Vepřová panenka se nikdy neomrzí. Zkuste ji na grilu s omáčkou v rytmu Asie

Nakrájená panenka je jemně růžová, není vysušená a je vždycky křehká.
17. září 2022

Objevte rozmanité chutě Asie. V dalším dílu Grilovací akademie si s našimi průvodci ugrilujeme...

Na francouzské kuře s ghíčkem, dá mu další chuť, radí Grilovací akademie

Francouzské nadívané kuře s cassouletem
13. srpna 2022

Seriál Jižní Francie a severní Čechy se setkaly v Grilovací akademii. David Kubricht alias pipMaster a...

Grilovaný steak oživte jemnou smržovou omáčkou, radí Grilovací akademie

Před podáváním maso přelijte smržovou omáčkou.
30. července 2022

Seriál Osolit rib eye neboli vysoký roštěnec ještě před tím, než ho dáme na gril, nebo až po ugrilování?...

Osm tipů pro letní grilování. Pro masožravce i milovníky zeleniny

Grilovaná žebra na víně s brusinkami
26. června 2022

S grilovaným šťavnatým masem chutná skvěle grilovaná zelenina, sýry nebo třeba ananas či jahody....

Hovězí steak s koprovkou na grilu. Divili byste se, jak ta kombinace funguje

Hovězí steak s koprovkou, volským okem a brambory v popelu
18. června 2022

Seriál Rozžhavte grily, velí zlepšující se počasí. V letošní Grilovací akademii ukážeme některé méně...

Souvlaki s tzatziki

Souvlaki s tzatziki
Recept

Střední

50 min

Zavřete oči a přeneste se v duchu do prázdninového Řecka. Slyšíte ty racky a šplouchání moře? A...

Česnekové pesto s bylinkami

Česnekové pesto s bylinkami
Recept

Lehké

40 min

Bazalka a petrželka dodají pestu nejen barvu, ale i báječnou chuť.

Ajvar

Ajvar
Recept

Střední

80 min

Papriková lahůdka, známá jako zeleninový kaviár, skvělá k masu nebo jen tak k pečivu.

Hovězí steak se sýrovou omáčkou

Hovězí steak se sýrovou omáčkou
Recept

Střední

45 min

Hovězí steak je sice velká dobrota, ale hovězí steak se sýrovou omáčkou je prostě dokonalý.

VIDEO: Pečené trhané kuře na grilu nezapomeňte nakrmit vínem

Trhané kuře v domácí briošce, vše na grilu
1. října 2021

Na grilu se dají upéct také skvělé briošky, z kuřete pak udělat mix neodolatelných chutí a vůní....

V soutěžním grilování vyhrál banán. Ceny putují za novými majiteli

Grilované banány se zmrzlinou
27. srpna 2021

Žádné maso ani zelenina, ale sladká tečka. Nejvíc bodů v anketě o nejlepší recept z domácího...

Dva stejné bůčky, dvě rozdílné chuti. Kuchaři čarovali na grilu

Grilovaný bůček s thajským zelným salátem
3. srpna 2021

Zauzený přírodní bůček s bylinkami, dobrou solí a pepřem nebo experimentální úprava boku s...

Soutěžnímu grilování kralovalo hovězí, výběr doplnila famózní žabí stehýnka

Autor receptu používá stále populárnější gril typu kamado.
22. července 2021

Soutěž Je tu druhé kolo receptů pro grilování. Příspěvky, které dorazily během uplynulého týdne, výrazně...

Pošlete recept a fotografii pokrmu ze své grilovačky a vyhrajte cenu

Pošlete fotku a recept a vyhrajte některou z cen.
7. července 2021

Soutěž Je léto, proto je pravděpodobné, že trávíte hodně času na zahradě při grilování. Nezapomeňte fotit...

Trošku hořká, sladká i kyselá. Podle Pohlreicha jsou taková křídla bomba

Křidýlka si při konzumaci můžete namáčet do omáčky.
26. května 2021

Mořské plody s avokádovou omáčkou, uzený lilek nebo vdolky na grilu jste mohli vidět v dalším díle...

Broskvové čatní

Broskvové čatní
Recept

Lehké

30 min

Výborná omáčka k masíčku.

Grilovaná klobása s brusinkovým chutney

Grilovaná klobása s brusinkovým chutney
Recept

Lehké

20 min

Grilovací sezóna se blíží. Přinášíme další tip na grilované klobásy.

Čtenářské soutěžní recepty z grilu jsou ve finále. Dančí svíčková i špízy

Tady si strávníci mohou vybrat, na co mají chuť.
27. srpna 2020

Soutěž Zbývá jen několik dní, kdy ještě můžete poslat příspěvek do soutěže o nejlepší čtenářský grilovací...

Hovězí svíčkovou z grilu ozvláštněte variací z hub a bazalkovou omáčkou

Hotové plátky svíčkové s omáčkou a přílohou z brambor a hub
1. srpna 2020

Kdo nehodlá ke špičkovému masu přikusovat jen krajíc chleba, může si na grilu připravit kompletní...

Asijské špízy Satay na grilu probudí chuťové buňky k životu

Asijské špízy Satay s omáčkou z kokosového mléka
6. července 2020

Na grilu se nemusíte omezovat jen na českou klasiku. Vyzkoušejte trošku jiné asijské chutě....

