Pstruh na grilu s bylinkami

Kombinace grilovaného pstruha a zeleniny je naprosto skvělá.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 55 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    894 KCal

    41 %

    37 %

  • Energie

    3741 KJ

    41 %

    37 %

  • Sacharidy

    5,0 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    76,7 g

    122 %

    113 %

  • Tuky

    62,7 g

    97 %

    90 %

  • nasycené

    21,6 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pstruhy omyjeme, osušíme a odstřihneme jim ploutve.
  2. Cuketu i papriky očistíme. Cuketu nakrájíme na plátky, papriky na čtverečky. Petržel propláchneme a vytřepeme z ní vodu. Část jí, stejně jako kapary, nadrobno nasekáme.
  3. Změklé máslo osolíme a utřeme s citronovou šťávou. Přidáme nasekanou petržel, kapary a fenykl. Pstruhy zevnitř i z vnějšku potřeme částí ochuceného másla. Pak do nich vložíme zbylou petržel.
  4. Grilovací pánev vytřeme olejem. Pstruhy na ní po obou stranách opékáme asi 10-15 minut. Na pánvi opečeme i cuketu s paprikami. (Pstruha můžeme připravit i na venkovním grilu, v grilovacích kleštích nebo na hliníkovém tácku.)
Autor:

Podobné recepty

Brambory plněné bylinkovou omáčkou

Nemáte nápady na večeři? Vyzkoušejte pečené brambory podle našeho receptu.

Uzená krkovice s lepenicí

Máte rádi českou klasiku? Tak vyzkoušejte recept na staročeský pokrm.

Kuřecí stripsy v cornflakes a celerové pyré

Udělejte dětem radost domácími stripsy.

Bramborové vafle s lososem

Vyzkoušejte vafle trochu jinak.

Tortilla s hummusem

Ať už jste na cestách, nebo v práci, mít po ruce něco malého k snědku, připraveného s láskou a z...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.