Surf and turf: Zkombinujte hovězí s mořskými plody. Je to nezvyklé, ale báječné

V dalším dílu Hoď to na gril spojí Jan Horký s Davidem Valíčkem na talíři element vody a země známý jako surf and turf. Jedná se o parádní recept, kde si na své přijdou milovníci mořských plodů a...

21. července 2024

Šťavnatý steak na grilu se salátem

Šťavnatý steak na grilu
Recept

Střední

30 min

Uspořádejte pořádnou grilovačku.

VIDEO: Mořský vlk v papilotě je plný chutí středomoří. Dovolená na zahradě

Dneska potěšíme všechny milovníky středomořských ryb a mořských plodů. Jan Horký s Davidem Valíčkem totiž hodí na gril mořského vlka v papilotě, kterého vytuní slávkami, batáty s rajčatovou salsou a...

7. července 2024

Udělejte si na grilu svátek. Vyzkoušejte to nejchutnější japonské wagyu

Dneska hodí Jan Horký s Davidem Valíčkem na gril nejkvalitnější a nejchutnější hovězí maso na světě – japonské wagyu. K němu vám naservírují pořádný kus farmářského květáku s třtinovým cukrem s...

30. června 2024

Rybí špíz

Rybí špíz
Recept

Střední

40 min

Grilovací sezona je tu, tak vyzkoušejte tento recept na rybí špízy.

Grilovaný flank steak s omáčkou chimichurri

Grilovaný flank steak s omáčkou chimichurri
Recept

Střední

45 min

S naším receptem budete mistr v grilování.

Kuřecí satay s arašídovou omáčkou

Kuřecí satay s arašídovou omáčkou
Recept

Střední

45 min

Asijský pokrm z ochuceného masa ve formě špízu, který je připraven na grilu.

Grilovaná pizza

Grilovaná pizza
Recept

Střední

75 min

Její chuť vás přenese na dovolenou v Itálii.

Telecí ražniči

Telecí ražniči
Recept

Střední

45 min

Pochutná si celá rodina.

Půlky kuřátek v medové marinádě

Půlky kuřátek v medové marinádě
Recept

Lehké

120 min

Rádi grilujete? Vyzkoušejte i náš recept.

Svíčkové steaky s olivovou omáčkou a zeleninovými špízy

Svíčkové steaky s olivovou omáčkou a zeleninovými špízy + stepy
Recept

Střední

60 min

Chystáte letní party? Inspirujte se recepty na chutné jídlo na grile.

VIDEO: Kouzlo bylinkového konfitu dá kotletě chuť úplně jiného vesmíru

Konfitované a šťavnaté kotletky z vepříka na bylinkovém másle s grilovanými baby brambůrky a farmářským chřestem. To je dnešním úkolem kuchařů Jana Horkého a Davida Valíčka. U vepříků zůstaneme i v...

2. června 2024

Pikantní špízy

Pikantní špízy
Recept

Lehké

30 min

Na grilovačce nesmí chybět masové špízy. Tyto jsou inspirované Asií.

Pstruh na grilu s bylinkami

Pstruh na grilu s bylinkami
Recept

Střední

55 min

Kombinace grilovaného pstruha a zeleniny je naprosto skvělá.

Špikovaná kuřecí prsa na grilu

Špikovaná kuřecí prsa na grilu
Recept

Střední

45 min

K létu grilování prostě patří.

O vítězi soutěže Česko na grilu rozhodlo klání ve volném stylu

Tři soutěžní dvojice se utkaly ve finále Česko na grilu. Tentokrát neměly jasné zadání. Žádná žebírka, ryby, čína či dezerty. Tentokrát měli soutěžící vymyslet hostinu s tím, aby ukázali, co je v...

29. května 2024

VIDEO: Rychle, či pomalu? Dva způsoby, jak si na grilu užít květovou špičku

Hovězí květová špička a farmářská zelenina budou vedle našich mistrů grilu hrát hlavní roli v dnešním dílu grilovacího seriálu Hoď to na gril. David Valíček s Honzou Horkým předvedou, jak si na grilu...

26. května 2024

Na začátku bych na vás nevsadil ani zlámaný pětník, hodnotil Pohlreich

Semifinále soutěže Česko na grilu, která už se na Primě blíží k závěru, postavilo soutěžící před oříšek, jenž si většina z nich dopředu nemohla vyzkoušet. Vždyť jak často doma grilujete přes kilogram...

21. května 2024

Toasty s grilovanou roštěnkou

Toasty s grilovanou roštěnkou
Recept

Lehké

30 min

Udělejte si nedělní oběd na grilu.

