Kuřecí křídla na grilu jsou jedničkou. Vyzkoušejte je v asijském stylu

Lákavá porce křidélek, vychutnáte si ji s výběrovým bílým vínem.
2. září 2023

Nejen steak chutná z grilu lépe než z pánve. I kuřecí křidélka dostanou z roštu pořádnou porci...

Hovězí steak je na grilu králem. Zkusili jsme ho s chimichurri i lingotto

Hovězí steak s chimichurri
12. srpna 2023

Daniele Govoni se účastní soutěží v grilování po celém světě a v Praze předvádí své umění v...

Barbecue kotleta je úžasná delikatesa, zvlášť když přidáte houbovou omáčku

Barbecue kotleta s konfitovanými mrkvemi a houbovou omáčkou
8. července 2023

V dnešním dílu grilovací akademie vám profesionální mistr grilu Daniele Govoni ukáže, jak si doma...

Od špekáčků a topinky až po žebra. Čtenářské recepty v soutěži o gril

Grilovací sezona je v plném proudu.
12. června 2023

Od poloviny května jste nám posílali příspěvky, co jste letos už ugrilovali a zároveň jste se tím...

Zapomeňte na bramborové chipsy. Vyčarujte je z bůčku a na grilu

Bůčkové chipsy jsou ideální k pivu.
10. června 2023

V dnešním dílu grilovací akademie vám její průvodce David Kubricht ukáže, jak na grilované chipsy z...

Dokonalý rib eye steak je perfektní s omáčkou z piva a hořké čokolády

Rib eye steak se zámeckými bramborami a slaninou
3. června 2023

V dnešním dílu akademie vám evropský šampion ve steacích Daniele Govoni prozradí tajný postup na...

Trhané maso by vás dávat do koblihy nenapadlo. A přece to dohromady hraje

Tady máte srovnání obou variant bulka/kobliha.
27. května 2023

Nedaleko Nepomuku najdete Sochorův statek, kde vám v dnešním dílu grilovací akademie naši průvodci...

Udělejte na grilu pravá křidélka Buffalo. Kůrku jim dodá kypřicí prášek

Křídla Buffalo se sýrovou omáčkou
13. května 2023

Stejně jako si Čech k pivu objedná utopence nebo nakládaný hermelín, jsou pro typického Američana...

Zkuste grilovaný čínský bůček Char Siu a už nikdy ho nebudete chtít jinak

Čínský bůček Char Siu
6. května 2023

Bůček můžete připravit na sto způsobů. Rozhodně byste si však neměli ujít variantu, která se...

Rozpalte jarní grilovací sezonu marinovaným lososem v asijském stylu

Marinovaný losos s asijskou omáčkou a jasmínovou rýží
29. dubna 2023

Lososa, jednu z nejoblíbenějších ryb, můžete udělat na pánvi, v troubě i na grilu. Zkuste ho jednou...

Nejen buřty můžete udělat na pivu. Zkuste to na grilu s bůčkem a krkovicí

Maso se servíruje s čerstvým chlebem a pivem.
4. března 2023

Buřty na pivu zná každý. V dnešním dílu grilovací akademie si na grilu uděláme jejich nepříliš...

Mistři grilu ukážou, jak na ikonický burger Juicy Lucy se sýrem

Ikonický burger Juicy Lusy
4. února 2023

Tvrdí se o něm, že je nejlepším burgerem v Americe, protože v sobě spojuje ideální poměr masa a...

Dipy + placatý chleba pečený na grilu

Dipy + placatý chleba pečený na grilu
Recept

Střední

50 min

Ještě kus masa a máte skvělý grilovaný pokrm.

Tři druhy sendvičů uděláte na grilu na jeden zátah. Tip na předvánoční party

Sendviče s karé a krůtím masem
5. prosince 2022

Chystáte se ještě před Vánoci uspořádat sešlost s přáteli a nevíte, jaké pohoštění pro ně...

K výjimečnému steaku patří vyladěné přílohy. Teprve pak ucítíte nebe

Sashi-choco je maso pro opravdové znalce.
20. listopadu 2022

Grilovat lze kdykoli a kdekoli, tvrdí mistr grilu David Kubricht alias pipMaster, který svoje grily...

Grilované masové koule ponořte do omáčky z rajčat. Přelstíte podzim

Grilované masové koule v rajčatové omáčce s těstovinami
6. listopadu 2022

Sychravé podzimní počasí přímo vybízí k rozpálení grilu a přípravě vydatného pokrmu. S mistrem...

Rozpálil gril uprostřed Vltavy a ukázal, jak na pravá americká žebra

Americká žebra s fazolemi a kukuřicí
8. října 2022

Seriál Dnešní díl Akademie Grilování bude tak trošku netradiční. Konec léta si okořeníme projížďkou na...

Vepřová panenka se nikdy neomrzí. Zkuste ji na grilu s omáčkou v rytmu Asie

Nakrájená panenka je jemně růžová, není vysušená a je vždycky křehká.
17. září 2022

Objevte rozmanité chutě Asie. V dalším dílu Grilovací akademie si s našimi průvodci ugrilujeme...

Dresinky na grilování

Dresinky na grilování
Recept

Lehké

15 min

Dresinky jsou při grilování velmi důležité. Tak si podle našeho receptu udělejte výborné domácí.

Na francouzské kuře s ghíčkem, dá mu další chuť, radí Grilovací akademie

Francouzské nadívané kuře s cassouletem
13. srpna 2022

Seriál Jižní Francie a severní Čechy se setkaly v Grilovací akademii. David Kubricht alias pipMaster a...

