Půlky kuřátek v medové marinádě

Rádi grilujete? Vyzkoušejte i náš recept.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1474 KCal

    67 %

    61 %

  • Energie

    6169 KJ

    67 %

    61 %

  • Sacharidy

    52,2 g

    59 %

    52 %

  • Vláknina

    6,8 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    90,3 g

    143 %

    133 %

  • Tuky

    99,4 g

    153 %

    142 %

  • nasycené

    27,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřata důkladně omyjeme osušíme a rozpůlíme. Mátu opláchneme, necháme okapat a usekáme najemno. Šťávu ze dvou limetek vymačkáme a promícháme s medem a olejem. Přidáme nasekanou mátu, špetku mletého chilli a sůl.
  2. Kuřecí půlky potřeme ze všech stran připravenou marinádou a necháme krátce odležet. Připravíme si čtyři pláty alobalu, kuřata na ně položíme, přidáme zbylou marinádu a alobal důkladně zabalíme.
  3. Současně s kuřetem ogrilujeme také brambory. Menší brambory oloupeme a omyjeme. Mletou papriku rozmícháme s olejem a solí. Oloupané brambory dáme na alobal, potřeme je paprikovou směsí a alobal uzavřeme.
  4. Zabalená kuřata a brambory položíme na rozpálený gril. Maso grilujeme za občasného obracení ze všech stran asi 50 minut. Pak alobal rozbalíme a pokračujeme v grilování, dokud kuře nezíská zlatavou barvu, tj. asi 20-25 minut.
Autor:

Podobné recepty

Brambory plněné bylinkovou omáčkou

Nemáte nápady na večeři? Vyzkoušejte pečené brambory podle našeho receptu.

Uzená krkovice s lepenicí

Máte rádi českou klasiku? Tak vyzkoušejte recept na staročeský pokrm.

Kuřecí stripsy v cornflakes a celerové pyré

Udělejte dětem radost domácími stripsy.

Bramborové vafle s lososem

Vyzkoušejte vafle trochu jinak.

Tortilla s hummusem

Ať už jste na cestách, nebo v práci, mít po ruce něco malého k snědku, připraveného s láskou a z...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.