Šťavnatý steak na grilu se salátem

Uspořádejte pořádnou grilovačku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dip:

Na salát:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2650 KCal

    120 %

    110 %

  • Energie

    11086 KJ

    120 %

    110 %

  • Sacharidy

    9,8 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    282,3 g

    448 %

    415 %

  • Tuky

    155,4 g

    239 %

    222 %

  • nasycené

    61,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Smetanu smícháme s hořčicí a olivovým olejem, přidáme utřený česnek a nahrubo nasekaný pepř, dle chuti osolíme a uložíme do chladničky.
  2. Omyté okurky podélně rozřízneme, zbavíme vnitřní vodnaté části a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kostičky a hrozny přepůlíme. Vše dáme do mísy a promícháme s nasekanými lístky máty. Zakápneme olejem a šťávou z citronu.
  3. Steaky z obou stran osolíme a opepříme, pokapeme olejem. Opečeme je na rozpáleném grilu asi 3-4 minuty z každé strany, poté je zabalíme do alobalu a necháme 7 minut odležet, podáváme teplé.
Autor:

Podobné recepty

Steak z hovězího pupku

Tento steak je naprosto úžasný.

Hovězí steak s česnekovým dipem

Naučte se připravit steak jako profesionál.

Hovězí steak s bylinkovým máslem

K tomuto steaku vám doporučujeme podávat bramborové lupínky.

Teplý salát s hamsteakem

Teplý salát s hamsteakem je chutná a sytá kombinace, která spojuje zdraví prospěšné ingredience s...

Dýňové pyré a hovězí steak

Hovězí steak s dýňovým pyré vás oslní svou harmonií chutí.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.