Grilovaný steak oživte jemnou smržovou omáčkou, radí Grilovací akademie

Před podáváním maso přelijte smržovou omáčkou.
30. července 2022

Seriál Osolit rib eye neboli vysoký roštěnec ještě před tím, než ho dáme na gril, nebo až po ugrilování?...

Osm tipů pro letní grilování. Pro masožravce i milovníky zeleniny

Grilovaná žebra na víně s brusinkami
26. června 2022

S grilovaným šťavnatým masem chutná skvěle grilovaná zelenina, sýry nebo třeba ananas či jahody....

Hovězí steak s koprovkou na grilu. Divili byste se, jak ta kombinace funguje

Hovězí steak s koprovkou, volským okem a brambory v popelu
18. června 2022

Seriál Rozžhavte grily, velí zlepšující se počasí. V letošní Grilovací akademii ukážeme některé méně...

Souvlaki s tzatziki

Souvlaki s tzatziki
Recept

Střední

50 min

Zavřete oči a přeneste se v duchu do prázdninového Řecka. Slyšíte ty racky a šplouchání moře? A...

Česnekové pesto s bylinkami

Česnekové pesto s bylinkami
Recept

Lehké

40 min

Bazalka a petrželka dodají pestu nejen barvu, ale i báječnou chuť.

Ajvar

Ajvar
Recept

Střední

80 min

Papriková lahůdka, známá jako zeleninový kaviár, skvělá k masu nebo jen tak k pečivu.

Hovězí steak se sýrovou omáčkou

Hovězí steak se sýrovou omáčkou
Recept

Střední

45 min

Hovězí steak je sice velká dobrota, ale hovězí steak se sýrovou omáčkou je prostě dokonalý.

VIDEO: Pečené trhané kuře na grilu nezapomeňte nakrmit vínem

Trhané kuře v domácí briošce, vše na grilu
1. října 2021

Na grilu se dají upéct také skvělé briošky, z kuřete pak udělat mix neodolatelných chutí a vůní....

V soutěžním grilování vyhrál banán. Ceny putují za novými majiteli

Grilované banány se zmrzlinou
27. srpna 2021

Žádné maso ani zelenina, ale sladká tečka. Nejvíc bodů v anketě o nejlepší recept z domácího...

Dva stejné bůčky, dvě rozdílné chuti. Kuchaři čarovali na grilu

Grilovaný bůček s thajským zelným salátem
3. srpna 2021

Zauzený přírodní bůček s bylinkami, dobrou solí a pepřem nebo experimentální úprava boku s...

Soutěžnímu grilování kralovalo hovězí, výběr doplnila famózní žabí stehýnka

Autor receptu používá stále populárnější gril typu kamado.
22. července 2021

Soutěž Je tu druhé kolo receptů pro grilování. Příspěvky, které dorazily během uplynulého týdne, výrazně...

Pošlete recept a fotografii pokrmu ze své grilovačky a vyhrajte cenu

Pošlete fotku a recept a vyhrajte některou z cen.
7. července 2021

Soutěž Je léto, proto je pravděpodobné, že trávíte hodně času na zahradě při grilování. Nezapomeňte fotit...

Trošku hořká, sladká i kyselá. Podle Pohlreicha jsou taková křídla bomba

Křidýlka si při konzumaci můžete namáčet do omáčky.
26. května 2021

Mořské plody s avokádovou omáčkou, uzený lilek nebo vdolky na grilu jste mohli vidět v dalším díle...

Broskvové čatní

Broskvové čatní
Recept

Lehké

30 min

Výborná omáčka k masíčku.

Grilovaná klobása s brusinkovým chutney

Grilovaná klobása s brusinkovým chutney
Recept

Lehké

20 min

Grilovací sezóna se blíží. Přinášíme další tip na grilované klobásy.

Čtenářské soutěžní recepty z grilu jsou ve finále. Dančí svíčková i špízy

Tady si strávníci mohou vybrat, na co mají chuť.
27. srpna 2020

Soutěž Zbývá jen několik dní, kdy ještě můžete poslat příspěvek do soutěže o nejlepší čtenářský grilovací...

Omáčky a marinády

Grilovací marinády

Marináda přidá masu či zelenině chuť. Maso díky marinádě bude křehčí a zkrátí se doba přípravy. Kupované marinády jsou plné zahušťovadel, zkřehčovadel a chemických aromat. Proto je lepší připravit si domácí marinádu. Marináda by měla obsahovat olej, aby maso nevysychalo a bylo chutnější. Také přidejte něco kyselého (citron, ocet, hořčice, jogurt), aby maso zkřehlo. Dochuťte bylinkami, kořením a solí. Vepřové maso a hovězí nechte marinovat přes noc. Před grilováním je však třeba maso osušit v ubrousku, aby marináda neodkapávala do uhlíků a nevznikaly tak karcinogenní látky.

Grilovací omáčky

Omáčky se výborně hodí pro vylepšení chuti grilovaným masům, rybám, bramborám či zelenině. Dip je omáčka, do které se jídlo namáčí. V obchodě můžete zakoupit barbeque, brusinkovou nebo švestkovou omáčku. Jako dochucovadlo se nejčastěji používá kečup, hořčice, majonéza, česnek, rajčata, chilli, jogurt nebo kysaná smetana. Chutné omáčky si můžete i sami vyrobit. Z rajčat můžete vytvořit chutné salsy.