Grilujte klobásky v pivní marinádě. Zaručená střela, která vás nadchne

V dalším dílu grilovacího pořadu představí Jan Horký s Davidem Valíčkem recept, který zaútočí na všechny vaše smysly – grilované klobásky ve fusion stylu – s chorizem, medovo-pivní marinádou, římským...

19. května 2024

Asie na grilu? Podle Pohlreicha to jde hravě zvládnout, když máte fantazii

Některá zadání poroty v soutěži Česko na grilu jako by už zoufale zkoušela, co ještě lze na grilu vyrobit. Proto když vyšlo najevo, že soutěžící budou muset připravovat asijskou kuchyni, zavládlo...

15. května 2024

Kuřecí prsa „caprese“

Kuřecí prsa „caprese“
Recept

Střední

20 min

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce
Recept

Střední

10 min

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

VIDEO: Co chutná líp, sekaný, nebo mletý burger? Vyzkoušejte to podle videa

Průvodci grilovacím pořadem si tentokrát vzali do parády jeden z nejznámějších pokrmů na grilu – burger. Připraví hned dvě varianty – z mletého a sekaného masa. K nim hodí ugrilovat sýr halloumi a v...

11. května 2024

Pstruh na rozmarýnu s citrónem

Pstruh na rozmarýnu s citrónem
Recept

Střední

50 min

Tento recept na grilovaného pstruha si oblíbíte.

Pstruzi s citronem

Pstruzi s citronem
Recept

Střední

40 min

Tento recept na pstruha si oblíbíte.

Tři kila žeber na grilu v americkém stylu. Jen málokdo v soutěži splnil zadání

Sedmý díl pořadu Česko na grilu na Primě konečně přinesl zadání, které se nabízelo od začátku. Tedy zahrát si na pravé americké barbecue. Tady si byli nejvíc jistí v kramflecích Danny s dcerou...

7. května 2024

Burgeru pro děti plnému barev vévodí megahranolky a ozdobný klobouček

I v dnešním dílu se bude házet na gril a s lehkou nadsázkou lze tvrdit, že mnohem hravěji. Druhý díl grilovacího seriálu potěší jak dospělé, tak především děti. Jan Horký vytvoří dětský burger s...

5. května 2024

Špízy z kuřecích jater

Špízy z kuřecích jater
Recept

Lehké

60 min

Ogrilujte si šťavnaté špízy podle našeho receptu.

Špízy z mletého masa a slaniny

Špízy z mletého masa a slaniny
Recept

Lehké

40 min

Ogrilujte si šťavnaté špízy podle našeho receptu.

Špízky se zeleninovým salátem

Špízky se zeleninovým salátem
Recept

Lehké

25 min

Tento snadný pokrm lehce vykouzlíte podle našeho receptu.

Špízy s kuřecím masem, slaninou a švestkami

Špízy s kuřecím masem, slaninou a švestkami
Recept

Lehké

30 min

Tento snadný pokrm lehce vykouzlíte podle našeho receptu.

Špízy s úhořem

Špízy s úhořem
Recept

Střední

60 min

Tento snadný pokrm lehce vykouzlíte podle našeho receptu.

Vepřová žebírka se švestkovou omáčkou

Vepřová žebírka se švestkovou omáčkou
Recept

Střední

35 min

Naučte se na grilu připravit ty nejchutnější žebírka.

Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza

Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem bylo použít mleté maso, což se sice zdá jako ten nejsnazší úkol, ale zároveň není problém mleté na...

30. dubna 2024

Na grilu připravíte nejen flank steak s chimichurri, ale i žitný chléb

Na Hobby začínáme nový seriál Hoď to na gril. Ve dvanácti epizodách předvedou excelentní kuchaři to nejlepší, co si můžete na ohni připravit. Zároveň ukážou, jak si práci zorganizovat a časově...

28. dubna 2024

Grilované maso

Vyzkoušejte naše ověřené recepty na grilování masa. Češi nejraději grilují vepřové, kuřecí a hovězí maso. Vyzkoušet můžete ale také jehněčí, zvěřinu nebo ryby. Základem pro přípravu chutného pokrmu je kvalitní maso. Proto je třeba věnovat čas jeho výběru. Maso by mělo být dobře odleželé, aby bylo křehké. Také dejte přednost kusům, které obsahují tuk, aby nebyl steak po ugrilování tvrdý. Nekupujte předem naložené maso, protože nevíte, jaká je kvalita masa a marinády.

Maso na grilování vyndejte z lednice včas, aby mělo pokojovou teplotu. Můžete ho potřít pouze olejem, aby se grilovalo rovnoměrně, nebylo vysušené a nepřilepilo se k roštu. Nebo ho naložte dopředu do marinády. Před položením na gril však maso osušte, aby se marináda nepřipalovala. Pro otáčení používejte kleště a ne vidličku, aby vám nevytekla šťáva.