Ingredience
Postup
- Kuřata důkladně omyjeme osušíme a rozpůlíme. Mátu opláchneme, necháme okapat a usekáme najemno. Šťávu ze dvou limetek vymačkáme a promícháme s medem a olejem. Přidáme nasekanou mátu, špetku mletého chilli a sůl.
- Kuřecí půlky potřeme ze všech stran připravenou marinádou a necháme krátce odležet. Připravíme si čtyři pláty alobalu, kuřata na ně položíme, přidáme zbylou marinádu a alobal důkladně zabalíme.
- Současně s kuřetem ogrilujeme také brambory. Menší brambory oloupeme a omyjeme. Mletou papriku rozmícháme s olejem a solí. Oloupané brambory dáme na alobal, potřeme je paprikovou směsí a alobal uzavřeme.
- Zabalená kuřata a brambory položíme na rozpálený gril. Maso grilujeme za občasného obracení ze všech stran asi 50 minut. Pak alobal rozbalíme a pokračujeme v grilování, dokud kuře nezíská zlatavou barvu, tj. asi 20-25 minut.