Hovězí pupek je hvězdou letních grilů. Zkuste jej s grilovanou cibulkou

Hovězí pupek s grilovanými brambory a cibulí se smetanovým dipem
23. června 2020

Grilování pupku, tedy flank steaku, je cestou, jak si vychutnat kvalitní hovězí maso a přitom se...

Vepřový tomahawk je hvězdou letních grilů, navíc za rozumné peníze

Tomahawk po naservírování na talíř
30. května 2020

Vepřový tomahawk steak je zajímavý tím, že obsahuje část masa z krkovičky i bůčku. Je na kosti, což...

Grilovaný sýr haloumi s rajčatovou salsou

Grilovaný sýr haloumi s rajčatovou salsou
Recept

Lehké

25 min

Grilovat nemusíte pouze maso. Ugrilujte si řecký sýr haloumi, příjemně vás překvapí a s rajčatovou...

Grilované tortilly s rajčatovou salsou

Grilované tortilly s rajčatovou salsou
Recept

Střední

50 min

Až budete příště grilovat, překvapte ostatní grilovanými mexickými tortillami se salsou z rajčat....

Pohlreich: Tuhle omáčku se, chlapci, naučte. Žádná jí neodolá

Filet mignon v košilce ze slaniny s estragonovou omáčkou a pečenou jarní...
14. května 2019

Ve druhém pokračování Pohlreichovy show Rozpal to, šéfe! rozebral kuchař ten nejdražší a...

Bylinkový jogurt

Bylinkový jogurt
Recept

Lehké

10 min

Bylinkový jogurt je nejlepší s nakrájenou zeleninou. Určitě se neztratí na žádné oslavě.

VIDEO: Paprikové chilli barbecue, luxusní příloha ke grilovanému masu

Paprikové čatní připravené čistě jen z přírodních surovin.
17. července 2018

Otevřete skleničku zářivě červených, jakoby sklovitých paprikových nudliček, a ať je přidáte ke...

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

Miniburgery podle Ivety Martinovské
30. června 2018

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

Proces grilování hamburgeru
16. června 2018

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...

VIDEO: Sprostě dobrý, říká Pohlreich o opékané jarní cibulce

Omáčka slouží jako dip, do kterého se cibulka při konzumaci namáčí.
14. května 2018

Další díl pořadu Rozpal to ve Španělsku, Šéfe! přinesl několik zajímavých receptů. Opékanou jarní...

Recepty v soutěži o grily: krásný roastbeef, ostrá křídla, žebra i špízy

Grilovaná vepřová žebra
13. května 2018

V další víkendové části prezentace čtenářských receptů ukážeme inspiraci pro domácí grilovačky....

Odlehčené grilování. Pohlreich připravil iberskou panenku se salátem

Polníčkový salát s vepřovou panenkou, paprikami a žampiony
30. dubna 2018

Už pátou sezonu rozehřívá Zdeněk Pohlreich grily, aby nás inspiroval k naší příští grilovačce....

VIDEO: Přejedli jste se při grilování masa? Nezapomeňte ho zajíst ananasem

Burger s trhaným masem
5. srpna 2017

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek pracující na britské ambasádě má ohromnou výhodu. V zahradě...

VIDEO: Telecí klopsy podle Pohlreicha, svižné grilování s mletým masem

Telecí klopsy na grilu připravil šéf z mletého telecího a hovězího masa.
8. května 2017

Nechte si u řezníka umlít kousek telecího s kouskem hovězího masa, přikupte veku, hlívu a pár...

Když nevíte, co s lilkem, udělejte z něj burger s tzatziki

Lehký zeleninový burger z lilku
31. srpna 2016

Když se řekne hamburger, nemusíte si vždycky jen představit klasickou placku z hovězího. Lehký...

Kdy grilovat přímo a kdy nepřímo? Kuřecí nebo ryby zprudka a krátce

Rozpálení briket s pomocí komínu Weber Rapidfire.
11. srpna 2016

Pro milovníky klasického grilování na dřevěném uhlí je nejpodstatnější připravit žár a pak si...

Omáčky a marinády

Grilovací marinády

Marináda přidá masu či zelenině chuť. Maso díky marinádě bude křehčí a zkrátí se doba přípravy. Kupované marinády jsou plné zahušťovadel, zkřehčovadel a chemických aromat. Proto je lepší připravit si domácí marinádu. Marináda by měla obsahovat olej, aby maso nevysychalo a bylo chutnější. Také přidejte něco kyselého (citron, ocet, hořčice, jogurt), aby maso zkřehlo. Dochuťte bylinkami, kořením a solí. Vepřové maso a hovězí nechte marinovat přes noc. Před grilováním je však třeba maso osušit v ubrousku, aby marináda neodkapávala do uhlíků a nevznikaly tak karcinogenní látky.

Grilovací omáčky

Omáčky se výborně hodí pro vylepšení chuti grilovaným masům, rybám, bramborám či zelenině. Dip je omáčka, do které se jídlo namáčí. V obchodě můžete zakoupit barbeque, brusinkovou nebo švestkovou omáčku. Jako dochucovadlo se nejčastěji používá kečup, hořčice, majonéza, česnek, rajčata, chilli, jogurt nebo kysaná smetana. Chutné omáčky si můžete i sami vyrobit. Z rajčat můžete vytvořit chutné salsy.