Špízy s úhořem

Tento snadný pokrm lehce vykouzlíte podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    150 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    626 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    2,7 g

    3 %

    3 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    0,7 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    14,8 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Úhoře podle potřeby zbavíme vnitřností, očistíme, odřízneme hlavu, ocasní ploutev a nařežeme asi na 3 cm silné špalíky. Omytýcitron nakrájíme na silnější plátky.
  2. Cuketu nakrájíme také na špalíky a napichujeme je stříédavě se špalíky úhořího masa a silnějšími plátky citronu na špízy. Osolíme a necháme přelité olejem asi 2 hodiny odležet.
  3. Špízy grilujeme asi 20 minut z každé strany.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.