní kuchaři to...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

23. dubna 2024

V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Vepřové kotlety v pivní marinádě s grilovanou zeleninou

Vepřové kotlety v pivní marinádě s grilovanou zeleninou
Recept

Střední

50 min

Až budete příště grilovat, vyzkoušejte tyto kotlety se zeleninou.

Vepřové špízy s meruňkami

Vepřové špízy s meruňkami
Recept

Lehké

20 min

Na grilu chutnají špízy nejlépe.

Vepřová žebra na grilu

Vepřová žebra na grilu
Recept

Střední

60 min

Pokud rádi grilujete, tak vás tento recept potěší.

Tuňáka nechejte zrát v lednici, pak jen zprudka zatáhněte, aby zůstal syrový

17. dubna 2024

Když středomořskou kuchyni lehce spojíte s asijskou, získáte ještě atraktivnější chuťový zážitek....

Marinované jehněčí kotlety

Marinované jehněčí kotlety
Recept

Střední

25 min

Díky marinování je každé maso křehké.

Ryby jako oříšek. Soutěžící na grilu bojovali s filetováním i opékáním

14. dubna 2024

Čtvrtý díl soutěže Česko na grilu byl ve znamení grilování ryb. Což byl úkol, který rozhodil...

Pstruh s grilovanou cuketou a paprikou

Pstruh s grilovanou cuketou a paprikou
Recept

Střední

45 min

Až budete příště grilovat, vyzkoušejte pstruha se zeleninou.

Ryba plněná červenou cibulí

Ryba plněná červenou cibulí
Recept

Střední

30 min

Výborný recept na grilovanou rybu.

Placaté kuře

Placaté kuře
Recept

Střední

45 min

Až budete příště grilovat, vyzkoušejte placaté kuře s cuketami.

Pstruh na ohni

Pstruh na ohni
Recept

Lehké

40 min

Z vody rovnou na rožeň a vzápětí na váš talíř.

Polévka z grilu? I to je možné, ale v Česku na grilu se stala katem

8. dubna 2024

Soutěž Česko na grilu na Primě postoupila do třetího kola a má o jednu soutěžící dvojici méně. V...

Telecí ražniči

Telecí ražniči
Recept

Lehké

30 min

Vyzkoušejte náš recept na telecí maso. Pochutnáte si.

Česko na grilu: o první sestupující dvojici rozhodl nedopečený štrúdl

31. března 2024

Porotci pořadu, který můžete sledovat každou sobotu na Primě se mýlili, když neodhadli chutě...

Ražniči s houbami

Ražniči s houbami
Recept

Lehké

45 min

Snadný a rychlý pokrm na grilu. Pochutnáte si!

Grilované maso

Vyzkoušejte naše ověřené recepty na grilování masa. Češi nejraději grilují vepřové, kuřecí a hovězí maso. Vyzkoušet můžete ale také jehněčí, zvěřinu nebo ryby. Základem pro přípravu chutného pokrmu je kvalitní maso. Proto je třeba věnovat čas jeho výběru. Maso by mělo být dobře odleželé, aby bylo křehké. Také dejte přednost kusům, které obsahují tuk, aby nebyl steak po ugrilování tvrdý. Nekupujte předem naložené maso, protože nevíte, jaká je kvalita masa a marinády.

Maso na grilování vyndejte z lednice včas, aby mělo pokojovou teplotu. Můžete ho potřít pouze olejem, aby se grilovalo rovnoměrně, nebylo vysušené a nepřilepilo se k roštu. Nebo ho naložte dopředu do marinády. Před položením na gril však maso osušte, aby se marináda nepřipalovala. Pro otáčení používejte kleště a ne vidličku, aby vám nevytekla šťáva.